Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Szobákkal, apartmanokkal, csárdával bővült a Kenguru Panzió

Hódmezővásárhely - Sikeres uniós pályázatnak köszönhetően erősödött a Kenguru panzió turisztikai vonzereje. Két éve adták át ugyanis a hét hotelszobával és három apartmannal, valamint melegkonyhás csárdával bővült szárnyat. Ezzel a szálláshely háromcsillagos besorolást kapott.
A vásárhelyi Kenguru GM Kereskedelmi Közkereseti Társaság még 2004-ben pályázott panziója alapterületének növelésére és a szolgáltatások minőségének fejlesztésére. A Szántó Kovács János utca 78. szám alatti létesítmény bővítéséhez 2005-ben fogtak hozzá, s az új köntöst kapott panziót 2006 júniusától vehették igénybe a vendégek.

– Összesen 43 millió 667 ezer forintos támogatást kaptunk. Üröm az örömben, hogy a megítélt összeg negyedét nem tudtuk felhasználni, mivel az akkori törvények szerint nem lehetett visszaigényelni az általános forgalmi adót. Ráadásul a munkát se kezdhettük el a szerződés megkötése előtt, így majd egy évet csúszott az átadás – ismertette a hatalmas beruházással járó kellemetlenségeket is Kovács Gábor tulajdonos.

Melegkonyhás csárdával bővült a vásárhelyi panzió Fotó: Miskolczi Róbert
Melegkonyhás csárdával bővült a vásárhelyi panzió
Fotó: Miskolczi Róbert

A beruházás összköltsége meghaladta a 125 millió forintot, a támogatáson felüli részt önerőből és hitelekből pótolták. A fejlesztés során hét hotelszobát, három apartmant is kialakítottak az új szárnyban. Így immáron huszonnyolc légkondicionált, televízióval, internet-hozzáféréssel, telefonnal felszerelt szobában egyszerre hetvenöt vendéget tudnak elhelyezni. A légkondicionálás és a fűtés is különleges: a helyiségek hűtéséről, illetve télen a fűtéséről a falakban lévő csövekben keringő, ötven méter mélyből nyert kútvíz gondoskodik hőszivattyú segítségével.

A Kenguru a beruházásnak köszönhetően megkapta a há-
romcsillagos besorolást, ugyanis melegkonyhás csárda is épült hozzá. Az étteremben, illetve a télen fűthető kerthelyiségben egyszerre százhuszonöten étkezhetnek.

A panzió mediterrán, sziklakertes belső udvarán álló medencét hideg időben is igénybe lehet venni, mivel fűthető. A kocsival érkező vendégeknek sem kell aggódniuk, mivel biztonságos, zárt parkolóban helyezhetik el az autókat.

Adatok a fejlesztésről

A pályázat címe: A Kenguru panzió kapacitásnövelése új hotelszárny megépítésével.
A beruházás helye: Hódmezővásárhely, Szántó Kovács János u. 78.
A projekt költségvetése: 109 167 000 Ft.
Uniós támogatás: 43 667 000 Ft.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két héttel tovább látható Hézső Ferenc életműtárlata

Hódmezővásárhely - Két héttel tovább látható a 70 éves Munkácsy-díjas Hézső Ferenc festőművész életműtárlata a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában. A népszerű kiállítás a vásárhelyi festőművész életpályájának 50 esztendejét fogja át. Tovább olvasom