Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Tanóra állattokkal

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete rendszeresen tart tanórákat a felelős állattartásról. Az egyesület elnöke szerint nagyon fontos, hogy már fiatal korban arra neveljék a gyerekeket, hogy felelősen gondozzák az állataikat.
- A gyerekeket meg kell tanítani arra, hogy az állatok, ugyanúgy éreznek fájdalmat, mint egy osztálytársuk vagy barátjuk - vág a közepébe Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke. A kezdeményezés nem teljesen új keletű, már decemberben is tartottak órát az állatokról, helyes tartásukról, ekkor a Varga Tamás Általános Iskolában kaptak lehetőséget erre.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete rendszeresen tart tanórákat a felelős állattartásról.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete rendszeresen tart tanórákat a felelős állattartásról.

Az elmúlt alkalommal a Táltos Iskolában az első és második, illetve az ötödik és hatodik osztályosokat okították. A kisebbeket játékra, kérdezz-felelekre invitálták, és minden jó válaszért cserébe édességet kaptak. A nagyobbakat már komolyabb módon, vetítés segítségével próbálták ráébreszteni arra, hogy az állatokat megfelelő módon kell gondozni, hiszen felelősséggel tartoznak a kedvencükért. A program az „Első óra a felelős állattartásról" nevet kapta, az állatvédők célja az, hogy minden iskolába eljussanak programjukkal a városban.

- A gyerekeknek nagyon tetszik az óra, figyelemmel kísérik, és bekapcsolódnak a beszélgetésbe - mondta az egyesület elnöke, aki elárulta: négylábúakat is visznek magukkal a rendhagyó órákra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angolul, németül tanulni – ingyen

Ingyenes képzési lehetőségeket biztosít a tegnap átadott Nyitott Tanulási Központ Vásárhelyen. Tovább olvasom