Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Szombaton debütál az M1-en a Group`N`Swing

Hódmezővásárhely - Nem versenynek, inkább lehetőségnek tekinti a vásárhelyi Almási Attila, a Group'N'Swing zenekar alapítója, hogy több mint 400 dal közül a legjobb harmincba került Retikül című számuk. Az M1-en szombat este debütálnak A Dal című produkcióban.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Mindössze hat nap alatt készítette el a Group'N'Swing zenekar a Retikül című számát, amellyel szombat este az M1-en A Dal című produkcióban mutatkoznak be. A tét: az eurovíziós fesztiválra kijutás.

– Nem sokkal a leadási határidő előtt döntöttük el, hogy jelentkezünk – magyarázta a vásárhelyi születésű, Budapesten élő Almási Attila, akit telefonon értünk utol a fővárosban. A 8 éve alapított formációban harsonán, bariton szaxofonon, és a vokálban működik közre. – TÍz tagú a zenekar, a szabályok szerint maximum hatan léphetnek fel, ezért vacilláltunk a jelentkezésen. Végül megegyeztünk, akik nem szerepelnek, szurkolnak. A leadási határidő előtt két órával a stúdióban még azt találgattuk, vajon kész leszünk-e a produkcióval. Sikerült – jegyezte meg a zenész. Elárulta: nem számítottak arra, hogy a több mint 400 dal közül a legjobb harminc közé kerülnek.

A tíztagú Group N Swing formációt 8 éve alapították. Fotó: DM/DV
A Group'N'Swing formációt nyolc éve alapították. Fotó: DM/DV

– A zenekar életében már ez is nagy eredmény, de persze szeretnénk minél továbbjutni a megmérettetésen. Legfőbb célunk a szórakoztatás, és igazán nem versenynek, hanem lehetőségnek fogjuk fel a szereplésünket. A produkció többi résztvevőjére sem vetélytársként tekintünk, pláne, hogy jó néhány közülük barátunk. Az előzetes vélemények szerint egyébként tetszik a számunk a közönségnek, még úgy is, hogy rétegzenét játszunk – tette hozzá Almási Attila. Annyi biztos, családja, édesanyja és édesapja, Almási István, Vásárhely polgármestere lelkes rajongója a zenekarnak.

Mostanság elég zsúfolt a Fonogram-díjas Group'N'Swing időbeosztása, nemcsak a műsor próbái miatt, azért is, mert mindeközben koncerteznek. Vásárhelyen legközelebb február 8-án az orvosbálon, a Fekete Sasban lépnek fel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Ernő a MIÉP jelöltje

Tisztaságot, rendet, igazságosságot, ezt szeretné elérni a MIÉP – közölte csütörtökön sajtótájékoztatón Tóth Ernő, a párt vásárhelyi szervezetének elnöke. Tovább olvasom