Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Szombaton kezdetét veszi a báli szezon

Hódmezővásárhely - A hagyományokhoz híven, idén is a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákbáljával veszi kezdetét a hódmezővásárhelyi báli szezon. Az estélyekről továbbra is elmaradhatatlanok a walzerek, de a latin táncok is népszerűek.
Január 12-én, szombaton a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákbáljának nyilvános főpróbájával kezdetét veszi a 2013-as báli szezon. A korábbi évekkel ellentétben a református gimnázium végzősei is a Fekete Sas báltermében állnak majd parkettre. A klasszikus keringő, valamint az iskola estélyein hagyományos csárdás mellett igazi különlegességekkel is készülnek a tanulók. Baranyi Anett és Tóth Krisztina tánctanárok koreográfiájában retró táncelemek is feltűnnek majd. A nyitótáncosok ez alkalommal is háromszor állnak színpadra. A főpróbát követően, az est nyitányaként hétkor, illetve tizenegykor.

A hagyományokhoz híven, idén is a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákbáljával veszi kezdetét a hódmezővásárhelyi báli szezon.
A hagyományokhoz híven, idén is a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákbáljával veszi kezdetét a hódmezővásárhelyi báli szezon.

Egy héttel később, január 19-én a Németh László Gimnázium diákjai lépnek a tánctérre, összesen 96-an. Fogarassy Judit tanítványai angol keringőt, cha-cha-chá-t és swinget táncolnak majd.

Őket a HISZK Gregus Máté Tagintézmény diákjai követik, január 26-án. A hódtói gimnázium báljához hasonlóan itt is lesz cha-cha-cha, de a standard táncok kedvelői számára, az iskola végzősei egy bécsi keringőt is előadnak. A 32 párt Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László készít fel az estre.

Ez után majd egy hónapot kell várni a következő diákbálig, ám addig sem áll üresen a Fekete Sas. Február 9-én az Erzsébet Kórház táncos estjének, egy hétre rá pedig a Gazda Bálnak ad otthont a belvárosi épület díszterme.
Február 23-án ismét középiskolások, a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény tanulói veszik birtokba a táncparkettet, egy igazi latinos esttel. Földesi Gyula tánctanár összeállításába a rumba, a szamba, a bolero és a cha-cha-cha is bekerült, emellett egy angol keringőt és egy csárdást is előadnak a diákok.

Majd másfél hónapja van még a városi kereskedelmi és vendéglátó-ipari középiskola nyitótáncosainak, hogy begyakorolják a lépéseket. A HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény diákjai március 2-án báloznak. A hónap első szombatján 51 pár mutathatja be az addig tanultakat.

Az idei báli szezont a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola eseménye zárja. Itt is a latinos dallamok dominálnak majd. Lesz paso doble, tangó és cha-cha-cha, de egy swing, egy angol keringő és egy csárdás is bekerült a programba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra meccs a Hódtóiban

Pontosan egy hónap után lesz újra NB I/B-s kosárlabda mérkőzés Vásárhelyen. Tovább olvasom