Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Tatár Andrea: őrangyal vigyázott rám

Hódmezővásárhely - Megdöbbentette a vásárhelyi Tatár Andreát, hogy volt élettársa, aki 2010-ben le akarta lőni az utcán, múlt csütörtökön mosolyogva lépett a tárgyalóterembe. A férfit a Szegedi Ítélőtábla 11 év börtönbüntetésre ítélte. A 41 éves nő ma már nem lép remegő lábbal az utcára.
Sírva fakadt az ítélethirdetés után a vásárhelyi Tatár Andrea, akire még 2010 márciusában a lakása előtt rálőtt a volt élettársa. A férfit múlt csütörtökön emberölési kísérlet miatt jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla, és 8 évre eltiltott a közügyektől. Megírtuk: a fegyver nem sült el, a férfi a földre teperte, és fojtogatta Andreát. Szomszédai, Marczinka István és testvére, László siettek segítségére – hősiességükért életmentő érdemérmet kaptak.

– Elégedett vagyok-e az ítélettel? Ha azt nézem, hogy 11 évet ér egy élet, akkor nem. Jogilag viszont biztos pártatlanul, a tények alapján döntött a bíróság – mondta Andrea. Hangsúlyozta: többet nem akar nyilatkozni a történtekről. Szeretné végleg lezárni életének ezt a szakaszát, ezért is jött ki sírva a tárgyalóteremből, mert úgy érzete: most már sikerülhet. Bár – vallotta be – nem úgy működött, mint az amerikai filmekben: ahol az ítélet után megkönnyebbül az áldoztat. Andrea egyébként sem érzi magát áldozatnak.

Andrea a támadás óta sokkal több időt tölt szeretteivel, 13 éves Réka lányával. Fotó: DM/DV
Andrea a támadás óta sokkal több időt tölt szeretteivel, 13 éves Réka lányával. Fotó: DM/DV

Megdöbbentő volt számára, hogy az egykori élettársa mosolyogva lépett be a tárgyalóterembe. Andrea a mai napig nem tudja felfogni, hogy állítólag szerette a férfi, mégis meg akarta ölni. Azt meg pláne nem, hogy látszott rajta, nem bánta meg, és nem kért tőle bocsánatot. A 41 éves, gyermekes édesanya azt mondta, számára meghalt a volt élettársa. A legnagyobb tanulság: segítséget kell kérnie a bántalmazottnak, nem szabad magába temetnie a problémákat.

– Már nem megyek remegő lábbal az utcára, de lényegesen óvatosabb lettem. Mindig ügyelek rá, hogy a családom tudja, merre járok. Már nem csak a munkám számít, sokkal több időt töltök a szeretteimmel, főleg 13 éves Réka lányommal. Azelőtt siettem. Soha nem álltam meg senkivel az utcán csak úgy beszélgetni, most igen – magyarázta Tatár Andrea. Sokat gondol arra: miért nem sült el a fegyver a volt élettársa kezében. Erre a szakértők sem találtak választ.

