Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szűkös a mindszenti önkormányzat kerete

Alig több mint hétmillió forint jut idén a mindszenti önkormányzati intézmények felújítására, karbantartására. A dózsatelepi általános iskolában például csak tisztasági meszelésre futja a 630 ezer forintos keretből. De a többi intézményben is hasonló a helyzet.
Mellékhelyiségek, öltözők, ebédlő, a felső tagozatos osztálytermek, valamint a folyosók tisztasági meszelésére futja az idén a mindszenti dózsatelepi általános iskolában. Az önkormányzati keretből 630 ezer forintot fordíthatnak ugyanis a suli karbantartására. Persze ennél jóval többet rá lehetne költeni a dózsatelepi iskolára, hiszen az intézmény közel hárommillió forintot igényelt. Csupán a tornaterem külső homlokzatának a festése belekerült volna félmillió forintba, valószínűleg ez el is marad az idén.

A központi általános iskolára valamivel több, 1 millió 650 ezer forint jut. Az óvodák pedig 800 ezer forintot költhetnek majd el az idén karbantartásra, felújításra. Ezekben az intézményekben is leginkább a tisztasági meszelést végzik el.

Az idén egyébként összesen 7 millió 400 ezer forintot költhetnek Mindszenten az önkormányzati intézmények felújítására. Bár a polgármesteri hivatal műszaki irodája összeállított egy anyagot, amelyben az igényekhez viszonyítva meghatározta, mire fordítsák a felhasználható keretet az intézmények, végül a képviselő-testület úgy döntött, a vezetők döntsenek a pénz sorsáról. Ugyanakkor arról is határoztak, hogy az előirányzott nyolcmilliós keretet 7 millió 400 ezerre csökkentik, ugyanis egy mobil állványt vásárolnak, amely az összes intézmény karbantartásánál hasznosítható lesz.

Az önkormányzati keretből egyébként az idén nem jut a Tisza Művelődési Háznak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem is fordítanak pénzt az intézmény rekonstrukciójára. Pályázaton nyert húszmillió forintból újítják fel az épület tetejét, valamint lecserélik a nézőtéren a székeket. Nagyon ráfér már a tetőfelújítás az épületre – mondta Fekete Emil, az intézmény igazgatója. A művelődési ház 41 éve épült, s azóta csak tűzoltómunkákat végeztek rajta. A tető már olyan állapotban van, hogy például a női mellékhelyiség plafonja beázott – jegyezte meg az igazgató, hozzátéve: így aztán a meszelést sem hanyagolhatják el az idén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletes jelmezek a vásárhelyi farsangi mulatságon

Kalóz, szoknyavadász, kandalló, no és fekete bőrű lány, vagyis inkább fiú szórakoztatta tegnap a… Tovább olvasom