Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Szőke Róbert lemondott mandátumáról

Mindszent - Lemondott települési képviselői mandátumáról Szőke Róbert mindszenti városatya, mert elege lett a támadásokból. Szőke megüresedő helyét Pölös Mihály foglalhatja el.
A hétfő esti közmeghallgatáson mondott le mandátumáról Szőke Róbert mindszenti képviselő, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke.

– Két esztendeje gyűlöletkampány folyik Mindszenten, s nem hiszem, hogy a ciklusból hátralévő időben javulni fog a helyzet. Hónapok óta érlelem a döntést, ám eddig képviselőtársaim és választóim kérésére maradtam. A közmeghallgatáson olyan szervezett csoport tagjai gyalázkodtak és kiabáltak, akik eddig sosem tettek egy kapavágást sem Mindszentért, de 2010-től nyilván szerepet szánnak maguknak. Elegem lett – indokolta lapunknak lemondása okát Szőke Róbert. Hozzátette: úgy nem lehet dolgozni a városért, hogy a ciklusra rányomja a bélyegét Zsótér István polgármester és a képviselő-testület közötti feszültség.

– Képtelen az a helyzet, hogy a pénzügyi bizottság döntés-előkészítő munkájában nem vesz részt a polgármester. Ezután a testület döntéseket hoz, s utána ezek miatt a polgármester a közigazgatási hivatalhoz fordul, illetve rendőrségi feljelentéseket tesz a képviselők ellen. Nem kívánok a továbbiakban gyűlölködő, primitív emberek célpontja lenni, de nem szeretnék olyanokkal sem egy teremben ülni, akik feljelentések írogatásával töltik az idejüket – mondta Szőke Róbert.

Szőke Róbert (középen) lemondott mandátumáról
Szőke Róbert (középen) lemondott mandátumáról.
Fotó: DM

Megkérdeztük Zsótér Istvánt, mit szól a képviselő lépéséhez. Mindszent polgármestere azt mondta: a döntés Szőke Róbert személyes ügye. Hozzátette: ne vitassa el senki azt a jogot a polgármestertől, hogy a hatósághoz fordulhasson, ha egy testületi döntésben törvénysértést vél felfedezni. Ez ugyanis a kötelessége.

Nem lesz időközi választás

Nem kell időközi választást kiírni Mindszenten, ugyanis a települési képviselők kislistás választás eredményeként nyerték el a mandátumukat. Ennek értelmében Szőke Róbert lemondott képviselő helyét a listán utána következő Pölös Mihály töltheti be. Pölös lapunknak azt mondta, még meggondolja, beül-e a testületbe.

Olvasóink írták

  • 2. Pengemester 2008. december 18. 07:14
    „Egyelőre legyen titok ki vagyok,de észrevettem,mindkét oldallal szót tudok érteni,de ezt az áldatlan állapotot a P.mester teszetoszasága,és rátartisága okozta. 2 út állt előtte 2006. őszén: átlátva a helyzetet veszi a kalapját és kiszáll a politikából,avagy összeszorítja a fogát,és nekiáll dolgozni,néhány médiumon elmondja,hogy a testület politikai nézeteitől függetlenül mindannyiuk célja a város boldogulása,fejlődése ( ráadásul ilyesmire esküdött fel ) ,és ez fontosabb,mint az,hogy ki milyen frakció tagja. Ezzel napokig teli lett volna az országos média is,ráadásul lett volna hová visszanyúlnia rázósabb esetekben. Ehhez nem kell 25 évet tanulni.
    Sajnálom Robit,mert a testület egyik,ha nem a legkvalifikáltabb tagját veszítette el.”
  • 1. karesi 2008. december 17. 20:36
    „A következő képviselő Pölös Mihály. Hát kérem szegény az eklézsia. Úgy gondolom, hogy Ő már egyszer leszerepelt. Ezért lehetett acsarkodni, mocskolódni. Most legalább majd kettecskén nem csinálnak semmit a polgármesterrel. Pölös Úr nagyon jó a karitatív segélyek osztásában, persze nem válogatás nélkül. Volt aki mindig kapott, a többiek sohasem. Ehhez is érteni kell. Máshoz úgysem ért. Megértem Szőke Urat, eleven példa, mikor a sok liba legyőzi a disznót. Sajnos ezek képzett károgók voltak
    Hiányolom a sok ügyeletes megmondó véleményét is. Hogy lehet az, hogy még nem jelentkeztek, és helyeseltek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi MSZP az adósságról

Hódmezővásárhely - A sok mellébeszélés, ködösítés helyett konkrétan meg kell mondani a… Tovább olvasom