– Racionális magyarázat hiányában arra jutottam: nem volt itt az ideje annak, hogy meghaljak, vigyázott rám az őrangyalom. Tavaly két születésnapot ünnepeltem, egyiket a megmentőimmel, Istvánnal és Lászlóval. Így lesz a jövőben is – mondta mosolyogva Andrea.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. lepkehalo 2012. február 02. 01:31
  „24. gebe: Arra mérget vennék, hogy egyik rosszfiú se két pofonnal indítja a kapcsolatot. És amikor éppen jó kedve van, meg szeretne valamit, akkor tud kedves is lenni, meg ígérgetni, hogy ez csak most fordult elő, mert valami miatt éppen ideges volt, de soha többet. Aztán de... Az igazi állat meg akkor jön ki belőle, ha a nő el meri hagyni. Ha meg véletlenül még másik társat is talál, akkor isten kegyelmezzen neki.”
 • 27. kukus 2012. február 01. 20:46
  „gebe: rosszul ismerted,a férje pl. egy tök normális pasi volt...ja és nem szép dolog az általánosítás, a konkrét ügyből elég messzemenő következtetéseket vontál le, olyanokat,amiknek az adott szereplőkhöz semmi köze sincs...gondolj arra,hogy valszeg az érintett hölgy is olvasni fogja ezeket...volt neki épp elég baja,miért kell még itt is bántani...arról nem is beszélve,hogy a lövöldöző hiába kapott 11,8 évet, ebből kb. 2-t már leült előzetesben, aztán majd jó magaviseletért megfelezik a maradékot,úgyhogy 4-5 év és ismét lövldözhet az ürge..a pesszimista változat szerint ...kívánom,hogy ne így legyen!”
 • 26. gebe 2012. február 01. 17:57
  „Nem szeretem ha verik a nőket, vagy lövöldöznek rájuk,.....de megértem!!!”
 • 25. lepkehalo 2012. január 30. 17:19
  „24. gebe: Talán csak nem te lennél a normális pasi?”
 • 24. gebe 2012. január 30. 16:28
  „Az is probléma hogy a nők szeretik a menő goromba férfiakat. Eleinte imponál nekik hogy rámozdul azokra akik csak ránéznek az illető hölgyikére. Később kezd eldurvulni , a tipikus viselkedés az hogy mindig a nő fogadja vissza az állatot. Olyat is ismerek aki sorban szülte a kölköket egy olyan pasinak aki nem csak a nőt verte hanem a gyerekeket is szadizta. Sok nőnek ezek jönnek be. Ismerek olyan vásárhelyi nőt aki olyan férfiállattal él akinek 6-7 gyereke van , egyikkel sem törődik, mégis szüli neki a nyolcadikat. Eltörte a nő orrát erre hozzáment feleségül. Hiába cseréli le ugyanolyan állatot fog választani. A rendőrség se nagyon tud és akar tenni bármit is hiszen egy távolságtartó végzés nem ér semmit, pláne ha az illető holgy engedi vissza a palit. Általában az a jellemző hogy egy jó sexért visszahívja mikor eldurvul akkor elzavarná. Sok esetben az elkövető együtt sörözik a rendőrökkel, naná hogy nem adják át neki a végzést. Mit lehet tenni? Ilyenek a nők , inkább egy hatsávos autópályát építeni mint megérteni őket. Andinak szerencséje volt, majd lehet a következővel nem lesz. Pedig helyes kis csaj csak nem állna szóba normális pasival. Régen is ilyen volt, ismertem szórakozóhelyekről.”
 • 23. klj-54 2012. január 26. 07:43
  „@21. Apátfalvi**
  Bár nem mindenben egyezik nézetrendszerünk, azért vannak közös gondolataink!
  Én nehéz helyzetben vagyok soxor, mert élből elutasítom az erőszak minden formáját.
  Ugyanakkor azt nehéz megoldani, hogy a társadalmat erőszak nélkül megmentsük az ilyen egyedektől.
  Én bizony a 6 év feletti börtönt sem helyeslem!
  Van ma is szolgáló börtönőr ismerősöm, van olyan ember aki többször megjárta a fegyházat.
  Tehát ha azt állítom, hogy az igazi büntetés a végleges életfogytiglan, akkor az egy tapasztalatokból, hozzáértők által elmondottakból leszűrt tanulság.
  De!
  Miért is etessek én, Te vagy bárki más tizen, huszon évig valakit ott bent?
  Ugyanakkor ha megöljük akkor mi sem különbözünk tőlük!
  Más okom nincs, ha néha fura az amit ez ügyben írok.
  Én ugyanis képtelen vagyok adekvát választ adni a fentebbi problémára.”
 • 22. info 2012. január 25. 22:48
  „18. Berlusconi 2012.01.25. 17:49 -hogy a ´másik oldalon áll! sztem”
 • 21. Apátfalvi** 2012. január 25. 20:45
  „klj-54, de, sajnos "izgalmas", mivel a gyilkosok jó részét fel kéne akasztani, vagy munkatáborba zárni. Ebben igazad van, ha erre akartad kihegyezni az első kommentedet, akkor megértelek. Ha viszont te tényleg úgy gondolod, hogy a fegyverrel hadonászó vadbaromnak sok a 11 év, akkor fura értékrended lehet, enyhén szólva. Bár a Jozko által leírt vizsgálat nem tudom, hogy mit deríthetett ki, mivel azért tényleg nem mind1, hogy csőretöltött fegyverrel, vagy üres tárúval szaladgált. Persze mindkét eset elítélendő!”
 • 20. klj-54 2012. január 25. 18:22
  „18. Berlusconi
  Nem én vagyok itt a zseni!
  Amúgy nem izgalmas az, ha befejezett emberölésért kap kettő évet?
  Lehet töprengeni...”
 • 19. Berlusconi 2012. január 25. 17:53
  „Két észrevételem van az üggyel kapcsolatban.
  Emberölés kísérlete bűntette miatt keveslem a 11 évet.
  Miért húzódott el másfél évig ez az ügy, hiszen egyszerű megítélés alá esik.”
 • 18. Berlusconi 2012. január 25. 17:49
  „klj-54 !
  Áruld el, hogy mit akartál ebből kihozni!”
 • 17. jozko 2012. január 25. 17:06
  „Még szerencséje, hogy a Bíróság ítélkezik.
  A legtöbben helyben meglincselték volna a nyomorultat...

  Jópár gyilkosság történetét megismertem, börtönbüntetésüket letöltött gyilkosok /vagy "kísérletezők" /
  indítékait megismerhettem, kielemezhettem.
  Vannak gyilkosok, akik józanul, "kéjjel", a gyilkolás, a szenvedésokozás élvezetéért ölnek: elvakult,
  elvetemült méregkeverők - kötélre valók, megváltoztathatalan , selejt jellemmel!

  Úgy tünik, ez az elkövető nem olyan,
  mégcsak nem is az anyagi haszonszerzés vagy a veszteség elkerülése motiválta.

