Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Támadtak a megvert kutyák?

Hódmezővásárhely - Összevertek két kutyát Vásárhelyen – írtuk nemrégiben az állatok gazdájára hivatkozva. Szomszédja szerint a kutyák már kétszer jártak náluk, 15 baromfit pusztítottak el, és ember is veszélyben volt. A rendőrség továbbra is nyomoz.
Megírtuk: január 29-én este a vásárhelyi Makai utcán két kutya átszökött a második szomszédba. Gazdájuk összeverve talált rájuk, Fifi könnyebben, Pamela súlyosabban sérült. Utóbbit azóta megműtötték, jól van. Hogy a két eb mit keresett a szomszédban, nem derült ki, de most megtaláltuk az érintett szomszédot.

Maradandó sérüléseket okoztak két 6 hónapos keverék kutyának Vásárhelyen.
Maradandó sérüléseket okoztak két 6 hónapos keverék kutyának Vásárhelyen.

– Eddig nem akartunk a nyilvánosság elé állni, de mivel több fenyegetést is kaptunk, szeretnénk tisztázni az esetet. Csütörtök délután fél 5 környékén hangzavarra lettek figyelmesek a szüleim. Lementek az udvarra, majd azt látták, hogy két kutya a baromfikat hajkurássza. Megpróbálták elzavarni az ebeket, amikor a fehér, Pamela az anyukámnak fordult, és fenyegetően morgott rá. Ekkor ő kiabált, és édesapámtól kért segítséget, aki egyébként mozgáskorlátozott. Ahogy tudott, odasietett, és a kezébe kerülő szögletes vaspálcával megütötte az állatot. A kutya összeesett, míg a másik odébb húzódott, azt nem bántották. Ezután felmentek a házba, és hívták a rendőrséget.

Nyomoz a rendőrség

A rendőrök megerősítették, valóban jártak a helyszínen, miután a tyúkok gazdája értesítette őket. A körzeti megbízott a helyszínen meghallgatta mindkét felet. Az általa tett megállapításokról rendőri jelentés készült. A rendőr tájékoztatta a tyúkok gazdáit, hogy amennyiben a kár okozója a kárt önként nem téríti meg, igényét polgári peres úton érvényesítheti. A kutyák gazdája nem hozta a helyszínen intézkedő rendőr tudomására, hogy kutyáit bántalmazták. Ő másnap tett feljelentést állatkínzás gyanúja miatt a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

A kiérkező egyenruhások átmentek a gazdához, aki elismerte, hogy valóban az ő kutyáiról van szó, és a sérült állatot hazavitte, míg a másik a szögesdróttal erősített kerítéseken keresztül – ahol jött –, ott ment haza – mondta a szomszéd fia, aki neve közléséhez nem járult hozzá. A férfi elmondása szerint a kutyák kalandozását 2 baromfi bánta, de többet is megsebesítettek. Korábban is jártak már a tyúkólban. November 26-án 6 baromfit öltek le, illetve további 7-et sebesítettek meg, amelyek később szintén elpusztultak. Akkor jelen volt a körzeti megbízott, aki felszólította a kutyák gazdáját, hogy fizesse ki a kárt, de ez eddig nem történt meg. A szomszéd nem tett feljelentést az önkormányzatnál, hogy a jó viszony megmaradjon. A mostani eset után azonban feljelentést tett a jegyzőnél, mert kisgyermek is van a családban, és fél egy újabb támadástól. Birtokvédelmi eljárásban az érintetteket február 24-én hallgatják meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy családi ház egyik szobája Mindszenten

Sűrű füst gomolygott Mindszenten, az egyik Szabadság utcai ház ablakaiból. Tovább olvasom