Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Tehetségek gálája Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Döntőjéhez érkezett a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál, amelyet a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ 23. alkalommal szervezett.
A november végén tartott előselejtezőkön legjobbnak ítélt 26 produkció küzdhet meg a dobogós helyezésekért december 12-én, pénteken, 16 órától a városi közönség előtt. Az est egyben a PMK karácsonyi gálaműsora is, amely nyilvános és ingyenesen tekinthető meg.

A kulturális rendezvényt közel negyed évszázada a tehetségek felfedezésének és a térség sokszínűségének bemutatása céljából alapították. Az eredetileg városi kezdeményezés mára régiós programmá nőtte ki magát. Évről-évre színvonalas, egyedi műsorszámoknak, csoportoknak és egyéni előadóknak biztosít ismertté válási lehetőséget zenés-énekes, táncos és próza kategóriákban.

A fesztivál fináléjában az idén számos különleges fellépő jutott be; a 80 esztendős, versmondó Ördög Miska bácsi mellett az Aranyosi Ágoston Általános Iskola jelelős Tojásmese darabja, a Kozmutza Flóra Gyógypedagógiai Iskola Ifjú Zenebarátai, és Lábról-lábra táncos csoportja, valamint négy általános iskolásból álló rock zenekar is. A végső megmérettetésen képviselik magukat a legkisebbek is, alsó tagozatos szavalattal és fitnesz bemutatóval. Ebben az évben főként helyiek szállhatnak versenybe a helyezésekért, Hódmezővásárhely vonzáskörzetét a székkutasi nyugdíjasklub képviseli majd, baba-mama táncával.

Mint azt a rendezvény házigazdájától, Terjékné Kaposi Andreától megtudtuk, „a művészeti szemlén jól tükröződnek általános kulturális tendenciák. Elsősorban a mozgásos, hip-hop és jazz balett koreográfiák mozgatják meg a fiatalokat, kevesen nép- és társastáncolnak. Viszont változatlanul nagy az igény a szereplésre, a közönség is érdeklődő a helyi tehetségek iránt. Mi ezeket a bátor, önkéntes jelentkezőket szponzorok segítségével tudjuk tárgynyereményekkel és ajándékutalványokkal díjazni. A gálán kívül a győztesek lehetőséget kapnak a Városi Jótékonysági Gyermekkarácsonyon való fellépésre is, a Fekete Sas Szállóban."

Olvasóink írták

  • 1. schusti 2008. december 11. 15:51
    „Kedves sokszámos hozzászóló!

    Ez a műsor nem erről szól. Itt mindenki színre léphet, és nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Tudom, mert kisebb koromban én is megfordultam néhányszor a PMK deszkáin. És nem lombozott le, ha nem értem el helyezést. Ott voltam, szerepeltem, és a családom nagyon büszke volt rám. Nem kellene mindenhez ilyen keserű szájízzel hozzáállni.

    Ezúton kívánok mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket, és a résztvevőknek sok sikert és tapsot! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tanüzem jövője: sok virág, még több tej

Hódmezővásárhely - Közel 170 leendő mezőgazdasági szakembert oktat a vásárhelyi Gregus-tagintézmény gorzsai tanüzeme, amely napraforgó és virág, valamint vágóbárány és hízóbika értékesítéséből tesz szert bevételre, és idén mintegy 8 milliós veszteséget könyvelhet el. Tovább olvasom