Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Tegnap helyreállt a rend Vásárhelyen

Újból megindulhatott a forgalom tegnap kora reggel a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky és Kistópart utca forgalmas kereszteződésében. Az egy hétig tartó elterelésre azért volt szükség, mert a szennyvízcsatorna megrepedt, s csak így tudták kijavítani.
Már nem kell az autóknak, buszoknak a macskaköves Mátyás utcán kerülniük, ha Susánból a központ felé igyekeznek. Ugyanis megnyitották a forgalom előtt az augusztus 22-én részben lezárt Bajcsy-Zsilinszky és Kistópart utca kereszteződését.

Mint azt korábban már megírtuk, a forgalmas csomópont alatt húzódó szennyvízcsatorna több helyen is elrepedt. Emiatt a hódtói városrészből érkező szennyvizet ideiglenesen föld feletti csöveken szállították tovább a tisztítómű felé.

A hibát csak úgy tudták kijavítani, hogy egy időre lezárták az érintett kereszteződést. A munkát már korábban el akarták kezdeni, de az önkormányzat kérésére pár napra elhalasztották. Erre azért volt szükség, hogy az augusztus 20-i ünnepségsorozatot ne zavarja a felújítás miatti forgalomelterelés.

Az út felbontását augusztus 22-én kezdték el. Ezt követően tartóelemeket helyeztek el a kivájt árokban, hogy ne omoljon be. Az eltörött részeknél a betoncsőbe úgynevezett béléscsövet húztak. Ez megakadályozta a további szivárgást.

A javítás után földdel betemették az árkot, majd múlt hét csütörtökre elkészült a betonaljzat. Két napra leálltak a munkával, ugyanis ennyi idő kellett ahhoz, hogy megkössön a beton.

A felbontott részt szombaton leaszfaltozták. A záróréteg is a betonhoz hasonlóan két nap alatt szilárdult meg. Tegnap kora reggel pedig elvitték a terelőtáblákat, s így a járművek, köztük a Tisza Volán Rt. és a Hód-Mező buszai is a megszokott útvonalat használhatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos beruházás kezdődik a héten Mártélyon

Mártélyon elkezdődik a héten az Ökotám alapítvány közreműködésével a csatornaépítés, amit az Állami… Tovább olvasom