Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Szótlan lett a vásárhelyi baloldal

Hódmezővásárhely - Megerősíteni a helyben igen gyengécske baloldalt – ez a célja a vásárhelyi körzet MSZP-s képviselőjelöltjének, aki a közéletben eddig teljesen ismeretlen volt. A közgyűlés ellenzéki frakcióvezetője is elismeri: mostanra szinte észrevétlenné váltak a helyi politikában, de kezdődik a kampány.
Az elmúlt időszakban nem volt arra példa Vásárhelyen, hogy a helyi ellenzék ennyire háttérbe húzódjon. A baloldal közgyűlési frakcióvezetője, a szocialista párt választmányának tagja, Hernádi Gyula elismeri: valóban úgy tűnhet, mintha illegalitásba vonultak volna, de nem erről van szó. Hernádi azt mondja, a helyi Leader-egyesület vezetése, a pályázatok körüli ügyintézés annyira leköti, hogy másra alig marad energiája. De épp most egyeztetnek arról, hogy napokon belül egy lakossági fogadóóra-sorozatot indítanak, ahol azt várják, hogy a helyiek elmondják: mit hogyan változtatnának meg a városban. Szerinte egyébként egyre többen vannak, akik új arcot látnának Vásárhely élén, a kérdés csak az, tudják-e őket mozgósítani.

Hernádi még nem döntött

Eddig kétszer indult a polgármester-választáson Hernádi Gyula – és kétszer vesztett. Hogy jövő ősszel újra belevág-e, arról még nem döntött. Mindez függ a tavaszi választások végeredményétől és a helyi viszonyoktól is, de abban biztos, hogy szeretne a városi baloldal vezetője maradni.

Ennek elérése érdekében merész lépést tettek, hiszen a tavaszi országgyűlési választásokon egy, a helyi közéletben eddig teljesen ismeretlen fiatalembert, a 29 éves Csengeri Istvánt indítják a 2002-ben és 2006-ban fölényes győzelmet arató Lázár Jánossal szemben. Hernádi úgy nyilatkozott: bíznak abban, hogy az új arc, a fiatalos lendület felrázza a vásárhelyi, baloldali érzelmű választókat. Ugyanezt mondta a jelölt is, aki szerint pártja pont azért választotta őt, hogy szakítson a Vásárhelyen megszokott szocialista politizálással. Célja, hogy a helyben nagyon gyengécske baloldalt, a támogatói bázist megerősítse. Csengeri 2001-ben, 21 éves korában lépett be a pártba. Tavaszi esélyeivel kapcsolatban úgy nyilatkozott: nem jósol, inkább dolgozik.

Botka bízik Csengeri Istvánban

– A Magyar Szocialista Párt a Fidesszel ellentétben hisz a helyi politika autonómiájában. A helyi politikáról a helyi párttagság dönt, nem az országos szervezet – reagált Botka László, az MSZP megyei elnöke, Szeged polgármestere a kérdésre: miért erőtlen a szocialista párt Vásárhelyen, és miért a politikában szinte ismeretlen Csengeri Istvánt indítják a vásárhelyi választókerület parlamenti mandátumáért. Botka hozzátette: a szocialista képviselőktől elvárják, hogy ne az országos politikában tapasztalható harcokat vigyék helyi szintre, hanem konstruktív politikát folytassanak – ez igaz Vásárhelyre is. Szerinte jó döntés volt Csengeri István jelölése.

Olvasóink írták

 • 5. eldorádó 2009. november 26. 08:25
  „"Hernádi azt mondja, a helyi Leader-egyesület vezetése, a pályázatok körüli ügyintézés annyira leköti": ez az utolsó alkalom, hogy a szocik lenyúlják az EU és az állami pénzeket! Akkora csalások vannak ebben a programban országszerte, hogy az EU 101%, hogy visszavonja a támogatását! (majd az Orbán kormány visszafizeti - röhögnek a szocik)
  Havranek cégét pedig, Lázár felvásárolta....”
 • 4. erpier 2009. november 20. 21:16
  „ezt dobta a gép: http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=12097547”
 • 3. aranka2 2009. november 20. 09:51
  „Hát ha ismeretlen, tessék bemutatni a lapban Csengeri Istvánt!”
 • 2. sunyisanyi 2009. november 20. 09:22
  „hogyne lenne szótlan? szerintetek melyik tud egyáltalán beszélni? Bacsa mire végére egy mondatnak, már
  rég elfelejtette azeljét, Hernádinál meg már az elejét se lehet érteni. Most kitalálták más égjen helettük,
  ök már égtek eleget.”
 • 1. Beth 2009. november 19. 11:36
  „Szeretnénk egy kicsit többet megtudni róla. Hol lehet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirugták, ezért meglopta munkaadóját

Hódmezővásárhely - Kirúgta a munkáltatója, ezért meglopta. Ittas és eltiltott sofőr akadt fenn az… Tovább olvasom