Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Szociális intézmények működéséről tárgyaltak Mindszenten

Mindszent - A mindszenti képviselő-testület szerint jól működnek, Zsótér István polgármester szerint viszont csökkent az ellátás színvonala a szociális intézményekben, amióta a kistérség látja el a feladatokat. Erről tárgyaltak a képviselők szerdai ülésükön, amelyen a polgármester nem vett részt.
Az ünnepek előtt megtartott képviselő-testületi ülésen Zsótér István polgármester előterjesztésében arra kérte a grémiumot, hogy a legközelebbi ülésén vizsgálja felül, milyen szerepet tölt be Mindszent a Vásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulásban. A kisváros első embere szerint ugyanis amióta kistérségi szinten látnak el több feladatot is a településen, csökkent a színvonal, elégedetlenebbek a szolgáltatásokkal a helyiek.

– Tegnap mintegy négy órán át tárgyaltuk, vizsgáltuk az ügyet. Érdekes, mindenki részt vett ezen az összejövetelen, kivéve az előterjesztőt, Zsótér Istvánt – nyilatkozta Hevesi István önkormányzati képviselő.

Az ülésen megvizsgálták azoknak az intézményeknek a munkáját, amelyek a kistérségen belül működnek. Ezek elsősorban szociális intézmények, mint például az idősek napközis klubja. A résztvevők arra a megállapításra jutottak, hogy nincs semmi probléma az intézményekkel, sőt amióta a kistérség átvette a várostól ezeket a feladatokat, mintegy 14 millió forintot spórolt az önkormányzat.

– Több pályázatunkat a kistérséggel közösen adtuk be, és nyertünk. Fontos még tudni, hogy ha a belső ellenőrzési feladatokat nem kistérségi szinten látjuk el, akkor az önkormányzat kizárja magát az önhikis támogatásból, ami egyenlő a város halálával – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Zsótér: Időpontot egyeztetünk

– Valóban megállapodtunk arról, hogy megvizsgáljuk a kistérségi társulás működését, elkezdődött az előkészítés, én is bementem az ünnepek alatt, hogy elkészüljön a vizsgálati anyag, két bizottság is alátámasztotta, jogos a felvetésem – mondta lapunknak Zsótér István. – Abban maradtunk, egyeztetünk időpontot, de aztán Vásárhelyről diktátumként megkaptuk, hogy szerda 11 óra. Ez nekem nem volt alkalmas, különben se a kistérség mondja meg, mikor ülésezzen a mindszenti képviselő-testület! Hozzá kell tennem, legutóbb, amikor a testületi ülésen találkoztunk Lázár Jánossal, én odamentem hozzá, köszöntöttem, kezet nyújtottam neki – nem mint Zsótér Pista, hanem mint Mindszent polgármestere. Ő ezt nem fogadta el. A mindszenti polgármester fenntartja, hiba volt a helyi szociális feladatokat átadni a társulásnak, de a végső szót úgyis az ellátottak mondják ki.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. békét 2008. március 31. 18:59
  „Vége márciusnak !
  A strand még mindég romokban !Azt ígérték ,márciusban kész lesz .
  Melyik év márciusában ?
  Ígéret szép szó....,de itt csak szó maradt !
  Szeretnénk róla hírt hallani !”
 • 27. Minibusz 2008. március 31. 17:46
  „Bíborka!
  Köszönöm.
  A Délvilágot megpróbálom megnézni valahogy, mert a VTV-t csak ezért (képújság) bekapcsolni felesleges, a küldött papírokat meg csak nagyritkán olvasom.
  Azért majd azt is figyelem.

  Mégegyszer köszönöm!”
 • 26. a / volt /bumeráng 2008. március 31. 17:40
  „A 25. beíró NEM A RÉGI BUMERÁNG !
  Valaki ragyogtatja jellemét ! A régi bumeráng nincs ,emez meg hadd szenvedjen !
  Miért engedik meg ezt a moderátorok?
  Nem írják ki hogy ez már foglalt ?

  Nincs tovább bumeráng,csak mocskos utánzat !”
 • 25. a régi bumeráng 2008. március 31. 16:40
  „VÉGE ! Karcsi75 is árulo ! Én nem vitatkozom tovább 4 It ! Senkivel !”
 • 24. Karcsi75 2008. március 31. 16:38
  „Én vagyok a Karcsi75. Kurva okos vagyok. És mindenkit fenyítek. Ha nem hiszed, majd megijedsz!”
 • 23. Biborka 2008. március 31. 13:30
  „Minibusznak!
  A VTV. műsora fut a képujságjukban, a Délvilág is közli, a testületi ülésekről a felvételt, későbbi időpontban közvetítik./vasárnap/A mindszentieket a jegyző úr jegyezte szóró lapokon tájékoztatják, az időpontokról.”
 • 22. Mácsonyka 2008. március 31. 09:00
  „Arany János egyik költeménye jutott az eszembe:" Ti urak, ti urak.hitvány ebek..."
  Akinek nem inge....”
 • 21. Minibusz 2008. március 31. 07:18
  „Kérdés:
  Honnan lehet (még) megtudni a VTV műsorát?
  Én is kíváncsi lettem volna a közvetítésre, de a honlapon (VTV) csak februári műsor volt feltéve!
  Előre is köszönöm a választ!”
 • 20. Olasz 2008. március 30. 18:48
  „A VTV. most közvetíti a mindszenti rendkivüli közgyülést,felvételről.
  Fél hétig néztem, tovább nem birom.Vélemények kavarognak bennem.Senkit nem akarok sérteni,senkivel nem akarok vitázni, de valahogy ilyen az amikor az eb,kenyéradó gazdáját megmarja, az idegen kezét fényesre nyalja. Vagy abba a tányérba piszkolnak ahonnan esznek.Megoldás lenne: testületünk intézzék el, hogy Hódmezővásárhely helység név táblákat helyezzék a jelenlegi Mindszentiek helyére""Hódmezővásárhely-Felső""névvel Mindszent megszünt,nem kell pmester,a testületi tagok,Hmvhelyi képviselők lesznek.De Hölgyek/Urak!!Mindszent többé nem lesz!Nem lesz multunk,jelenünk, és főleg jövönk.”
 • 19. Karcsi75 2008. március 30. 11:37
  „Bumerángnak: én tudom hogy lehet lerázni.”
 • 18. a régi bumeráng 2008. március 29. 16:04
  „Alant a 17. beíró a nickem alatt gúnyolódik .Ezt beengedik ,érdekes !
  Tovább e nick alatt nem írok.
  A gúnyolódó, jellemtelen, hadd szórakoztassa saját magát !”
 • 17. volt bumeráng 2008. március 29. 15:48
  „És az epém is nyilallik ! Nem vitatkozom tovább ! Hol vannak a moderátorok ! Kultrúrálatlan EMBER vagy !”
 • 16. Oláh Árpád 2008. március 29. 11:15
  „Tisztel Antal Úr!!!!!!!

