Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Tarlós a népszavazásról Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakciójának és a népszavazási kampánynak a vezetője találkozott a Csomiép dolgozóival, és Lázár János polgármester vendégeként részt vett a susáni Szabadság Olvasókörben rendezett lakossági fórumon is.
„Kádár Jánosnak tulajdonképpen igaza volt, amikor azt mondta: a krumplileves legyen krumplileves. Ma szinte semmi sem az, aminek látszik" – mondta tegnap Tarlós István Vásárhelyen.

Tarlós Istvánnak, a Fidesz-MPSZ fővárosi frakcióvezetőjének, a „Szociális Népszavazás 2008" kampány vezetőjének keddi napja a Lázár János polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatóval kezdődött Vásárhelyen. A látogatás apropóját a népszavazás adta – amelyet jövőre tartanak –, melynek során a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését szeretné elérni a legnagyobb ellenzéki párt. Vásárhelyen eddig több mint harmincezer támogató aláírást gyűjtöttek össze az aktivisták.

Tarlós István a Csomiép Beton és Meliorációs Kft. dolgozóival munkásgyűlésen találkozott Fotó: Tésik Attila

– A népszavazás a demokrácia próbája lesz – mondta Lázár János –, voksával mindenki elmondhatja a véleményét. Ez nem politikai vagy pártkérdés, a vásárhelyi, a magyar emberek közös ügye. Az életünkről, a hétköznapjainkról szól, arról, hogy a tehetséges, de szegényebb fiatalok is érvényesülhessenek, arról szól, hogy milyen országban neveljük fel gyermekeinket. A minőségi orvosi ellátás is mindenkinek jár. Ez a kormány már régen megbukott, mert elvesztette a választókat – mondta Lázár János.

– Sokan azt mondják, hogy a parlamentnek kell ezekben a kérdésekben döntenie – fűzte tovább a gondolatot Tarlós István –, de a választott képviselők nem helyezhetők a nép fölé. És az emberek egyre intenzívebben érdeklődnek a népszavazás iránt; biztos vagyok benne, hogy érvényes és eredményes lesz. Akik ki akarják kerülni ezt a fórumot, félnek a nép véleményétől, és ezzel elismerik, baj van. Baloldali pártra szükség van, de a jelenlegi kormány politikájában nyomokban sem fedezhetők fel a baloldali, a szociális elemek, értékek. Eljött az ideje, hogy megkérdezzük az emberek véleményét, és nekik, a saját érdekükben, válaszolniuk kell – hangsúlyozta Tarlós István.

Ezt követően Tarlós István a piacon tett pár perces villámlátogatást, majd a Rádió 7 Napraforgó című fórumának a vendégeként – Lázár János társaságában – válaszolt a betelefonáló hallgatók kérdéseire, utána pedig a Csomiép Beton és Meliorációs Kft. dolgozóival találkozott egy munkásgyűlésen.

A Csomiépnél a fővárosi politikus elmondta, maga is dolgozott segédmunkásként és mivel 15 évet húzott le az építőiparban, ezért úgy érzi, hazajött. Beszélt a népszavazás fontosságáról, arról, hogy a bevétel növelése érdekében nem az ellátószektort kellene lerombolni, hanem a milliárdos bevételű multinacionális cégeket jobban megadóztatni. Majd megjegyezte: „Kádár Jánosnak tulajdonképpen igaza volt, amikor azt mondta: a krumplileves legyen krumplileves. Ma szinte semmi sem az, aminek látszik. Ebben az országban csak a duma és a mellébeszélés számít?"

Kérdések nem voltak a gyűlésen, viszont az egyik munkás derültséget keltve megjegyezte: ha ők elégedetlenek, nem tojással, hanem csak betonnal tudnak dobálózni.

Tarlós István vásárhelyi látogatásának végén Lázár Jánossal és Havasi Katalin önkormányzati képviselővel részt vett a susáni Szabadság Olvasókörben megtartott lakossági fórumon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínában járt a Szivárvány SE

Hódmezővásárhely - Az értelmileg sérültekkel való törődés maximális odafigyelést, egész embert… Tovább olvasom