Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Tehetségpont lett a katolikus iskola

Hódmezővásárhely - Másfél éves előkészítő munka után a közelmúltban Tehetségpont lett a vásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskola, ahol a magyar irodalom, a képzőművészet, a hon- és népismeret területén zajlik a tehetségek gondozása. A megyében több intézmény vesz részt a Géniusz programban.
Magyar irodalmat és kommunikációt, képzőművészetet, valamint hon- és népismeretet oktatnak délutánonként pluszban a vásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában, amely csatlakozott a Magyar Géniusz Programhoz. Másfél éves előkészítő munka után az intézmény a közelmúltban érdemelte ki a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Kiváló Tehetségpont címét.

– A felzárkóztatás, az esélyegyenlőség megteremtése mellett a tehetséggondozás is fontos – mondta Juhászné Wolf Edit, az intézmény igazgatója. – Az iskola hagyományaihoz igazodó területeket céloztunk meg. Az akkreditációt előkészítő időszakban 25 alsó és felső tagozatos diákunk már részt vett a programban. Az átlagtól eltérő, valamiben kiemelkedő képességű gyerekeket választottunk ki.

A kitüntető címről szóló elismervényt az iskola ajtajára is kiragasztották. A szerző felvétele

A kitüntető címről szóló elismervényt az iskola ajtajára is kiragasztották.
A szerző felvétele


A kertvárosi iskolába járó diákok szakkörökön kapják meg az egyénre szabott tehetséggondozást, ugyanakkor a tanáraik az órákon is adnak számukra külön feladatot. A közeljövőben az elballagott nyolcadikosok helyett várnak új tehetségeket, de a 25 fős létszámhatárt nem szeretnék átlépni, annak érdekében, hogy minél több idő jusson a talentum kibontakoztatására – hallottuk az intézmény vezetőjétől.

Nemcsak a gyerekeknek, a pedagógusoknak is kihívás a tehetséggondozás. A vásárhelyi iskola 2 tanára úgynevezett tehetségszakértő szakvizsgát tesz. Bár még az elején tartanak, már van eredménye a programnak. Az elmúlt tanévben felvételizett diákok, akik részt vettek a tehetséggondozásban, könnyebben vették a középiskola akadályait – jegyezte meg Juhászné Wolf Edit.

Talentumképzés a megyében

Vásárhelyen jelenleg a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola az egyetlen akkreditált Tehetségpont. Várhatóan azonban a közeljövőben a Szent István, a Klauzál Gábor és a Varga Tamás Általános Iskola is csatlakozik a Géniusz programhoz. A megyében Tehetségpont még a csongrádi Kossuth Lajos Általános Iskola, a szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és a Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola.

Olvasóink írták

  • 2. niemand 2011. október 26. 12:38
    „Gratulálok! Kap helyet a néphagyomány is? ez is nagyon kellene!”
  • 1. TUTI 2011. október 25. 19:48
    „Vegre! Hála a Jó Istennek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai Parlamenti fórum Hódmezővásárhelyen

Az uniós regionális politika jelenéről és jövőjéről szól az az állampolgári fórum, amelynek október 29-én a Fekete Sas ad otthont. Tovább olvasom