  Látom illetve olvasom, hogy minő megelégedéssel tölti el önöket a 14 milliós, spórolás. Viszont, ha Zsótér Urat akkor Ő azt állítja, hogy kb ugyanennyi amit a város a elherdál évente a többi közt akkor mi is az igazság??????????? Azt tudjuk a tisztelt testület néha nem mond igazat pl Tisza, pl csatornázás, stb..., tehát kérdésem az lenne mikor kezdenek el, végre igazat is mondani, és nem politizálni és végre tenni is valamit. Igaz az is tevés a pénzherdálás na én inkább a pluszra gondolok ami előbbre viszi a települést.”
 • 15. phalanx 2008. március 28. 20:00
  „azért elég szomorú, hogy mindszentről szinte csak és kizárólag ilyen cikkeket lehet olvasni :-((( én is onnan származom, de minden bizonnyal soha nem költöznék oda vissza!
  kicsinyes végetnemérő civakodás, ami sehova nem vezet. mindszent egy helyben toporog évek óta - fejlődés nuku...”
 • 14. volt bumeráng 2008. március 28. 19:41
  „Köszi Karcsi75 !
  Lehet, hogy élnifogok az ajánlatoddal .
  Nézz végig itt, és más forumon is, teljesen rám száltak !Ha más ,tejesen új még nem szereplő nickkel próbálkoztam, kiírták, válasszon másikat, mert ez foglalt. Nem engednek változtatni.
  Szemétség !
  Tudod ,már inog a bizalmam.Különben nagyon köszönöm a segítséged.”
 • 13. Mácsonyka 2008. március 28. 17:13
  „Arra gondoltam,hogy a T.Képviselőtestületnek egy új nevet kellene találni ,hiszen ehhez a névhez nem méltóak.Nem képviselik teljes odaadással településüket.Lehetne az új nevük:Társulat.
  Színházi Társulat.Bábszínházi Társulat.És a hoppmester tisztes távolságból továbbra is bábuként rángathatná őket.Így már a név is találó lenne,és méltóbbak is lennének új nevükre.”
 • 12. Karcsi75 2008. március 28. 17:06
  „Volt Bumerángnak: ilyenek ezek mind. Ha dobsz ide egy mailt elküldöm hogyan csinálják. krkarcsi75@vipmail.hu Egy csomó anyagom van róluk piszok szemét dolgaik vannak.”
 • 11. volt bumeráng 2008. március 28. 15:47
  „Bocs :megpróbálnak !”
 • 10. volt bumeráng 2008. március 28. 15:45
  „ziza1 !
  Ne hagyja magát befolyásolni a polgármester ?
  Nézd alant ,ha valaki kimondja az igazat,még idáig is elérnek, a saját nick nevem alatt írnak ,megbróbálnak kinyomni .
  Ezt az aljasságot is megengedik maguknak.
  A 8. beírásban leírtam ,és az 5-ben!”
 • 9. ziza1 2008. március 28. 15:35
  „Szerinten teljesen mindegy, hogy mit mondanak az ellátottak. Lásd 1500 szavazat a testület ujraválasztásához. Ebben a városban egy erős kéz hiányzik, ha minket nem néznek semmibe, mi is váltsunk lépést. Nem hiszem, hogy lenne olyan törvény, ami előirja egy kisebb város alárendeltségét egy nagyobbnak. És még csodálkoznak, hogy Mindszenten szitok szónak számít Hmvhely és vele együtt Lázár. Úgy gondolom, hogy elintézte a mindszenti polgároknak az ügyét, hát kérem ezért "fizetjük" Miért kellene a mindszentieknek gazsulálniuk. Ha nem jó a kistérségi társulás lépjünk ki belőle. Csak könyörgöm Mindszenten is történjen már valami pozitiv dolog. Zsótér pedig éljen végre a kezébe adott "hatalommal és ne hagyja magát befolyásolni.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tanárnő védte meg a közönséget – kiküldték

Hódmezővásárhely - Kétszer is ajtót mutattak egy árubemutatón a vásárhelyi Kocsis Mátyásnénak, ahová egyébként névre szóló meghívót kapott. Tovább olvasom