Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Teljesült Dávid álma - megvan a BMX

Hódmezővásárhely - Kétszáz ember adta össze a pénzt, hogy teljesülhessen az ötödik szívműtétje előtt álló Horváth Dávid nagy álma. A vásárhelyi szociális foglalkoztató dolgozói tegnap megvették a BMX-et a 12 éves kisfiúnak, akit nagymamája pici kora óta egyedül nevel – nélkülözések között.
Bár az ajándékról semmit sem tudott, a megérzései nem csaltak – tegnap reggel azt mondta nagymamájának a vásárhelyi Horváth Dávid, hogy a hetedik érzéke megsúgta: valami nagy meglepetés éri hamarosan. A kerékpárbolthoz régi, kopott bringáján érkezett, és a kirakaton keresztül azonnal kiszúrt egy sárga-fekete BMX-et. A 12 éves, szívbeteg kisfiút 2 éves kora óta – ekkor hagyta el édesanyja, apjára sem számíthatott – 61 éves nagymamája, Horváth Lajosné neveli – havi 70 ezer forintból élnek. Dávid nagy álma egy születésnapi BMX bicikli, amire azonban esélye sem volt.

Honlapunkon és a Délvilágban március 24-én megjelent cikkünk nyomán azonban összefogott a megye, olvasóink e-mailben és telefonon folyamatosan érdeklődnek, hogyan segíthetnének. Az ügyet felkaroló Kószó Péter alpolgármester telefonja is szüntelenül csörög, az adományokat ő gyűjti össze, és adja át Horváthéknak.

Adni és kapni is jó. A vásárhelyi hódfós csapat gyűjtötte össze a 40 ezer forintot Dávid BMX-ére. Fotó: Tésik Attila (galéria)

Az első és legnagyobb ajándékot azonban már tegnap megkapta Dávid. Kedden ugyanis a vásárhelyi Hódfó, azaz szociális foglalkoztató 204 – szintén szerény körülmények között élő – dolgozója összefogott, és néhány perc alatt több mint 40 ezer forintot gyűjtött, hogy teljesülhessen az ötödik szívműtétjére váró Dávid álma. A cég vezetőjével, Chappon Adriennel együtt tértünk be tegnap az üzletbe – a kisfiú még ekkor sem tudta, hogy a kinézett bringát megveszik neki.

Kipróbálta a biciklit, és arról mesélt, milyen figurákat tudna csinálni vele, ha az övé lenne. Amikor kiderült a meglepetés, korábban beavatott nagymamája sírva fakadt – Dávid pedig vigasztalta. Közben az üzlet vezetője, Apró Sándor úgy döntött, a 43 ezer forintra beárazott kerékpárt 35 ezerért odaadja, a zár pedig ajándék. Így a maradék pénzből még egy sisakra is futotta.

Horváth Dávid egy darabig azt hitte, csak nézelődni jöttek a boltba. Fotó: Tésik Attila
Horváth Dávid egy darabig azt hitte, csak nézelődni jöttek a boltba.
Fotó: Tésik Attila

Dávid rögtön az első próbakör után azt kérdezte mamájától, beugranak-e a keresztanyjához, hogy neki is megmutathassa a BMX-et. És ekkor következett az újabb meglepetés: a kisfiú keresztanyja ugyanis a Hódfónál dolgozik, és nemcsak ő, de az összes dolgozó ott állt az udvaron, és arra várt, hogy köszönthesse a kisfiút. A pénzt összeadó alkalmazottak több mint 20 percig fagyoskodtak az udvaron – egyikük sem akart lemaradni a nagy pillanatról. Begördült Dávid, mellette nagymamája, Terike, a kétszáz ember pedig meghatottan tapsolt. Ezen a ponton Dávidnál is eltört a mécses, a Hódfó női dolgozóiról nem is beszélve. A kisfiú kapott egy csomagot tele csokival, és a lelkére kötötték, hogy csakis óvatosan, sisakban biciklizzen. Dávid persze minden megígért, megköszönte a BMX-et, de látszott rajta: már azon gondolkozik, hol és mikor próbálhatja ki igazán az új bringáját.

