Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Teljes felújítás helyett karbantartás az átjáróban

Teljes felújítás helyett csak a szokásos éves karbantartási munkákat végezték el a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utcai vasúti átjáróban. Az utóbbi években folyamatosan tönkremegy, kátyúsodik az átjáró, de a sínek mozgását is követni tudó, modern burkolat túl költséges, így marad az aszfaltozás, ami ebben az esetben nem sokáig bírja.
Tegnap csak a munkások járhattak a Bajcsy-Zsilinszky utcai vasúti átjáróban, de ma már a járművek is használhatják. Fotó: Tésik Attila
Terelőúton haladhattak csak néhány napig a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utcában a járművek, mert az egykori majolikagyár előtti vasúti átjáróban karbantartásokat végeztek. A forgalmat az átjárótól nem messze lévő vasúti aluljáró felé terelték.

Ez az átjáró már évek óta gondot jelent az erre közlekedőknek. Ugyanis a nagy terhelés miatt állandóan megrepedezik, kikátyúsodik a sínek között az aszfalt. A Bajcsy-Zsilinszky utca nem csupán azért forgalmas, mert ez köti össze Újvárost a központtal, hanem erre jönnek be a Makó felől érkező járművek, köztük sok kamion is.

Legutóbb tavaly ősszel mintegy kétmillió forintot fordított a MÁV erre az átjáróra. A pénzből megerősítették a vágányokat, illetve a kátyússá vált helyeken újraaszfaltozták a kereszteződést. Az idén azonban újra tönkrement az átjáró, s néhol 5–10 centiméter magasra emelkedtek ki a sínek. A járművek csak lépésben haladhattak át rajta.

– Az éves karbantartás során felújítottuk az elavult berendezéseket. A kétnapos munka alatt szintbe hoztuk a síneket, így most az átjáró újból biztonságos – nyilatkozta lapunknak röviden Kavalecz Imre, a vasúttársaság szóvivője. Mától zavartalanul járhatnak az autók az átjáróban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befagyasztják a lakossági vízdíjakat

Várhatóan nem növelik a lakossági víz- és csatornadíjakat Vásárhelyen. A közületek számára azonban… Tovább olvasom