Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Tanácsot tudnak adni – tőkét nem

Akár egy zsák búzával is bemutatkozhatnak a termelők azon a kiállításon, melyet a Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Központ szervez, a lényeg csak az: vásárhelyi legyen a gabona. A bemutatóval a városban előállított termékeket szeretnék népszerűsíteni. A központ vezetője szerint a vállalkozók nem szoktak még hozzá ahhoz, hogy segítséget kérjenek problémáik megoldásához.
Mézzel, pulóverrel, sajttal vagy akár egy zsák búzával is bemutatkozhatnak a nyáron a vásárhelyi vállalkozók azon a termékkiállításon, melyet a néhány hónappal ezelőtt megnyílt Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Központ szervez.

A helybeliek nem igazán ismerik a városban előállított termékeket, pedig minőségileg azok is vetekszenek a külföldi árukkal – jegyezte meg Kardos Lajosné, a tanácsadó központ vezetője. Vásárhelyen eddig még nem volt példa hasonló bemutatóra, s ezt hiányolják is a vállalkozók. Eddig többen jelezték, hogy szeretnének részt venni a kiállításon, melynek végleges időpontja még nem dőlt el. Nem az üzletkötés az elsődleges cél, inkább a vásárhelyi termékek népszerűsítése.

A városban több mint négyezer vállalkozás működik, többségük ötvennél kevesebb embert foglalkoztat. A tanácsadó központ vezetője szerint a jelentős szám ellenére elég nehéz megmozgatni a vállalkozókat. Nincsenek is hozzászokva ahhoz, hogy segítséget kérhetnek, el vannak foglalva a napi problémáikkal, sokan az életben maradásért küszködnek. Ugyanakkor az irodát jó néhány leendő vállalkozó is felkereste már, segítséget kértek az induláshoz. Abban az iroda még nem tud tanácsot adni, hogy Vásárhelyen mely területen telített a piac, mire érdemes vállalkozni.

Tőkét sem tud adni a tanácsadó központ, azt viszont segíthet eldönteni, hogy milyen hiteleket érdemes felvenni. Pályázati tanácsokkal is szolgálnak, s ha szükséges, a megírást is vállalják. Ugyanakkor a telephely- és a működési engedélyek kiadását is itt végzik. Egy kis időnek még el kell telnie ahhoz, hogy a vállalkozók felismerjék: az iroda valóban értük dolgozik – állapította meg Kardos Lajosné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Risztov Évát eljegyezték?

Az egyik országos bulvárlap a minap azt a hírt röpítette világgá, hogy az egykori úszócsillag… Tovább olvasom