Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Szlalompálya várja az autósokat a Lévai utcában

Nem mindennapi forgalmi helyzettel találkozhat az, aki a vásárhelyi Lévai utcába hajt be autójával, ugyanis egy darabon az úttest közepén állnak a villanyoszlopok. A haladást pedig tovább nehezíti, hogy a hamarosan elkezdődő útfelújítás miatt megemelt csatornatetőket is ki kell kerülni.
Az autósok a villanykarókat, a megemelt csatornatetőket, s egymás kerülgetve tudnak csak haladni. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Lévai utcába először behajtó autós még nem is sejti, hogy hamarosan villanyoszlopokat kell kerülgetnie. A Szántó Kovács János felől érkezőnek egyelőre könnyű dolga van, mert a jobb oldalon csak mintegy fél méterre állnak a villanykarók az út szélétől. Az Agyag utcai kereszteződés után azonban tovább romlik a helyzet: a póznák szép lassan egyre „beljebb jönnek", s az ötvenes házszám környékén már a nem létező felezővonalon találkozhat velük a gépkocsivezető.

– Több mint két évvel ezelőtt csatornáztak nálunk. A munkálatok után annyira összeszabdalták a régi burkolatot, hogy összeadtuk a pénzt, s kijavítottuk a hibákat. Tavaly ősszel az önkormányzat elkezdte a teljes felújítást, s szélesítést. Megdöbbenve figyeltük, az útban lévő villanyoszlopokat ahelyett, hogy arrébb helyezték volna, egyszerűen körbeaszfaltozták – mondta az egyik lakó, Szatmári Fanni.

A fiatal lány a kedvünkért beült barátja fehér Golfjába, s az utca közepétől elgurult a végéig, ahol megfordult, s visszajött. Ez elsőre nem jelentene gondot senkinek, mert a távolság nem volt több pár száz méternél. Igen ám, de közben hol balról, hol jobbról kerülgetni kellett az oszlopokat, valamint a csatornafedőket. Ha jött szemből egy másik autó, akkor egy kis probléma is akadt, ki honnan kerülje ki a terepakadályokat, s egymást.

A Lévai utcában nem csupán a középre került villanykarók jelentik az egyetlen érdekességet. A János utca felőli kereszteződéstől kezdve a Lévaiban mintegy száz méteren két egymással párhuzamos aszfaltcsík halad – az egyik közepén vannak a póznák –, a köztük lévő füves, kavicsos rész nem lehet szélesebb pár méternél. A bal oldali utacska pedig hirtelen „eltűnik" a Fűzfa utcában. Ebből viszont csak úgy lehet balra kikanyarodni a „villanypóznás útra", ha átvágunk ezen a füves, kavicsos részen.

Szerettük volna a Lévai utcai helyzettel, várható felújítással kapcsolatban a vásárhelyi önkormányzat véleményét is megtudni. Ma válaszolnak kérdéseinkre, mert tegnap senki sem ért rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a kavalkád

Támogatás hiányában, valamint a magas tiszai árvíz következményei miatt idén elmarad a mártélyi… Tovább olvasom