Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Tárgyalnak a mozi fejlesztéséről

Hódmezővásárhely - Több lehetséges partnerrel is tárgyal a vásárhelyi önkormányzat a Mozaik mozi felújításáról, működtetéséről.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Korábban megírtuk: a közgyűlésen téma volt, hogy a szalagos vetítési rendszerek elavultakká váltak, helyüket a digitális veszi át. Használatuk drágább, de a hangi és a képi effektusok csak ezekkel élvezhetők. A forgalmazók idén már nem tudnak szalagos kópiát biztosítani a premierfilmek bemutatásához, a tavaly betárolt kópiákat tudják levetíteni a Mozaik moziban. A digitális vetítőrendszer és a hangtechnika mintegy 18-22 millió forintba kerülne, és a nézőteret is meg kellene újítani.

Ugyanolyan feltételeket szeretnének biztosítani a vásárhelyi moziban, mint más nagyobb városokban. A kép és a hang minőségében nem lenne különbség, viszont több terem helyett csak egyben vetítenek filmeket. A premieralkotásokat is akkor láthatná a közönség, mint máshol – tudtuk meg az önkormányzatnál. A szalagos vetítés miatt 5-6 hét csúszással érkeztek a filmek.

Olvasóink írták

 • 6. vajlingroka 2013. június 03. 08:33
  „4. balihoho 2013.06.01. 06:35: nem a múlté az, hogy a sikerfilmekre nem lehet már jegyet kapni, csak megszűnt a sorbanállás, mert neten foglalnak jegyet az emberek. mozimániás vagyok, és több alkalommal fordult elő már velem (idén is), hogy egy várt film premiervetítésére már nem kaptam jegyet, mert későn ébredtem. Más dolog: igaza van CsengeleMSN-nek abban, hogy ha nem kellene átmenni Szegedre azért, hogy megnézzük a legújabb filmet, akkor versenyképes lehet a vásárhelyi mozi is. Mert ha olcsóbb, és átutazni sem kell, viszont premierfilmek mennek, akkor ostobaság időt és pénzt pazarolni a multiplexre /arról nem is beszélve, hogy akár Mártélyról, Mindszentről is jöhetnének az emberek/. Ehhez a kulcs pedig a digitális vetítőgép, mert akkor nem kell várni heteket a kópiára.”
 • 5. fatyolferi 2013. június 01. 21:46
  „végre valami ujitsák fel mert nagyon csunya XD”
 • 4. balihoho 2013. június 01. 06:35
  „Az a világ, ami a hetvenes éveket jellemezte, hogy a sikerfilmekre nem lehetett jegyet kapni, a mozikban, vetítés előtt, sajnos már a múlté. Legyőzte a videó és a rafinált házimozi. Bár nekem is vetítős projektoros házimozim van ötegyes hangzásra képes, mégis ragaszkodom a sztereóhoz.”
 • 3. CsengeleMSN 2013. május 31. 23:47
  „ideje múlt? - Azt az "igazi mozi érzést" filinget nem tudja pótolni semmi.
  komoly pénz? Egy nézőteres kis mozi felújításához komoly pénzre biztos, hogy nincs szükség!
  Én is nagy moziba járó voltam - Vannak akik még jelen pillanatban is nagy moziba járók, és még fiatalok is, így szeretnének kimozdulni, ha megengeded!
  kicsit utazva Szegeden - Kifizeted a jegyemet Szegedre Nekem és a családomnak, mert egy kisebb vagyon az utazás!
  10-15 fő nem létszám egy előadáson - Talán azért ennyi mert 5-6 hét csúszással érkeztek az új filmek, mire ideértek már "unalmas filmek" voltak.
  Én is remélem, hogy nem lesz igazad!”
 • 2. booo 2013. május 31. 21:19
  „1. balihoho -Teljesen egyetértek veled! Viszont ha jobban megnézzük, vajon van-e értelme eröltetni és komoly pénzt költeni olyan szórakozási formára, amely szerintem ideje múlt. Én is nagy moziba járó voltam, a Békét szerettem de a Tervet nem annyira.A Kert mozinak is meg volt a filingje. Most ha az átlag ember meg akar nézni egy filmet, neten "kikölcsönözheti", vagy kicsit utazva Szegeden több fajta mozi közül választhat egy helyen!
  Ja, és az sem mellékes hogy van-e rá igény? 10-15 fő nem létszám egy előadáson! És akkor még lehet hogy sokat is írtam!
  Hiába van helyben, szerintem Szegeddel nem veheti fel a versenyt. Bár csak ne lenne igazam!”
 • 1. balihoho 2013. május 31. 09:58
  „A jövőt, 50-60 személyes, 3 d -s "mikró" mozikban képzelem el. Ezek méretüknél fogva, alacsonyabb költséggel fenntarthatóbbak lennének a mostani, behemót, méretük miatt, és a méretükhöz képest kevés néző szám miatt, ridegnek, idegennek tűnő mozik helyett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanki István már eszi a parlagfüvet

Indul a parlagfűszezon, szemviszketés, tüsszögés, orrfolyás ellen ideje enni a gyomnövényből – mondja Csanki István. Tovább olvasom