Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Táblát cserélnek Mindszenten

Mindszent - Mindszent belvárosában is kinőtte a forgalom az eddigi kereteket, ezért a környező utcákon élők több változtatást is szeretnének. Azt kérik például, hogy létesüljön kijelölt gyalogátkelőhely az egészségház előtt. A testület már tárgyalt az igényről, és döntött is táblák áthelyezéséről.
Módosítani szeretnék az ott élők a Mindszent központjától délre eső utcák forgalmi rendjét. Lakossági fórumán már tavaly találkozott az igényekkel Nagy Krisztián települési képviselő, aki önálló indítványt nyújtott be ez ügyben a testületnek, s a képviselők már tárgyaltak is erről.

A Csokonai utca, a Szabadság utca és a Köztársaság tér, valamint az Áchim András utca közti területen élők indokoltnak tartanák, ha 30-as övezetet alakítanának ki, s megszüntetnék a Budai Nagy Antal, illetve az Erzsébet királynő utcán az elsőbbségadás kötelező táblákat. Viszont a környéken élők azt kérik, hogy súlykorlátozó KRESZ-táblákat helyezzenek ki. A keskeny, nem túl mély alappal rendelkező utak ugyanis nem nagyon bírják a terhelést. Különösen a Budai Nagy Antal utcán, mely ma már egy kerékpárúthoz hasonlítható, az ott élők véleménye szerint. Szintén lakossági igényt tolmácsolt a képviselő, amikor azt kérte, hogy mihamarabb építsék meg a 2002-es településfejlesztési tervben is szereplő, az Észak utcai vasúti átjárót a temetőnél a 4521-es úttal összekötő kapcsolatot.

Gyalogos-átkelőhelyet kérnek az Egészségházhoz a helybeliek, hiszen ott már a forgalom miatt nehéz átkelni az idősebbeknek és a mozgáskorlátozottaknak. A helyi képviselő-testület úgy döntött, hogy az Erzsébet utcai elsőbbségadás kötelező táblákat helyezzék át a keresztutcákra, ám a környéken élők ezt nem tartják jó megoldásnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kölni, puska, piros tojás

Hódmezővásárhely - Bár szeretett volna, mégsem menekülhetett a locsolkodók elől tegnap a… Tovább olvasom