  Ez egy elborult agyú barom, állandóan az elmebetegség határán - és csak egészen kis indíték is elég ahhoz, hogy szerelemféltésből, bosszúvágyból ölni is képes legyen - késsel, baltával, szabad kézzel, ami kéznél van!
  Ezt már korábban is észre kellett volna venni -
  és a bántalmazottnak még időben s z a k s z e r ű segítséget kérni!

  Gondolom, a Bíróság mindezt mérlegelte az ítélet meghozatala előtt.
  Botcsinálta fegyverszakértő lehetett az, aki nem tudott dönteni - szinte rögtön ,
  a fegyver szemrevételezésekor az alább néhány lehetőség közül:
  -a fegyver nem volt csőretöltve
  - a fegyver nem volt kibiztosítva
  -hibás volt a lőszer /csappantyú/
  -hibás volt az elsütőszerkezet
  Ezért nem dördülhetett el a lövés...
  Vagy az illető meg sem húzta a ravaszt -csak fenyegetőzött, bár utána a fojtogatott...
  a fentieket megvizsgálva ilyen következtetést is le lehet vonni-szakértői szinten!

  Ami az indítékokat illeti - nos ott is kettőn állhatott a vásár.
  Eszemben sincs hibáztatni a bántalmazást elszenvedő hölgyet-de ő jobban ismerhette az elkövetőt, mint ahogyan én, aki csak logikus feltételezésekkel operálok:
  sejthette, hogy csak idő kérdése, mikor borul ki a bili, előre kellett volna menekülnie.
  Tartsa szerencséjének, hogy végül élve megúszta!
  Sok tragédiának elejét lehetne venni egy alapos kockázatelemzéssel -és nem mindent az őrangyalra bízni!
  Gratulálok, most szerencsére résen volt!”
 • 16. spagetti 2012. január 25. 16:33
  „Hol az igazság? A mi nagynénénket meg ölte a nevelö gyermeke igaz c..... volt és csak 6 évet kapot. Szerintem neki is kijárt volna vagy 20év, és még visszaesö is!”
 • 15. abai 2012. január 25. 16:03
  „Én huszonötöt adtam volna, hisze bármilyen borzasztó dolgot művel is valaki, hogy itt milyen volt a nő azt nem tudom, azaz általánosságban beszélek, azért megpróbálni lelőni, megfojtani mégsem szabad. és még enyhén fejeztem ki magam. Végül is csak a közbelépőkön, meg a rossz pisztolyon múlt, hogy nem sikerült.”
 • 14. info 2012. január 25. 15:30
  „Az ítélet kevés!- Több szigort,nehogy már csak az legyen a bűn ha harminc helyett negyvenöttel haladsz az autóddal.Igen is, hogy többet kellett volna kapnia!-Az egyszeri rendőr(már nem az) meg fogasra akasztotta a stukkert, meg a gázórára tette a zárt szekrény helyett,...a lőszerrel teli tárat pedig a ruhásszekrénybe...........de édes.
  3. Lorelei 2012.01.25. 09:11 -Mi az, hogy provokált?! és akkor le kell lőni?!”
 • 13. lepkehalo 2012. január 25. 14:00
  „klj-54: Elszomorít, hogy szakdolgozat közelébe kerültél. Kíváncsi lennék, mi is volt kicsit zagyva hozzászólásod veleje.
  Ismered a viccet?
  A sofőr hallgatja a rádiót, amelyben bemondják, mindenki vigyázzon, mert egy őrült a forgalommal szemben halad, mire a sofőr megszólal: "Egy? Mindenki megőrült itt!"”
 • 12. klj-54 2012. január 25. 13:52
  „Roppant örülök a hozzászólásaitoknak!
  Szakdolgozatomban majd publikálni fogom:)
  Rengeteget elárul rólatok az amit és ahogy írtatok és ez volt a célom.
  Szinte egyik hozzászóló sem vette észre azt amiért megírtam a hozzászólást:(
  De sebaj, ez legyen a legkisebb gondotok!”
 • 11. trillarom 2012. január 25. 13:26
  „klj-54: Tegnap a híradóban elmondták, h. a férfinek nem ez volt az első ilyen tette. Korábbi barátnőivel is erőszakos volt. Tehát nem hiszem kedves klj-54, hogy szegény férfit eddig mindig a "gonosz" , "hisztis" barátnők kényszerítették megtorlásra...”
 • 10. eldorádó 2012. január 25. 12:22
  „klj-54!
  a 11 év kevés, én kasztráltatnám is a fickót!”
 • 9. DÓZER 2012. január 25. 11:43
  „klj-54, ....... Komoly gondjaid lehetnek az értékrendeddel, ha mosdatod ezt az elítéltet. Valószínűleg a rokona vagy, de ez ne vakítson el. <moderálva.....> el fog gondolkozni rajta: megérte-e.
  Nem mellesleg: véleményem szerint csak az veri a nőt, aki nem bírja teljesíteni férfiúi kötelességeit rendesen. De hát hallottunk már ilyet ennél komolyabb emberekről is...”
28 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerák figyelnek a mindszenti kompátkelőnél

Hamarosan térfigyelő kamerákat szerelnek fel a mindszenti kompátkelőnél, a Tisza bal partján. Tovább olvasom