Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tehermentes mártélyi ingatlanok

Nem terheli jelzálog a mártélyi ingatlanokat a csatornázási beruházás miatt – cáfolta Mártély jegyzője azt a kijelentést, amely a vásárhelyi rádió egyik műsorában hangzott el – egy betelefonáló szájából.
Balogh Jánosné mártélyi polgármester elmondta, a rádióműsort követően rengetegen telefonáltak be a községházára, érdeklődve, mi is a valóság. Mindenkinek elmondták: nem igaz, amit hallottak. A csatornázás érdekében egy lakóingatlannak egy összegben 170 ezer forintot kell befizetnie, illetve lehetőség van arra, hogy ezt az összeget 77 hónapon keresztül havi 2500 forintjával törlesszék. Csurgóné Országh Mónika, Mártély jegyzője elment a földhivatalba, és nem talált egyetlen olyan ingatlant sem, melyet a csatornázás miatt jelzáloggal terheltek volna.

– Csak huszonnégy ingatlan adatait vizsgáltam meg, ugyanis a földhivatal dolgozói közölték: egyetlen lakóházra sem jegyeztek be jelzálogot. Ráadásul nagyon sok mártélyi kereste meg őket, ugyanebben az ügyben – mondta a jegyző, aki azt az igazolást is be tudja mutatni, melyet a földhivatalban arról kapott, hogy valóban betekintett a tulajdoni lapokba.

Az ügyből rendőrségi feljelentés is született, a műsorban ugyanis Lázár Jánossal beszélgettek. Balogh Jánosné, Mártély polgármestere rémhírterjesztés miatt följelentést tett Lázár János ellen, mert Lázár egyetértett a betelefonálóval.

Lázár János lapunknak elmondta: a rádióműsorba betelefonáló hallgató egy hitelintézet képviselőjeként mutatkozott be, és azt fejtegette, hogy mártélyi magánszemélyek megbízásából hitelt próbált szerezni a községben lévő lakóingatlanokra, ám ezt nem tudta elintézni.

– Nem volt okom feltételezni, hogy nem mondott igazat – mondta Lázár János, aki hozzátette: egy ingatlan leterhelésének és forgalomképtelenné tételének számos módja van. Nemcsak a jelzálogjog bejegyzése lehet gát, hanem olyan szerződési feltételek kikötése is, melyek kizárják az értékesítést vagy a szerződésből való kilépést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejárt a választási plakátok ideje

Lejárt a politikai plakátok leszedésének határideje. Vásárhelyen a hirdetmények nagy részétől már… Tovább olvasom