Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Telefonkábel áll a körforgalom útjában Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Egy föld alatti telefonkábel áthelyezésére vár a kivitelező, hogy folytathassa a vásárhelyi Teleki utcai kereszteződésben fél éve megkezdett körforgalom építését.
Júliusban állt meg a Vöröskereszt, Teleki, Kinizsi és Táncsics utca kereszteződésében elkezdett körforgalom építése. A város által finanszírozott, 40 milliós beruházást a kivitelező Közgép csak elkezdeni tudta: elhelyezte a szegélyköveket. A kereszteződés – amelyen naponta mintegy 10 ezer jármű halad át – átépítése azóta is áll.

Mint megtudtuk, három közművet kellett kiváltani, hogy az útalap építése, majd az aszfaltozás folytatódhasson. Eddig csak kettőt sikerült. Előbb a gázvezetéket, majd az elektromos kábelt is arrébb vitték a szolgáltatók, ám a telefonkábel máig a helyén maradt.

Csak a járdák szegélyezéséig jutottak a kivitelezők. A szerző felvétele
Csak a járdák szegélyezéséig jutottak a kivitelezők.
A szerző felvétele

– Az Invitel a körforgalom kivitelezőjének első igényétől, azaz 2009 augusztusától minden egyes alkalommal a lehető legrövidebb időn belül megadta a szükséges támogatást – írta lapunknak válaszában Fejes Tibor, az Invitel lakossági ügyfélportfólió-menedzsment igazgatója. – Az önkormányzat által megrendelt szakági terv elkészítésének cégünk részéről elfogadott változatát idén október 18-án jóváhagytuk. Az önkormányzat megbízásából eljáró fővállalkozó, a Közgép ezt követően árajánlatot kért cégcsoportunktól a kivitelezési munkálatokra. Az Invitel ezt október 22-én megadta, de erre azóta sem érkezett megrendelés – tette hozzá.

– Óvatosan fogalmazva is nehézkesnek mondható a céggel való együttműködés. Míg a többi közmű esetében a kivitelezés előtt álló akadály már korábban elhárult, a távközlési cég többször módosította a terveket, ami a kivitelezés időpontját egyre későbbre halasztotta – mondta lapunknak Göbl Vilmos. A városháza médiareferense hozzátette: a szolgáltató végül irreálisan magas összegről tett ajánlatot. A távközlési kábel kiváltásáért kért több mint 20 millió forint a csomópont-kiépítés teljes költségének fele. Az önkormányzat ezért tárgyalásokat kezdeményezett a helyzet rendezésére.

Olvasóink írták

 • 14. almaszósz 2010. november 21. 14:39
  „A János Téri körforgalom szerintem is teljesen felesleges, egy szimpla is megfelelt volna! Csupa beton az egész város.”
 • 13. Dongó 2010. november 21. 07:47
  „A körforgalom, ha értelmesen van megalkotva. akkor jó, nagyon jó. De az említett helyen megelőzte-e egy felmérés: az eddigi balesetek száma az említett helyszínen, szükség van-e rá? A Kálvin tér esetében mi is történt? Hány baleset volt az elmúlt 10 évben a lámpás helyzet alatt? A Délvilág írta még az építés előtt, hogy a Bercsényi utcát el fogják engedni balra is, ezzel szemben mi van? Továbbra sem lehet balra kanyarodni. Hab a tortán, hogy a Táncsics utca forgalmát beküldik egy zavaros és nem egyértelmű, igen balesetveszélyes körforgalomba. Ezek az "apró beruházások" valakinek igen jó pénzt pakol a zsebébe, növelve evvel a város, már eddig is hatalmas adósságát.
  További szép napot kívánva
  Tisztelettel: Dongó”
 • 12. baja2005 2010. november 19. 15:58
  „almaszós:
  Köszi, de munka nélkül rosszul esik a pénz. Tudod én egyszerű vállalkozó vagyok, s nem politikus :-)”
 • 11. aggodo 2010. november 18. 23:47
  „Normalis helyen ,ha epiteni akarnak valamit,eloszor felterkepezik,hogy mik vannak a foldben..Gaz,viz,aramvezetek,telefon,szennyvizcsatorna,stb.Majd,amikor mindenzeknek az athelezesere megegyeztek ,sot megtortentek az athelyezsek,kezdik csak felturni a teruletet.Eleg lehangolo fel even keresztul ezt a felbemaradt epitkezest latni,az arra halado napi tizezer autosnak.Igaz,teljesen mindegy,hogy eggyel tobb vagy kevesebb.Ott vannak a beton utterelok,amiknek az a hivatasa,hogy bicikliutat valasszanak el.Egy nem oda valosi ember,ha latja,ugyis arra gondoll,hogy eleg lassan mennek a dolgok ebben a varosban,ha csak letettek a beton tereloket,de hozza sem kezdtek az epitkezeseskez,utjavitasokhoz,csak otthagytak .Mar a novenyek is beleptek.Ez a korforgalom is hasonloan fog jarni.A vegen azt is belepik a bokrok,legalabb nem llatszik,hogy mit akartak rajta csinalni.Ugy mint a beton uttereloket,amelyektol ugy nez ki a belvaros,mintha az egesz fel nenne turva.Persze,az ottelok mar megszoktak,fol sem tunik nekik,hogy milyen ronda lett ezektol a foutca,de de egy turistanak igen es meg is van a velemenye rola.”
 • 10. almaszósz 2010. november 18. 22:09
  „A 20 milla nagyon sok pénz! Miből van a telefonkábel? Aranyból?
  És még azt szajkózzák hogy senki nincs kiszolgáltatva a szolgáltatóknak!
  baja2005 - Az előreutalás biztonságosabb ám!”
 • 9. baja2005 2010. november 18. 17:26
  „8 miláért vállalom, s értek is hozzá. Vásárhelynek csak ügyvédi letétbe helyezett pénzért vállalok munkát.”
 • 8. szilléri 2010. november 17. 21:25
  „Valami nem stimmel !

