Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Támogatják a gyerekvállalást - 10 millió a védett házra

Hódmezővásárhely - Belvárosi, országos, illetve helyi védelem alatti, 1945 előtt épült polgári házak megvásárlására, felújítására, lakóházzá átalakítására ad kamatmentes kölcsönt az önkormányzat – jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón Vásárhelyen.
– 35 év alatti, vásárhelyi lakcímmel rendelkező házaspárok pályázhatnak a visszatérítendő, maximum 10 millió forintos támogatásra, melyhez 50 százalék önerő kell – fejtette ki Almási István, a város polgármestere.
– Azok, akik 3 kiskorú saját gyermeket nevelnek, vagy vállalják, hogy nyolc éven belül három gyerekük lesz. A pályázathoz csatolni kell a házassági anyakönyvi kivonatot, az önerőről szóló igazolást, az ingatlan adásvételének szerződését, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatát. A munkáltató jövedelemigazolását, legalább 2 éves folyamatos munkaviszony kell – sorolta továbbá a feltételeket a polgármester.

A gyermekvállalást ösztönző ingatlanszerzési támogatásra benyújtott pályázatokról a közgyűlés dönt. Előnyt élveznek azok, akik három gyereknél több nevelését vállalják, valamint nincs saját ingatlanuk. A kamatmentes kölcsönt 25 év alatt kell törleszteni.

Miért pont a műemlékvédelem alatt álló polgári házak megvételét támogatja a város? A gyermekvállalási kedv ösztönzése a cél, de azt sem szeretnék, ha a védett épületek az enyészeté lennének – közölte a polgármester.

Nyári gyerekétkeztetés
Több mint 17 millió forintból (13,6 millió pályázati támogatás) a nyári szünetben 900 rászoruló 6-12 év közötti gyerek ebédjét finanszírozzák Vásárhelyen – hangzott el tegnap. Az ételt a Cseresnyés Kollégiumból és a Kalmár Zsigmond Tagintézményből 11–13.30 között lehet elvinni. Külterületeken az olvasókörből, iskolából, óvodából. Az étkeztetéshez 288 adományozó eddig több millió forinttal járult hozzá, de továbbra is várják a felajánlásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig akadt hal a 24 órás versenyen

32 csapat vett részt azon a horgászversenyen, amelyet szombat 10 órától vasárnap 10 óráig tartott a Mindszenti Horgász Egyesület a Kurcán. Tovább olvasom