Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Szt. Martin a Mária Valéria Óvodába járt Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hazalátogatott egykori óvodájába Szt. Martin, és a játékok között megtalálta azt a cintányért és dobot, amellyel régen ő is játszott. A vásárhelyi Virág utcai Mária Valéria Keresztény Óvoda most ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.
A neves szaxofonos azért jött, hogy részt vegyen az ünnepségen. A templomi zenés áhítaton is fellépett.

Tavaly augusztus végén került a vásárhelyi Virág utcai Mária Valéria Keresztény Óvoda a Domonkos-rendi apácák fennhatósága alá. Az intézmény a héten ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját. – A programsorozat a hagyományos Ovigaléria megnyitójával indult. Itt az elmúlt fél évszázad óvodai készségfejlesztőit, valamint játékait állítottuk ki – hallottuk Magyar Éva óvodavezetőtől. Ezt követően az udvaron egy diófát ültettek el, annak a reményében, hogy újabb ötven esztendő elteltével az akkori ovisok még ehetnek a gyümölcséből. A Károlyi-házban tartott tegnapi ünnepségen elsőként Almási István alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Szt. Martin óvodás korában játszott ezekkel a játékokkal. Fotó: Karnok Csaba

Molnárné Dobsa Magdolna 1979 óta óvónő a Mária Valériában. Huszonnyolc éves tapasztalattal a háta mögött a jubileumra könyvet írt az intézményről, melyet tegnap délután mutattak be. A kötetben nem csupán száraz tények szerepelnek, hanem vidám történeteket is megemlít egykori ovisoktól. Így többek között szerepel benne Szt. Martin, vagyis Szentmártoni Imre is. A neves szaxofonost 1969-ben iratták be az intézménybe.

– Valika óvó néni, vagyis Vajnai Istvánné csoportjába jártam. Szerettem ovis lenni. Még emlékszem arra, hogy az udvaron harcot vívtunk a fiúkkal a rakétamászókáért. Egyszer le is estem a tetejéről, de semmim sem tört el – árulta el lapunknak.

Sok kedves emlék fűzi Szt. Martint az óvodához. Fotó: Karnok Csaba

A művész este a belvárosi katolikus templomban Égető Mária orgonaművésszel együtt közreműködött a zenés áhítaton.

A fellépés előtt Sz. Martin megnézte a csoportszobában berendezett Ovigalériát, és felfedezte azt a kis cintányért és dobot, melyen egykor játszott. A hangszereknél egy furulya is volt, amit meg is szólaltatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kútvölgyre látogatott Norvégia nagykövete

Hódmezővásárhely - Megnézte a Norvég Alapra benyújtott vásárhelyi pályázat helyszínét, a kútvölgyi… Tovább olvasom