  A Teleki körforgalom beruházási költsége : 3000 négyzetméter, 150-200 m teljes szélességű utca komplett útépítési és közműkiváltási költsége ???????? Hihetetlenül alacsony a 40 millió forint. Négyzetméterenként 13000 Ft !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Még Vásárhelyen is egy új építésű magánház vagy egy csili bili luxus autó ára !

  Egy telefonkábel kiváltása 200 m-en 20 millió forint összegben pediglen hihetetlenül magas összeg!
  Valószínűleg több csöves távközlési alépítmény és jó néhány kábel kiváltásáról van szó.

  Fogadjunk!!!!!!!!!!!!!!!!
  utóirat: Nemes egyszerűséggel az távközlési kábelek és KTV kábelek kiváltása egy az egyben kimaradt a tervből !

  Mutasd meg a számládat és megmondom ki vagy !!!”
 • 7. dodó 2010. november 17. 16:59
  „Ássák kicsit ki, hogy látszódjék, forduljanak el és tíz percen belül eltüntetik a színes fémgyűjtők!”
 • 6. papsajt 2010. november 17. 16:54
  „Megérdemli az önkormányzat. Gőgös, telhetetlen banda. Azzal bezzeg nem dicsekszenek, hogy ők mennyi akadályt gördítenek fordított esetben. Új járdát kérünk, zöldkárt kérünk, letétbe milliókat kérünk...”
 • 5. Norman_Bates 2010. november 17. 16:19
  „"Telefonkábel áll a körforgalom útjában " Huhuúú... vigyázzonk az ilyen kijelentésekkel, mert 1-2-re megjelennek a tesók”
 • 4. becsei.sandor 2010. november 17. 15:17
  „A beruházó Hódmezőlázárhely Megyei Jogú János (Copyright:pixelplusz)élő szerződéssel bír a Prestige
  Média kommunikációs tanácsadó cég felé. A szerződés szerint (havi 1,6 millió)a tanácsadó segíti a város
  kommunikációját befelé és kifelé. ( A városlakók és a világ hülyítése egyaránt feladata)Nem igényel a vá-
  ros kommunikációs segítséget a közmű tulajdonos felé? Ez a"pofátlanul alacsony" vállalkozói díj nem teszi
  lehetővé,hogy Várhegyi Attila közvetítsen a város és az Invitel között?”
 • 3. eldorádó 2010. november 17. 13:32
  „a rézdrótos technológiát el kell felejteni: markolóval fel kell szaggatni a telefonkábelt. tegyenek le optikát vagy jelentsen csődöt az invitel!”
 • 2. Én2 2010. november 17. 12:38
  „Már régen el kellett volna készülni a körforgalomnak.”
 • 1. DMagóg 2010. november 17. 11:22
  „No, igen! A válságadót meg kell fizetnie az Invitelnek is, a lakosságra nem háríthatják, így valahol be kell szedniük. Lám, lám, többek között itt. Régen kigyóntam az Invitelből, de valahol némi igazuk van a revánsban. Persze, így mégiscsak mi fizetjük meg a válságadót, de nincsenek megszorítások. Erről, ennyit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszervezik az iskolát Mindszenten

Mindszent - Mi lesz a dózsatelepi iskola sorsa? – vetődött fel a kérdés nemrég a… Tovább olvasom