Segítenek a hármas ikrek szülei is

Nánási Róbert, a két hónapos vásárhelyi hármas ikrek édesapja tegnap azzal hívta szerkesztőségünket, hogy húst és gyümölcsöt adnak Horváthéknak. Nemrég Nánásiék gondjairól is írtunk, olvasóink akkor is segítettek. Róbert azt mondja, saját példájukból tudja, milyen sokat jelent ez. Egy egyedül élő, nyugdíjas asszony pedig maga akarta megvenni a biciklit Dávidnak. Papp Lászlóné már az üzletekkel is felvette a kapcsolatot, a tegnapi hír hallatán viszont úgy döntött, a pénzből bevásárol a kisfiúnak és nagymamájának.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. cikicakk55 2009. március 28. 22:59
  „flexsnake: Ezzel nem kellene viccelni!!!!!!!”
 • 22. Sziti 2009. március 28. 14:25
  „Segíthetünk újságcikk nélkül is.
  Mindenki közelében laknak "Dávidok".
  Aki teheti segítsen a közelében élő rászorultnak.
  Igaz, nem kerül be az újságba de jobban érzi majd magát.”
 • 21. KilgoreTrout 2009. március 28. 12:54
  „Példaértékű az összefogás. Ha pedig tényleg csak egy újságcikken múlik, hát legyen ezer ilyen cikk, és segítsünk akinek tudunk.”
 • 20. Egy_a_sok_közül... 2009. március 28. 09:05
  „Fáj a szívem a többi Dávidért, akik szintén nem kaphatják meg azt amire vágynak. Sajnos egy-egy kerékpár már a családok többségében luxusnak számít. Én is úgy látom, ha össze kell fogni valakiért, túlnyomóan azok hajlandóak segíteni, akik maguk is sefgítségre szorulnak.”
 • 19. Egy_a_sok_közül... 2009. március 28. 08:59
  „Ez egy szép gesztus. Örülök, hogy ennyi baj mellett még nem halt ki az emberekből a jóérzés.”
 • 18. trixi11 2009. március 28. 08:39
  „Minden elismerésem az adakozó embereknek! A kisfiúnak jó egészséget!”
 • 17. csutka 2009. március 28. 05:38
  „Bocs,hogy elkanyarodtam a témától.”
 • 16. csutka 2009. március 28. 05:38
  „Bocs,hogy elkanyarodtam a témától.”
 • 15. csutka 2009. március 28. 05:36
  „Flex,irígyellek,hogy neked 3 melóhelyed van.Nekem sajna 1 sem.Csütőtökön elmentünk egy hírdetésre ahol melósokat kerestek 5 településről.Az első megbeszélésen kb 500-an voltunk.A hírdető mikor meglátta a tömeget majd hanyatt esett ugyanis 60 főt tud foglalkoztatni.Lehet,hogy a többi faluba már el sem mentek.
  Na nemondja senki,hogy a magyar csak a segélyre vár.Sajna vam olyan is de a többség igenis szeretne dolgozni.Ja nekünk semmi esélyünk,hogy felvegyenek,mert nem helyiek voltunk.”
 • 14. Sziti 2009. március 27. 20:17
  „Flex, te nem szorulsz rá ha eddig igazat írtál.
  Nemrég még három munkahelyed volt.
  Ha ebből kettő megszűnt, még akkor is az átlag felett vagy.”
 • 13. flexsnake 2009. március 27. 19:46
  „10. izaurának is gyüjtöttek meg berényi mikinek :D De én meg még létezek is :p
  Oszt honnan tudod hogy nem szorulok rá? Lehet nincsenek végtagjaim és halálomon vagyok, csak egy új dzsetszkit akarok :D
  Egyébként meg jó hogy a srácot meglepték ezzel, de nem az embereknek kellett volna akik egyébként sem dőzsölnek. Jellemző hogy a szegény segít a másik szegényen.”
