Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Szőke megy, Pölös jön

Hódmezővásárhely - Mindszenten Pölös Mihály vállalja a feladatot, s a nemrég lemondott Szőke Róbert helyett önkormányzati képviselő lesz. Szőke a testület és a polgármester között kialakult rossz viszony miatt vált meg tisztségétől. Zsótér István úgy véli: együtt tud dolgozni az új képviselővel.
Mint arról még tavaly decemberben beszámoltunk: hatévnyi képviselősködés után szakított a mindszenti közélettel Szőke Róbert. Lemondását azzal indokolta: két esztendeje gyűlöletkampány folyik a kisvárosban, s nem hiszi, hogy a közeljövőben javulni fog a helyzet. A ciklusra rányomta a bélyegét Zsótér István polgármester és a testület közötti feszültség. Mindszenten nem kell időközi választást tartani, mivel a települési képviselők kislistás választás során szereztek mandátumot. Így a listán Szőke Róbertet követő Pölös Mihályból lehet képviselő, ha vállalja. – Az ünnepek alatt a családdal megbeszéltem a dolgot, s úgy határoztam, elvállalom a feladatot. Ha nem jön össze, akkor még ebben a ciklusban visszalépek, de szeretnék tenni a városért – mondta Pölös Mihály.

A leendő munka nem lesz számára új, hiszen 26 éven keresztül volt a város közéletében. Önkormányzati képviselőként is tevékenykedett, s az előző ciklusban alpolgármesternek is megválasztották. Jelenleg az önkormányzat szociális bizottságának alelnöke mint külsős tag.

Pölös Mihály (balról) az előző ciklusban már volt képviselő. Fotó: Tésik Attila
Pölös Mihály (balról) az előző ciklusban már volt képviselő.
Fotó: Tésik Attila

– Emiatt elsősorban szociális téren szeretnék tevékenykedni. Jóban vagyok a Kószó Péter vezette vásárhelyi johannitákkal, így megpróbálok segítséget hozni a mindszenti rászorulóknak. Emellett a testület és a polgármester közötti viszonyt is szeretném javítani – folytatta a leendő képviselő.

Zsótér István polgármester kérdésünkre elmondta: bízott benne, hogy Pölös Mihály elvállalja a munkát. Ugyanis korábban is nagyon jól tudtak együtt dolgozni. A január 19-i testületi ülésen teszi le az esküt az új tag. A város első embere szerint a szociális bizottságnak továbbra is alelnöke maradhat az új képviselő, mert a kettő nem zárja ki egymást.

– Nincs bennem se harag, se feszültség. Korábban nem voltak bírósági, rendőrségi ügyek a testületi tagok és a polgármester között, de a likvidálásomra tett kísérletekre reagálnom kellett – tért ki arra Zsótér István, ami miatt végül is lemondott Szőke Róbert, vagyis a szinte már ellenségessé vált viszonyra.

Nyomozati és büntetőügyek

Jelenleg több nyomozati és büntető ügy is zajlik Mindszenten. Így például a megyei rendőr-főkapitányság, valamint a bányászati szakhatóság is vizsgálja a helyi strandfelújítást, s az onnan való homokszállítást. Emellett más ügyben is nyomoznak a megyei rendőrök: konkrétumot nem árultak el, csak annyit, hogy egy nagyobb ügycsoportról van szó, mely több kisebb-nagyobb eljárásból áll. Tanulmányi szerződéskötés kapcsán pedig eljárás folyik Szabó József alpolgármesterrel szemben.

Olvasóink írták

 • 2. todor47 2009. január 08. 21:32
  „A Mindszentiek hallgatása, bölcs,vélemény nyilvánítás! /szerintem!/Ahogy december 17-én a Szőke Úr lemondásakor sem véleményeztek, most sem sokan fognak. Véleményt,minősítést a választásokkor fognak mondani!
  Provokáló kihívásra sem vevők és dakota mondás szerint cselekszenek" döglött oroszlánba nem rugnak"Bravó Mindszentiek!”
 • 1. misty.cum 2009. január 08. 19:40
  „Zsótér Úrban ne is legyen harag, mert nincs miért. Örülhet a pici lelke, hogy a nagy tudású Pölös elvtárs lesz a sokadiknak bejutott képviselő kollegája. Ketten sem fogják megváltani a világot, legfeljebb körbeutazni, mint ahogyan tették ezt az előző ciklusban. Az mindkettőjüknek nagyon jól ment. Pölös Úr! Jó lenne, ha beszámolna kapcsolatának eredményeiről, és arról, hogy kik is azok, akik rendszeresen juttatást kaptak ön által a Johanitáktól. Amennyiben nem jut eszébe, kérdezzen nyugodtan, segítünk. Polgármesterünk pedig a feljelentgetések helyett elkezdhetne végre dolgozni. A számonkérés rá is vonatkozni fog, nem csak a testület tagjaira. Ők legalább próbálták a várost irányítani, míg ön sajnos ki tudja merre járt ( vagy mégis?) A testület mégis csak teljesített, mivel tőlük van mit számon kérni, mint ahogyan ezt tették a lakossági fórumon a bérelt megmondói. Munkára fel tehát. Jó lenne végre a dolgos hétköznapokról is képeket látni a médiákban, nem csak baráti találkozókról.
  Pölös Úr! Nem örülök, hogy mégis itt kötött ki. Jó lett volna elfelejteni. A semmittevést gyakorolhatná otthon.
  Remélem lesz aki hadra fogható a válaszokkal, mert ha nem cáfolnak, és mocskolnak le a rajongóik, akkor ez a vélemény mégiscsak igaz lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forró tea a melegedőben

Hódmezővásárhely - Forró, citromos tea, réteges öltözködés, bizonyos időközönként pihenő a melegedőkben – ezek azok, amelyekkel a vásárhelyi utcákon tartósan dolgozók védekeznek a mínuszok ellen. Tovább olvasom