Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Tavasszal rendezik a terepet a 47-esnél

Hódmezővásárhely - December óta használhatják az autósok a 47-es főút Kishomok és Kopáncs közötti négysávosított szakaszát. Az út mentén azonban még kisebb-nagyobb földkupacok, gödrök láthatók, amelyeket tavasszal számol fel a kivitelező Mota-Engil Zrt.
Szeged és Hódmezővásárhely között december 4-e óta végig négysávos a 47-es főút. Utoljára a Kishomok és Kopáncs közötti, 4,5 kilométeres szakaszt adta át aluljáróval, kishíddal, kerékpár- és szervizúttal a Mota-Engil Magyarország Zrt. A kivitelezőnek azonban még akad tennivalója, az út mentén föld- és homokkupacok, gödrök éktelenkednek. Úgy néz ki a 4,5 kilométeres szakasz, mintha még most is felvonulási terület lenne.

– A közlekedők láthatnak négy nagyobb, vízzel teli medencét. Ezek a szikkasztótározók – mondta Bali Péter, a Mota-Engil mérnöke. – A vízelvezető árkok a tározókba továbbítják a csapadékot. Ezek természetesen részei voltak a tervnek. Az erdőben lévő agyaggödröket nem kell betemetnünk, viszont az út mellett, a beruházás miatt kisajátított területen belül található kisebb-nagyobb kupacokat a szerződés értelmében el kell tüntetnünk – hangsúlyozta a mérnök, aki kérdésünkre elmondta: nem tervezik, hogy a legnagyobb tározóból horgásztavat alakítanak ki.

A szakember elmondta: a tereprendezés az időjárás függvényében tavasszal, várhatóan már márciusban megkezdődik, és körülbelül két hetet vesz igénybe. Rendezett környezetet kell kialakítania a Mota-Engilnek, amelynek ezzel még nem szűnik meg a szerepe. A Kishomok és Kopáncs közötti négysávosított szakaszra ugyanis 5 év garanciát vállalt a cég, és addig minden hibát korrigál. Már most tavasszal is akadhat ilyen, például az eső és a hó által kimosott rézsűk javítása, valamint árokrendezés.

Olvasóink írták

  • 1. Adrien21 2010. január 09. 13:55
    „És az utat mikor javítják ki? :-))))
    Kopáncsnál Vhely fele kb. 100-150 méteren hullámos az aszfalt. (1 hónap alatt) :-(
    Minőségi munka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulálok!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen lesz Wass Albert szobra

Hódmezővásárhely - Péntek délután, az író születésének 102. évfordulóján mutatták be a… Tovább olvasom