Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Szomorú a Vidám utca

A patkányok miatt áll haragban egymással két Vidám utcai szomszéd Vásárhelyen. Lencsésék szerint Majsaiék felől jönnek hozzájuk a rágcsálók. A szomszéd szerint náluk nincs patkány, különben nem tudnának tyúkokat tartani.
Majsai Imréné állítja, csak az irigység szól az emberekből. A pockot a kutyák elkapnák. Fotó: Tésik Attila
Pocokinvázióra panaszkodott egy susáni lakos a minap a vásárhelyi Klauzál utcai olvasókörben tartott fórumon, s konkrétan meg is nevezte: a kellemetlenkedő rágcsálók a Vidám utca egyik házából terjedtek szét az utcában. A Vidám utcán élők azonban semmit sem tudtak a pocok- vagy patkányinvázióról, arról azonban igen, hogy a kerítés és a rágcsálók miatt viszálykodik két szomszédos ház lakója.

– Patkány az, ami állandóan járatot fúr a szomszédék felől a melléképületünkbe. Hiába tömöm be, majd betonozom le a lyukat, máshol csak felfúr – mutatja felháborodottan az újabb nyomokat Lencsés György. Élettársa azt mondja, tavaly ötezer forintért vettek patkánymérget és kénlapot, hogy elűzzék a kéretlen rágcsálókat, amelyek akkor is jelentkeztek, amikor a melléképületben nem tartottak takarmánybúzát.

Lencsés György nem győzi betonozni a lyukakat a melléképületben
– Meggyújtjuk az amúgy hordók fertőtlenítésére használható kénlapkát, majd bedugjuk a lyukba, aztán lefojtjuk az egészet. Hogy megöli vagy csak elriasztja a patkányokat, nem tudom, csak azt, hogy abból a járatból többé nem jönnek – mondta az asszony.

Hamar kiderült, hogy csak az egyik oldali melléképületekben van baj, a másik szomszéd felől állókban nem jelentek meg az állatok.
– Nincs nálam semmiféle patkány, se pocok, a két kutyám is megfogná, ha volna, a csirkéimet meg a pocok fojtaná meg – mondta a Lencsésék által gyanúba vett szomszéd, Majsai Imréné, aki elpanaszolta, büntették már meg korábban azért, mert a szénáját közel tárolta a szomszédja falához. Mutatta is, hogy már a kecskéit is eladta, azaz a macskáján, a két, megkötött tacskóján és a tizenöt tyúkján kívül semmi más sincs nála. Igaz, az udvaron még jól látszik, hogy ott kecskéket is tartottak.
– Higgyék el, arról van szó, hogy irigyek az emberek, mert sokat tudok róluk – tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havránek Ferenc listája

Képviselő vagy családtagja ne álljon gazdasági kapcsolatban az önkormányzattal: Havránek Ferenc… Tovább olvasom