Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Tanévnyitó a vásárhelyi sportcsarnokban

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen a Németh László Gimnázium és Általános Iskola sportcsarnokában tegnap tartották a városi tanévnyitó ünnepséget, amelyen Lázár János polgármester mondott beszédet. A városban ma 3625 általános és 4096 középiskolás ül be az iskolapadba.
A Hódtói Sportcsarnok tegnap zsúfolásig megtelt diákokkal és szüleikkel. A Németh László Gimnáziumban és Általános Iskolában – melyet a helyi átszervezés keretében összevontak a József Attila Általános Iskolával – mától 47 osztályban 1250 tanuló kezdi meg a 2007/2008-as tanévet, az intézmény négy első osztályt indít. A leendő elsősök megilletődve, de azért mosolygósan ültek a padban. Elkelt még a szülői biztatás. – Már nagyon vártam, hogy megkezdődjön az iskola, a szüleim és az idősebbek is sokat meséltek róla, kíváncsi vagyok, milyen lesz – mondta alig hallhatóan Molnár Sára.

A megjelenteket Lázár János polgármester köszöntötte, aki rövid beszédében kiemelte: az a legfontosabb, hogy az oktatással és a pedagógusok munkájával elégedettek legyenek a szülők. Az oktatási rendszer 2003-ban megkezdett helyi átalakítása, átszervezése most, a 2007/2008-as tanévben vizsgázik majd igazán, és a cél egyértelműen az, hogy a minőség elérje vagy akár meghaladja az országos átlagot. Fontos a szegregáció megszüntetése is, vagyis hogy tehetséges, de szegényebb sorban élő gyermekek is színvonalas képzésben részesüljenek. Árva László, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a lehetőségeik nagyok – két erős, nagy tudású tanári kar egyesült –, de ezek valóra váltásához sok munkára lesz szükség a jövőben.

A gyermekek által adott ünnepi műsorban a legnagyobb tapsot a Sinka ikrek, Regina és Borbála aratta. A két leendő első osztályos az első osztályosokról szóló versét szavalta el több mint kétezer ember előtt. Frissiben meg is kapták a 2007/2008-as tanév első igazgatói dicséretét.
Az idei tanévben összesen 1510 óvodás, 3625 általános és 4096 középiskolás kezdi meg tanulmányait a városi, illetve egyházi és alapítványi fenntartású tanintézményekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi orvos segítene a pechesen műtött férfin

Hódmezővásárhely, Szentes - Nem az orrsövényferdülés-műtét a legjobb megoldás a horkolás… Tovább olvasom