Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Szociális boltot nyitnak Székkutason

Székkutas - A székkutasi önkormányzat a közeljövőben céget alapít a település üzemeltetésére, fejlesztésére – tudtuk meg Szél István polgármestertől.
Ennek égisze alatt akarnak létrehozni egy szociális boltot: ezzel munkahelyet teremtenek, az alapvető élelmiszerekhez (tej, kenyér, zsír, liszt, cukor) pedig lényegesen olcsóbban juthatnak hozzá a helybeliek, mint más áruházakban. A minimális árréssel csak a munkabért és az üzemeltetési költséget szeretnék kigazdálkodni. A tervek szerint a bolt 2012 első félévében nyitna. Helyi árukat, zöldséget, gyümölcsöt is kínálnának.

Olvasóink írták

 • 4. dződvok 2011. december 27. 21:11
  „Azt gondolom, hogy Szél Pisti legalább igyekszik a lehetőségeket megteremteni vagy a már felkínáltat kihasználni Székkutas érdekében. Mért kell mindig bírálni azt, akinek van elképzelése és nem csak keresztbe tett lábbal ül, malmozik és kesereg azon, hogy de sz.r a helyzet?”
 • 3. Qllancs 2011. december 24. 14:39
  „A szociális bolt rendszer már máshol megbukott !
  Makón is nagy fejhajtással megnyitotta a képviselő --de nem vált be ! Sokkal drágább volt mint a többi boltban ! Ami meg olcsobb volt --a minősége O.”
 • 2. booo 2011. december 23. 10:16
  „Pont Székkutason árulnak majd zöldséget, gyümölcsöt? A falu 80%-a termeli, ha kell valami átmegy az ember a szomszédba és megveszi reális áron és a pénz is jó helyre kerül.”
 • 1. Együgyű 2011. december 23. 09:33
  „,,Szociális boltot nyitnak Székkutason"
  Szociális bolt Székkutason? Ez a megoldás? Közpénzen könnyű boltot nyitni! Lesz itt munkahely! Egy vagy kettő jól fizetet? Szél István polgármesternek és társaiknak meg a forgalom után bevételük? Ez fejlesztés? Nem a tökét kellene oda csalogatni, hogy jól megfizetett munkahelyeket teremtsen? ,,az alapvető élelmiszerekhez (tej, kenyér, zsír, liszt, cukor) pedig lényegesen olcsóbban juthatnak hozzá a helybeliek" Pld. A TESCO- hoz mérten hány százalékkal? Ez konkrétum! Ez meg rizsa: ,,lényegesen olcsóbban juthatnak hozzá a helybeliek, mint más áruházakban."
  Ez látszat politizálás! Közgazdasági iskolát nem végzett Székkutason a polgármester úr? Az egész boltot és működését nem Székkutas költségvetéséből kell elvenni? És ha nem lesz, nyereséges ki finanszírozza? Konkrét gazdaságossági számítás volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőrengeteg ellen új fasor

Mezei juhar vagy ostorfa – ezekre cserélnék le a felújítás alatt álló Dr. Rapcsák András út hársfáit. Tovább olvasom