Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szomszédviszály a vásárhelyi Csillag utcában

Tűrhetetlennek tartja a vásárhelyi Rákos István, hogy édesanyja házának udvarán a másik házrészben élő Kovácsék 5-6 köbméternyi hulladékot tárolnak. Kovácsné szerint az nem szemét, kora ősszel egy tervezett meszelés miatt került ki holmijuk egy része a közös udvar általuk használt felére, s az ma már csak tüzelőnek jó. A szomszédviszály régi eredetű, s csillapíthatatlannak tűnik.
Rákos István és édesanyja nehezen viseli az állandó vitát. Fotó: Tésik Attila
Vajon mit rejt Vásárhelyen egy Csillag utca ház udvarán lévő jó néhány dombocska? Az épület egyik részében lakó édesanyját gondozó Rákos István szerint olyan szemetet, amely odavonzotta a patkányokat is. A ház másik részében élő Kovács Ferencné azonban állítja, hogy 5-6 köbméternyi személyes holmit, amelyet még tavaly szeptemberben tettek ki, amikor meszelni szerettek volna. A mesterek azonban nem jöttek, a cucc pedig kinn maradt.

Rákos István, aki elmondása szerint már mindenhol panaszt tett az udvari szomszédok ellen, felidézte a mostani viszály előzményeit. Kovácsék fia évekkel ezelőtt betört egyszer az édesanyjához, amikor ő nem tartózkodott otthon, s ellopott a lakásból minden mozdíthatót, a lemezjátszótól, a tévén át a mosógépig. Feljelentést tettek, s ezek miatt két évre ítélték a fiút.

– A fiam amolyan gyerekcsínyeket követett csak el, de ezekért végül a bíróság elítélte, s két esztendőre az aszódi javító-nevelő intézetbe került – mondta Kovács Ferencné, aki szerint szomszédja alaptalanul vádaskodik mindenféle helyeken ellenük.

– Ez az én részem az udvarból, így azt tartok itt, amit akarok – mondta, majd megmutatta, hogy a tervezett festés idején a lakásból kihordott holmi mára tönkrement az időjárás viszontagságai miatt. – Ezeket majd eltüzeljük, másra már nem jók – tette hozzá.

A polgármesteri hivataltól származó információink szerint 2004 óta Rákos István bejelentésére több birtokháborítási eljárás is indult Kovács Ferencnéék ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arab kórházat építtetne Mindszenten Abdul Rahim

A katari emírtől kérne segítséget egy magánkórház építéséhez a mindszenti Abdul Rahim. A palesztin… Tovább olvasom