Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Tanácsnoki posztot is kapott az ellenzék

Vita nélkül alakultak meg a vásárhelyi közgyűlés új bizottságai. A jobboldali többség mellett egy-egy tag képviseli az ellenzéket, és egy tanácsnoki posztot is baloldali képviselő lát el. A vasárnapi alakuló közgyűlés folytatásaként tegnap döntöttek a képviselői tiszteletdíjról is, melynek összege havi 95 ezer 680 forint. Kiderült, hogy a szikáncsi részönkormányzatot továbbra is Fekete Ferenc képviselő vezeti.
Hozzászólás, ellenvetés nélkül, egyhangúan döntöttek a közgyűlési bizottságok tagjairól tegnap a vásárhelyi képviselők. A vasárnapi alakuló ülésen már kiderült, hogy ebben a ciklusban nyolc bizottság helyett hat dolgozik. Akkor kettőt, az ügyrendi és a mandátumszámláló, valamint a pénzügyi-gazdasági bizottság tagjait választották meg. Tegnap határoztak a többiről. Mindegyikben a Fidesz–MDF–Tiszta Lap összefogás képviselői vannak többségben – ahogy a közgyűlésben is – az ellenzék egy-egy tagot delegált, elnöki tiszthez nem jutott, viszont tanácsnokihoz igen.

Az egészségügyi és szociális bizottság elnöke továbbra is Grezsa István, tagjai: Havasi Katalin, Hernádi Gyula , Berényi Károly, Kovács László, Tóthné Kecskeméti Katalin. Az oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottság elnöke: Tóthné Kecskeméti Katalin, tagjai: Benkő Zsolt, Berecz János, Fekete Ferenc, Havránek Ferenc, Hegedűs Zoltán és Tóth Sándorné. A városfejlesztési, vállalkozásfejlesztési és informatikai bizottság elnöke: Gyömrő-Molnár Imre, tagjai: Bacsa Pál, Benkő Zsolt, Berényi Károly, Molnárné Kecskeméti Rita, Rárósi Imre. A városüzemeltetési, környezetvédelmi és mezőgazdasági bizottság elnöke: Benkő Zsolt, tagjai: Berecz János, Dobóvári István, Gyömrő-Molnár Imre és Molnárné Kecskeméti Rita.

Kilenc tanácsnokot is választott a vásárhelyi közgyűlés. Az egészségügyi Havasi Katalin, a gazdasági Rárósi Imre, a határon túli magyarok ügyeiért felelős Berényi Károly, a mezőgazdasági Molnárné Kecskeméti Rita, a tanügyi Berecz János, a sport és ifjúsági Fekete Ferenc, a szociális Grezsa István, a városstratégiai Kovács László, a lakásügyi tanácsnok Nagy Ernő.
Meghatározták a képviselői tiszteletdíj összegét is. A város elöljárói havi 95 ezer 680 forintos díjat kapnak. Bizottsági tagként még havi 20 ezer forint, bizottsági elnökként 25 ezer, tanácsnokként pedig 60 ezer forint jár a munkájukért. A külsős bizottsági tagok juttatása havi 15 ezer forint lesz.

Továbbra is Fekete Ferenc képviselő vezeti a szikáncsi részönkormányzatot. Az elnöknek a november 9-i közgyűlésre kell tagokat javasolnia. Lázár János polgármester remélte, hogy végre sikerül szocialista tagot is választani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évszázados tölgy az építkezők útjában

Építkezés miatt kivágnák Vásárhely egyik legidősebb fáját. A közel 110 esztendős tölgy azon a… Tovább olvasom