Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Tértivevényügy: a posta szerint nem hibáztak

Hódmezővásárhely - Nem követtek el hibát, amikor fél évre visszadátumozott tértivevényeket írattak alá két képviselő feleségével – ezt állapította meg a Magyar Posta Zrt. belső vizsgálata Vásárhelyen. Hernádi Gyula szocialista frakcióvezető szerint a magyarázat ezer sebből vérzik.
Visszadátumozott tértivevények keltettek döbbenetet a másfél héttel ezelőtti vásárhelyi közgyűlésen. Az ügy – ahogy megírtuk – a Havránek Ferenc munkáspárti képviselő és Korsós Ágnes jegyző közötti adatszolgáltatási per kapcsán került a figyelem középpontjába. A bíróságon ugyanis a per beavatkozói, a szocialista Bacsa Pál és Hernádi Gyula úgy nyilatkozott, hiába kértek levélben tájékoztatást arról, hogy az önkormányzat melyik alapítványt mennyi pénzzel támogatta három éve, a jegyzőtől semmilyen választ nem kaptak. Korsós Ágnes azt mondja: mindegyiküknek küldtek levelet, és a posta szerint ezeket kézbesítették is.

Ekkor derült ki, hogy Bacsa Pál feleségével egy héttel korábban íratott alá a postás egy tavaly nyárra visszadátumozott tértivevényt. Hernádi Gyula házastársának pedig azt mondta a kézbesítő, hogy az egy nappal azelőtt kivitt, helyi adókról szóló küldemény tértivevénye egy szekrény mögé esett, így írjon alá még egy szelvényt. Erről utóbb kiderült, hogy szintén tavaly nyárra visszadátumozott volt. Lázár János polgármester azt mondta, hogy a történteket haladéktalanul ki kell vizsgálni.

– Az ügyről harmadik félnek nem nyilatkozhatunk – ezt már Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője mondta lapunknak. Annyit mégis megtudtunk, hogy befejezték a belső vizsgálatot, és semmilyen szabálytalanságot nem tártak fel. Mint kiderült, a postánál nem ütközik előírásba, sőt máskor is alkalmazott gyakorlat az, hogy ha elvész vagy megsemmisül a tértivevény, az ügyfélnek pedig szüksége lenne rá, az átvevővel utólag aláíratnak egy újabb szelvényt. A levél kézbesítését ugyanis nemcsak ez, de számtalan más is, így például a postakönyv bizonyítja.

Értesüléseinket megerősítette Korsós Ágnes jegyző is. Mint elmondta, a vizsgálat eredményét ő maga is megkapta. Megkérdeztük tőle, ha Bacsa Pál és Hernádi Gyula augusztusban valóban átvette a leveleket, miért nem volt meg a jegyzői irodán az érintett két képviselő által aláírt tértivevény. A hivatalvezető válasza szerint a levelet három képviselőnek küldték el, de csak az egyikük szelvénye érkezett vissza a jegyzői irodára. Korsós Ágnes pedig most, hogy a bírósági tárgyalás kapcsán napvilágot látott a két politikus nyilatkozata, úgynevezett tudakozvány kitöltésével igyekezett utánajárni a másik két küldemény sorsának. A jegyző most is megerősítette: ő maga ugyan szabadságon volt, de munkatársai elküldték a választ, amelyben az adatkezelési szabályzatra hivatkoznak. Ennek értelmében a polgármester az adatgazda, így tőle kell információt kérni.

Hernádi Gyula: Félrevezették a felségemet

Hernádi Gyula nem tartja kizártnak, hogy ilyen levelet tényleg kapott augusztusban, de azt továbbra is állítja: az érdemi választ hiányolta. A postai vizsgálat eredményét tőlünk hallotta, és igencsak meglepődött. Szerinte ez a magyarázat ezer sebből vérzik, ráadásul azt mondja, feleségét félrevezették, hiszen nem szóltak neki a visszadátumozásról. Most azt fontolgatja, hogy a Magyar Posta vezetőjéhez fordul, mert szavai szerint, ha ez a rendszer tényleg szabályos, akkor meg kell változtatni.

Olvasóink írták

 • 3. StatusQuo 2009. március 19. 08:16
  „TÉNYLEG EZER SEBBŐL VÉRZIK.DE AZÉRT AZ ELKÉPESZTŐ HOGY A POSTÁSBA SE BIZHATOK!”
 • 2. skorpio21 2009. március 19. 05:10
  „Még mielőtt nagyon felhúznád magad,kedves fórumtárs,emlékeztetlek,hogy Magyarországon, sőtt Hódmezővásárhelyen vagyunk!Itt (főleg felsőbb utasításra) az alkalmazottnak még a törvénytelen dolgot is kutya kötelessége megtenni,mert,ha nem akkor az állásába kerülhet!
  Attól nem kell félni,hogy nekünk,szürke kis adófizetőknek efféle gondunk lenne,mi nem fogunk ilyen fontos levelet kapni senkitől,hogy utána az elkallódott tértivevényt még egyszer aláírassák velünk - ez is a "nagyok" kiváltsága.Legalább is remélem! :)))))))))))”
 • 1. web 2009. március 18. 20:33
  „"Mint kiderült, a postánál nem ütközik előírásba, sőt máskor is alkalmazott gyakorlat az, hogy ha elvész vagy megsemmisül a tértivevény, az ügyfélnek pedig szüksége lenne rá, az átvevővel utólag aláíratnak egy újabb szelvényt."Ha ez így van akkor miért nem az előírásról beszélnek,ugyanis azt nem lehetett a sorok között olvasni.Ha egy postai alkalmazott önként aláírat bármilyen dokumentációt amit úgymond elfelejtett,másnap már nem hiszem hogy állásban lenne.Nem lehet elvesziteni,megsemmisíteni semmilyen iratot-tértivevényt.Így akár bírósági idézést is aláírathatnak bárkivel utólag.Vajon miért is helytálló ez az állítása a postának?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borotvaélen táncolnak a kis vásárhelyi patikák

Hódmezővásárhely - Két évvel ezelőtt még gyarapodott, most fogyni kezdett a vásárhelyi patikák… Tovább olvasom