Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Tervszerű faritkítás a vásárhelyi Kossuth téren

Hódmezővásárhely - Tizenhat sérült vagy beteg fát vágtak ki a héten a vásárhelyi Kossuth téren. Hamarosan újakat ültetnek helyettük.
Hét nagyobb és kilenc kisebb fát vágtak ki a héten a vásárhelyi Kossuth téren – jelezték olvasóink. Utánajártunk: beteg vagy sérült példányokat távolítottak el. A munkálatok nem érintették a városháza bejárata közelében lévő két olimpiai tölgyet és a Zrínyi utca torkolata felől lévő óriásira nőtt platánt.

Ékes Józseftől, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportvezetőjétől megtudtuk: azokat a fákat vágták ki, amelyek élet- vagy balesetveszélyesek voltak, s nem csak a viharok idején töredeztek le az ágaik. Ilyen volt a Fekete Sas kávézó kerthelyisége melletti, amelynek egy hatalmas ága tavaly szélcsendes időben zuhant le a vendégek legnagyobb rémületére.

Az elkorhadt fákat vágták ki. A szerző felvétele
Az elkorhadt fákat vágták ki.
A szerző felvétele

– A kivágott fák nem mindegyikén látszott, hogy betegek voltak. Ha azonban letört valamelyik águk, mindenki láthatta, hogy belül 80 százalékban elkorhadtak – tette hozzá. A téren olyan fenyőt is találtak, amelyről kiderült, hogy valamikor valaki a saját szakállára ültette.

– A munkálatok másik célja az volt, hogy az annak idején sűrűn egymás mellé ültetett, s egymás lombjaitól fejlődni nem tudó fákat ritkítsuk. Így több napfény éri majd a füvet és a tér virágait – tette hozzá Ékes József. A Kossuth térre hamarosan japánakácokat, gyertyánokat és tölgyeket telepítenek.

Olvasóink írták

 • 5. zoltanszabo 2011. március 06. 13:12
  „Nem ide tartozik, de most olvastam :
  Lézer Lázár J. lecserélte tényleg az autóját. Bérelnek helyette egy : A6, 3.O TDI Audit mely 16 millió Ft. , a régi 30 millás helyett.”
 • 4. nyakleves007 2011. március 05. 14:36
  „Mindhármótoknak teljesen igaza van!!!!!!!”
 • 3. zoltanszabo 2011. március 05. 13:02
  „Remélen az ott kivágott fát rászoruló családok kapják meg , térítés mentesen--v. esetleg valmelyik vezető ? v. Lézer J. fűt otthon vele a kandallójában ???
  A k. ujságíró utánna nézhetne--sokunkat érdekelne ez is !!!!”
 • 2. almaszósz 2011. március 04. 16:14
  „Frissíteni kell a fákat és meglepődtem mert szép munkát végeztek a szakemberek!”
 • 1. deszkás 2011. március 04. 15:10
  „Nagyon helyes. Szegeden is ideje volna az Újszegedi Ligetben elkezdeni akár tetszik akár nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 ezren nézték meg a szigoruantitkos.hu-t

Hódmezővásárhely - Közel 220 ezren nézték meg másfél nap alatt a március elsején indult… Tovább olvasom