Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Táblákat várnak a batidai kanyarba

Hódmezővásárhely - Sebességkorlátozó és figyelmeztető táblákat szeretnének a batidaiak a bekötőút előtti kanyarba, a Magyar Közút Kht. azonban eddig nem teljesítette
a kérésüket.
Két KRESZ-tábla kihelyezését kérik a batidaiak a 451-es útra, a Vásárhelyhez tartozó tanyaközpont közelében. A sebességkorlátozó és a gyermekek közlekedését jelző tábla az itt élők számára most különösen fontos, hiszen a napokban hunyt el az a 22 éves fiatalember, akit a bekötőútnál ütött el még júliusban egy Vásárhely felől érkező, a fékezéskor több mint százméteres féknyomot húzó Peugeot mikrobusz. Batidáról azért veszélyes kifordulni a főútra, mert a Vásárhely felől érkező járművek vezetői egy beláthatatlan kanyar után szinte azonnal ide érnek.

– Huszonhat gyerek jár reggelenként busszal Vásárhelyre, nekik át kell kelniük a főúton, hogy a buszmegállóba jussanak – mondta lapunknak Vári Katalin. A helyi óvoda vezetője hozzátette: a forgalmas út mellett ugyan látható az a zöld tájékoztató tábla, mely jelzi, hogy Batida következik, de ezt kevés sofőr veszi figyelembe. – Sokan nem tudják, hogy a bekötőút szinte azonnal a kanyar után található – tette hozzá.
Benkő Zsolt, a külterületekért felelős települési képviselő többször is hiába próbálta elérni a Magyar Közútkezelő Kht. megyei igazgatóságánál, hogy a szükséges táblákat helyezzék ki.

A batidai bekötőútnál legutóbb júliusban történt halálos baleset. Fotó: Tésik Attila
A batidai bekötőútnál legutóbb júliusban történt halálos baleset. Fotó: Tésik Attila

– Tavasszal írt levelemben azt kértem, hogy tegyenek ki egy 60-as sebességkorlátozó, illetve a közlekedő gyerekekre figyelmeztető táblát, ám erre a mai napig nem kaptam választ. Nem adtam fel, telefonon is többször érdeklődtem, hogy áll az ügy. Legutóbb a múlt hónapban ígérték meg, hogy napokon belül intézkednek. Eddig nem történt semmi – mondta. A tarthatatlan helyzet szóba került Lázár János szerda esti batidai lakossági fórumán is.

– Amennyiben napokon belül nem kerülnek ki a táblák a főútra, akkor írásban teszem fel ezzel kapcsolatos kérdésemet a szakminiszternek – mondta lapunknak Vásárhely polgármestere. Hozzátette: az önkormányzat ez ügyben ismét felvette a kapcsolatot az út gazdájával, a Magyar Közútkezelő Kht.-val.

Jövő héten kiteszik

A jövő hét közepe táján kihelyezik mind a sebességkorlátozó, mind a figyelmeztető táblát a batidai kanyar előtti útszakaszra – tudtuk meg Gádzser Gábortól, a Magyar Közút Kht. Csongrád megyei igazgatósága forgalomszabályozási osztályának a vezetőjétől.

Olvasóink írták

 • 5. egyirányú 2008. szeptember 20. 10:39
  „Igazad van, cikicakk55! A Rózsa utcai egyirányú táblát is csak néhányan tarják be! (A biciklisek meg egyáltalán nem...)”
 • 4. cikicakk55 2008. szeptember 19. 22:03
  „Na persze,mert ha tábla van,akkor a Kresz már be is van tartva. ha csak a táblán múlna, de jó is lenne.”
 • 3. Írástudatlan. 2008. szeptember 19. 12:45
  „Igen szükség lenne a táblákra!De!Akkor is lesznek figyelmetlen könnyelműen szágúldozó autósok.Úgy hogy nem lessz semmilyen visszatartó ereje a tábláknak.Szerény véleményem szerint tábla ide vagy oda nagyon körűltekintően kell majd akkor is átkelni!Mert a táblák bizony nem tudják majd megállítani a szágúldó autósokat.”
 • 2. Mamszi 2008. szeptember 19. 08:10
  „Kedves "újságíró".
  Az út száma: 4414. Ha már egyszer írunk valamit,utána is kellene járni kicsit.”
 • 1. NTK 2008. szeptember 19. 06:30
  „Valami hiba csúszott az út számozásába! A 451-es út nem Szentest kerüli el és halad Kiskunfélegyháza felé? A cikkíró már megint felületes volt.

  Egyébként a sebességkorlátozó táblák annyit érnek mint halottnak a csók. Senki sem tartja be a rajtuk lévő sebességet, hacsak éppen nem áll rendőr mellettük!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rozsdás lőszereket találtak Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Négy darab, 7,62 mm lőszerre bukkantak Hódmezővásárhely lakótelepi városrészen ez… Tovább olvasom