Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Tanúk jelentkezését várják az ékszertolvajok ügyében

Hódmezővásárhely - Fekete fólia takarja annak a vásárhelyi ékszerboltnak a kirakatát, amelyet szerdán nem sokkal a zárás előtt törtek be.
Megírtuk: két, sötét ruhás férfi ékszereket zsákmányolt az Andrássy úti üzlet kirakatából. Kalapáccsal három helyen beverték az üveget, majd felmarkolták az ékszereket, és elmenekültek, miközben a lopott holmi egy részét elszórták.

A bűncselekmény ideje alatt információnk szerint ketten tartózkodtak az ékszerboltban, az eladónő és édesanyja. A szomszédos üzletekben dolgozók kiabálást hallottak. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, lezárták a környéket, és ellenőrizték a járókelőket. Többen tudni vélték, hogy a férfiak a Szegfű utca irányába menekültek. A rendőrség még vizsgálja, milyen értékben vittek el a tolvajok ékszereket.
Továbbra is azt kérik, ha bárki bármilyen információval segíteni tudja a nyomozást, akkor jelentkezzen a vásárhelyi kapitányságon, vagy hívja a 112-es telefonszámot. Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyomoznak az egyenruhások.

Vásárhelyen legutóbb tavaly januárban próbáltak egy másik ékszerüzletet kirabolni. Akkor egy férfi, arcát eltakarva ment be szintén belvárosi boltba, ahol az alkalmazott halántékához nyomott egy fegyvernek látszó tárgyat, és az ékszert követelte. Az eladó nem mindennapi lélekjelenléttel megnyomta a pánikgombot, mire a rabló zsákmány nélkül kimenekült az üzletből. A nyomozás során a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a vásárhelyi rendőrkapitánysággal együttműködve megállapította a bűncselekmény feltételezett elkövetőjének személyazonosságát. Végül a 33 éves férfit Makón fogták el.

Olvasóink írták

 • 5. clarification 2012. február 21. 18:45
  „Ez az ékszerbolt is a városé lenne? Úgy tudom nem. A tulajdonosának persze megérné szerintem egy kamera a boltjába. Ma már ez nem luxus, főleg ahol aranyat árulnak. :) Vagy ő is oly spórolós mint az önkormányzat (?)”
 • 4. tams073 2012. február 20. 12:51
  „Igen mert az egy önkormányzati intézmény (ginkosas) amit a városkülönböző módon támogat. Ezért elvárható, hogy térfigyelő kamerával figyeljék a város pénzén pazarul felújított részt ahonnan már gyakorlatilag mindent kitiltottak szerintem ez helyes így.”
 • 3. jim1241 2012. február 19. 08:51
  „vamzer nélkül nem megy srácok mi?”
 • 2. kukus 2012. február 18. 12:08
  „De. A Ginkgonál.”
 • 1. Qllancs 2012. február 17. 12:19
  „TÉRFIGYELŐ KAMERA ???????? nincs ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: ˝az osztály nem azért fontos, hogy a városnak igaza legyen˝

Súlyos hiba lenne politikai alapon megítélni a kórházakat – jelentette ki a vásárhelyi Erzsébet-kórház új, sürgősségi betegellátó osztályának átadásán Lázár János polgármester. Tovább olvasom