Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Terepen érzi igazán jól magát a szikáncsi törzszászlós

Hódmezővásárhely - Jól kamatoztatja hely- és emberismeretét Vigh István rendőr törzszászlós, aki körzeti megbízottként teljesít szolgálatot Szikáncson, Batidán, Gorzsán, Erzsébeten, Kútvölgyön és a környező hatalmas tanyavilágban.

Elkóborolt lovakat talált a hatalmas vásárhelyi tanyavilágban Vigh István rendőr törzszászlós, és tegnap igyekezett meglelni székkutasi kollégájával az állatok gazdáját. A Szikáncson, Batidán, Gorzsán, Erzsébeten és Kútvölgyön, illetve a környező tanyavilágban szolgálatot teljesítő rendőr már sok elkóborolt állatot talált azóta, hogy 2001-től körzeti megbízottként dolgozik.

Vigh István rendőr törzszászlósnak nem akadály a bozótos. Fotó: Tésik Attila

Egy alkalommal azzal hívták ki Vigh Istvánt a szikáncsi buszmegállóhoz, hogy ott férfiak zaklatják a buszra váró nőket.

– A helyszínen két román rendszámú autó hat férfiutasával találtam szembe magam, de a közeli kocsmából kijöttek az emberek, így javunkra billent a mérleg – mesélte jellemző esetként a rendőr törzszászlós, milyen segítséget kap a vásárhelyi tanyavilágban élőktől.

Barantát tanít

Vigh István a tradicionális magyar harcművészettel, a barantával foglalkozik. A régi magyar történelmi harci testkultúrából táplálkozó technikára azt követően kezdte oktatni a gyerekeket a szikáncsi iskolában, miután egy alkalommal a fiatalok padokat törtek össze. Úgy gondolta, hogy ennél értelmesebben is le lehet kötni az energiájukat. Mivel a szikáncsi iskolát bezárták, tervei szerint a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában tartanák az edzéseket.

Vigh István 1996 óta rendőr, a testületbe több okból lépett be. Elmondta: édesanyja családjában mindig volt vagy csendőr vagy katona.

– Szerencsém van, hiszen szüleim Szikáncson éltek, így a tanyai embereket és a külterületet is jól ismerem, ezerszer bejártam, hiszen volt földünk, s már 12 éves koromban eljártam napszámba. Ezért könnyen szót értek a tanyai emberekkel. Mindig foglalkoztatott, hogy tenni szeretnék értük valamit, s ezt rendőrként tudom a legjobban végezni. Munkámhoz rengeteg segítséget kapok nemcsak az itt élőktől, de a mezőőröktől, a külterület előző és jelenlegi képviselőjétől, a vadászoktól és a vadőröktől is – mondta. Hozzátéve, ha kell, traktorral is beviszik járhatatlan határrészekre.

Az Óföldeákon lakó 31 éves fiatalember munkáját menyasszonya, Böbe is támogatja, aki maga is a tanyavilágból származik. – Nagy szerencsém, hogy ismeri az itteni életet, ezért tudja, miért végzem ezt a munkát, miért fontosak számomra az itt élők – mondta. A törzszászlós elárulta, jövőre tervezik az esküvőjüket.

Olvasóink írták

 • 2. triatlonos 2007. december 12. 19:35
  „Nagyszerű cikk, őszinte rendőr -ritkaság manapság igy együtt-, de azért szeretnék Istvánnak egy tanácsot adni. Ha sikeres rendőr szeretne lenni, akkor mindig mindenkit egyforma mércével mérjen. Talán azzal a halmozottan hátrányos helyzetű állampolgárral legyen egy kicsit szigorúbb, aki a szikáncsi bozótos irányába indult el a 3 méteres kombinátorommal.”
 • 1. Vigh István 2007. december 12. 09:18
  „Kedves Szerkesztőség!

  Köszönöm a cikket! Nagyon jól sikerült! Külön megszeretném köszönni Korom Andrásnak és Tésik Attilának, nagyon becsületes emberek.

  További szép napot kívánok!

  Tisztelettel: - Vigh István rendőr törzszászlós”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral az algyői Tisza-hídtól Csongrádig

Hódmezővásárhely - Jövő év végére már kerékpárral is el lehet jutni biztonságosan az algyői hídtól Csongrádig. Tovább olvasom