 • 12. flexsnake 2009. március 27. 19:46
  „10. izaurának is gyüjtöttek meg berényi mikinek :D De én meg még létezek is :p
  Oszt honnan tudod hogy nem szorulok rá? Lehet nincsenek végtagjaim és halálomon vagyok, csak egy új dzsetszkit akarok :D
  Egyébként meg jó hogy a srácot meglepték ezzel, de nem az embereknek kellett volna akik egyébként sem dőzsölnek. Jellemző hogy a szegény segít a másik szegényen.”
 • 11. Sziti 2009. március 27. 19:35
  „csutka nagyon igazad van de mindenki csak akkor próbál segíteni mikor ennek van valami hírértéke.
  flex, te egy fityinget sem kapnál senkitől.”
 • 10. flexsnake 2009. március 27. 19:19
  „küldöm a számlaszámom, lehet nekem is gyűjteni :)”
 • 9. flexsnake 2009. március 27. 19:19
  „küldöm a számlaszámom, lehet nekem is gyűjteni :)”
 • 8. csutka 2009. március 27. 19:07
  „Használd egészséggel azt a bicajt.Sajnos egyre több rászoruló van,de tapasztalatom szerint 90%-ban a kisjövedelmüek segítenek.”
 • 7. sörpocak 2009. március 27. 19:07
  „Comet! Nálad szebben nem tudta volna senki megfogalmazni! Remélem a második álma is teljesül a kisfiúnak. Ehez nekünk kell összefogni, vagy lesz megint egy közösség? Mindegy, mert így szép, ahogy van. Márcsak a szíve jöjjön helyre, aztán uzsgyi, mindent bele!De megint cak azt mondom, hogy a legszegényebbek adnak a legtöbbet. A kerékpárkereskedőnek pedig minden jót, hiszen ő is adott ajándékot, és emberséget.Mindenjót neki is.És ne feledkezzünk meg a többi tizenezer gyerekről, akik hasonló nadrágban járnak-sajnos.”
 • 6. Sziti 2009. március 27. 18:57
  „Igazán szép ez az adakozás.
  Sajnos még nagyon sok ilyen gyerek van, de ha nincs újságcikk, adakozás sincs.
  Azért egy kicsit furcsa, hogy országos hír lett, hogy ez a szegény kisfiú kerékpárra vágyik.
  A napokban még a kossut rádióban is volt szó róla.
  Állítólag már több bicajt is felajánlottak.
  Remélem ha már felajánlották és ennek a kisfiúnak nincs szüksége csak egy kerékpárra valaki más megkapja.
  Lehet, hogy ehhez is kell egy újságcikk.”
 • 5. netuddki 2009. március 27. 18:12
  „Én azt tartanám szégyelni valónak ,ha úgy adna hogy dobra veri.Nem tudhatjuk segített-e vagy nem.Akkor kampányolással vádolnád?Én is fogok adni, de nem fogod olvasni a nevem az újságban.”
 • 4. ojack 2009. március 27. 17:45
  „Lázár János polgármester ilyenkor miért nem nyúl a dagadó pénztárcájába.Szégyelheti magát!!Neki kellett volna meglepni a beteg kisfiút,nem pedig mindig a jószívű szegény népre támaszkodni.Az aki csaló módón felvesz egy ciklus alatt 18 millát az adakozhatna is belőle!Milyen ország ez,hogy a képviselők törvényen felül állnak?
  Undorító az egész politikai bagázs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegetés miatt feljelentette a jegyző

Hódmezővásárhely - 40 ezer forinttal akarta megvesztegetni az ügyintézőt egy férfi a vásárhelyi… Tovább olvasom