Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Takács Róbert, az egyetemista képviselő

Angolul és franciául hallgatott jogot Belgiumban, az Európai Parlamentben gyakornokoskodott Szent-Iványi István képviselő mellett. Most képviselő lett, de továbbra is tanul a vásárhelyi Takács Róbert, aki az SZDSZ listájáról jutott be az új közgyűlésbe, melynek legfiatalabb tagja. A 22 éves végzős joghallgató 18 éves kora óta politizál. A közgyűlés tagjaként a fiatalok boldogulását szeretné elősegíteni.
Takács Róbert a legfiatalabb városatyaként dolgozik a vásárhelyi közgyűlésben. Fotó: Tésik Attila
– Mindig is érdekelt a politika, egészen pontosan az, hogyan születnek a döntések – mondja a vásárhelyi közgyűlés legfiatalabb tagja, a 22 éves Takács Róbert, aki a Szabad Demokraták Szövetségének képviselője, listán jutott be az új testületbe. Az ügyvédnek készülő végzős joghallgató 18 évesen lépett be a pártba. Kiderült: családjában senki sem politizál, éppen ezért szülei büszkeséggel és aggodalommal vegyes érzelmekkel fogadták, hogy fiuk városatya lett.

– Rendszeresen nézem a közgyűlésekről szóló tudósításokat. Persze nyilván más kívülről szemlélni, mint a testület tagjaként dolgozni – állapította meg a fiatalember, aki szerint nem lesz nehéz összeegyeztetni a tanulást és a képviselői munkát.

– Másoknak civilben orvosként vagy ügyvédként kell helytállniuk, nekem ehhez képest könnyebb a dolgom. A korom miatt a fiatalok boldogulását szeretném elősegíteni a testület tagjaként. Sajnos a versenyképes szakmával rendelkezők közül sokan elhagyják Vásárhelyt, máshol keresnek állást. Új munkahelyek teremtésével viszont talán itt lehetne tartani őket.

A testület legifjabb tagja arról is beszélt, hogy a közgyűlésben el kellene felejteni már a személyeskedő hangnemet. Politikai hovatartozás nélkül közös célokért, együtt kellene dolgozni. Ezért aztán minden olyan javaslatot támogatni fog, mely a város fejlődését szolgálja. A jövőbeni politikai ambícióira vonatkozó faggatózást azzal hárította el: korai lenne erről bármit is mondani. Most a vásárhelyiek képviseletét tartja a legfontosabbnak. Pedig már belekóstolhatott a „nagypolitikába". Nem is akárhol, az Európai Parlamentben, ahol egy évig az SZDSZ-es Szent-Iványi István mellett gyakornokoskodott. Mint mondta: ha nem is politikai téren, de hasznos ismeretekre tett szert az alatt az egy év alatt is, amikor ösztöndíjasként Belgiumban franciául és angolul hallgatott jogot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a vásárhelyi díszkút rongálóit - százezres jutalom

Százezer forint jutalmat ajánlott fel a rendőrség egy a napokban Hódmezővásárhelyen történt rongálás… Tovább olvasom