Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Téma a tanárverés

Hódmezővásárhely - Az ügyrendi bizottsághoz fordult Lázár János vásárhelyi polgármester, mert képviselő még kirendeltként sem védhette volna a tanárverő anyát a bíróság előtt. Az új influenza elleni oltásról elhangzott: a testület mindenkinek javasolja a vakcinát.
Több mint egy órán keresztül az új influenzáról és az ellene kifejlesztett védőoltásról tárgyaltak tegnap a vásárhelyi képviselők a közgyűlésen. Bugyi Györgyi kistérségi tiszti főorvos és a megszólaló, orvosként dolgozó képviselők, valamint Kallai Árpád kórházigazgató arra biztattak mindenkit, hogy mielőbb kérje az oltást, a védettség eléréséhez 10-14 nap kell. Az iskolákba ma várják vissza a szülők nyilatkozatát.

Korsós Ágnes jegyző a Varga Tamás-iskolában egy hónapja történt tanárverésről elmondta: elítéli az önbíráskodást, és megbocsáthatatlannak tartja, ha egy pedagógusra bárki kezet emel. Rárósi Imre és Havasi Katalin fideszes képviselő viszont arra hívta fel a figyelmet, vajon hogyan egyeztethető össze a képviselői esküvel, hogy az ellenzéki Takács Róbert az első perben a bántalmazó anyát védte. Takács elmondta: kirendelt védő volt, nem ő választotta ügyfelét, legjobb tudása szerint kellett eljárnia. Lázár János polgármester szerint az önkormányzati törvény szerint összeférhetetlen, hogy képviselő – akár kirendeltként is – jogi képviselője legyen valakinek egy önkormányzati intézménnyel vagy annak alkalmazottjával szembeni perben. Indítványt küldött az ügyrendi bizottságnak, hogy az utólag mondja ki az összeférhetetlenséget.

Olvasóink írták

 • 4. 19701230 2009. november 19. 20:27
  „szeretném megkérdezni, hogyha a gyermekemet éri a tanár által, súlyos megaláztatás, de úgy hogy a tanárnötől már a kollégái is szét vannak kattanva, akkor a szülö hova fordulhat segítségért?????????????”
 • 3. valakiiii 2009. november 13. 08:28
  „JB007 !!! annak alkalmazottjával szembeni perben.......”
 • 2. JB007 2009. november 07. 20:51
  „"...összeférhetetlen, hogy képviselő - akár kirendeltként is - jogi képviselője legyen valakinek egy önkormányzati intézménnyel vagy annak alkalmazottjával szembeni perben."

  Ha jól tudom az anyát védte. Ezek szerint ő most alkalmazásban áll az önkormányzatnál? Megtudhatom milyen pozícióban? Vagy a kisebbségi lét már "intézmény"?”
 • 1. Norman_Bates 2009. november 06. 16:42
  „Tök jó ez a cikk, 2 teljesen külömböző téma mégis valahogy összekapcsolódik, tisztára mint egy Guy Ritchie film.
  Ilyenkor megfogalmazódik bennem a kérdés...... mi kell ahhoz, hogy valaki újságíró legyen?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 perces órákon tanulnak a diákok

Hódmezővásárhely - Véget ért a kényszerszünet a vásárhelyi Corvin Mátyás Tagintézmény diákjainak.… Tovább olvasom