Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Tanít és ügynöknek készül

Matematikát és fizikát oktat a hét három munkanapján Vígh Viktor. Székkutas egykori polgármesterének nem sikerült a triplázás, más munka után kellett néznie. A pedagógus egykori iskolájában, Árpádhalmon tanít, de másik állást is szeretne. Választék hiányában jelenleg biztosítási ügynöknek tanul.
Vígh Viktornak van véleménye a falu ügyeiről, de megtartja magának Fotó: Tésik Attila
Katedrára cserélte a polgármesterséget Székkutas egykori első embere. Vígh Viktor nyolc évig volt a falu vezetője, ám a választók döntéseként a harmadik ciklusban már nem folytathatta a munkáját, 49 évesen más állás után kellett néznie.

– Már a választás másnapján érdeklődtem egykori munkahelyemen, az árpádhalmi általános iskolában – mesélte a végzettsége szerint matematika–fizika szakos pedagógus. – Két hét múlva pedig felsősöket tanítottam. Még magam is meglepődtem, hogy ott folytattam az oktatást, ahol annak idején abbahagytam. Nem kell különösebben készülnöm az órákra. Persze azért kihívást is jelent ez a munka, merthogy összevont osztályok diákjainak magyarázom az anyagot, ami mindenképpen újdonság számomra – magyarázta a volt polgármester.

Vígh Viktor heti három napot tanít az árpádhalmi iskolában, de másik állást is szeretett volna. Elismerte: nem volt könnyű találni. Hetekig böngészte az internetet, az újsághirdetéseket, de igazán csak üzletkötői feladatokat ajánlottak.

– Nincs nagy választék. Végül úgy döntöttem, kitanulom a biztosítási szakmát. Most hetente többször járok Orosházára oktatásra – avatott be, hozzátéve: a későbbiekben vállalkozóként szeretné végezni ezt a munkát.

Arra a kérdésre, hogy a polgármestersége alatt szerzett ismeretségekből nem profitálhatott volna-e egy jó állást, csak annyit mondott: nem.

Hangsúlyozta: sem kevesebb, sem pedig több nem lett attól, hogy már nem ő vezeti a falut. Ahogy múltak a hetek, megkönnyebbülést érzett, hiszen mégiscsak nagy felelőséggel járt a polgármesterség. A fia pedig kijelentette: „legalább visszakaptam az apámat."

Székkutas volt polgármestere szerint még korai lenne azon gondolkodni, hogy négy év múlva újra versenybe száll-e a választásokon. Elárulta: teljesen kivonult a közéletből, s egyelőre nem is akar újra belefolyni. Persze azért még megállítják az utcán, kikérik a falu ügyeiről a véleményét. Bevallása szerint azonban elhárítja az érdeklődéseket, mondván: van ugyan véleménye, de azt megtartja magának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárták a vásárhelyi detoxikálót

Kényszerű költségcsökkentés indokával bezárták a vásárhelyi kórház detoxikálóját. A kijózanító… Tovább olvasom