Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Tessedik-díj Kádár Péternek

Hódmezővásárhely - Tessedik Sámuel-díjat kapott a nemzeti erőforrás minisztertől a közelmúltban Kádár Péter a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója.
Meglepetésként érte Kádár Pétert, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatóját, hogy korábbi kollégái, a Cseresnyés-kollégium kollektívája Tessedik Sámuel-díjra terjesztette fel a pedagógusnap alkalmából. Az elismerést – amelyet a kollégiumban végzett kimagasló szakmai tevékenységért osztanak ki – a közelmúltban Réthelyi Miklósnemzeti erőforrás minisztertől és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól vette át Budapesten. Az ünneplésre – mint elárulta – nem sok idő jutott, mert egy iskolai program miatt délután már Vásárhelyen kellett lennie.

– Más feladat egy gimnázium és egy kollégium vezetése. Míg utóbbiban délután kezdődik az élet, amikor a diákok visszatérnek az iskolából, a gimi délután kiürül – magyarázta Kádár Péter, aki 6 évig vezette a Cseresnyést. Ott 250 kollégista él, a Bethlenben 500 tanul. A gimnázium igazgatója szerint egy oktatási intézményben talán magasabbak az elvárások, ugyanakkor az eredmények is látványosabbak. Úgy véli, a szakmai elismertséget nem lehet egy igazgatói ciklus alatt kivívni, több időre van szükség.

Kádár Péter. Fotó: DM/DV
Kádár Péter. Fotó: DM/DV

Olvasóink írták

 • 7. DMagóg 2011. június 22. 07:57
  „Pedál Medál! Gratulálok!”
 • 6. lisa01 2011. június 21. 15:41
  „Látom, jó sokan gratuláltak ennek a szépembernek. petikém csak így tovább, erre van igény ebben a városban.”
 • 5. DMagóg 2011. június 19. 11:10
  „A tanév kezdés előtti héten öt pedagógus elbocsátása is az érdemeit növeli!
  Hárman bírósághoz fordultak, első fokon -nem jogerősen- pert nyertek, több mint 4 millió forint munkabér és 449 ezer perköltség megfizetésére kötelezték az intézményt. (DV 2011.06.18.)
  Gratulálok!”
 • 4. zokaro 2011. június 15. 14:48
  „Az utolsó mondat sokat mond: szakmai elísmeréshez nem elég egy ciklus. Kedves ostoba Cseresnyések! Kinek szólt ez a kitüntetés, vagy éppen valaki ellen? A Cseresnyés kollektívája tudja legjobban, hogy mennyit ért Kádár vezetői tevékenysége, s na és persze ő saját maga. Legalább annyi önkritikája van, hogy beismeri:semmit sem tett hat év alatt! Ez a segg már onnan nem kéri a nyalást! Lehet, hogy el kell kezdeni dolgozni?”
 • 3. airwaves 2011. június 14. 10:49
  „"Meglepetésként érte Kádár Pétert, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatóját, hogy korábbi kollégái, a Cseresnyés-kollégium kollektívája Tessedik Sámuel-díjra terjesztette fel a pedagógusnap alkalmából."

  Háááááááát peeeeersze. Az a fene nagy meglepetés...
  Legközelebb a Szuperpressben megjelent "elmés" széljegyzeteit adják majd ki aranykötésben.

  Csorba Máriának a VTV-n rendszeresen jelentkező Jegyzet nevezetű seggnyalásai pedig megjelenik CD-n és kazettán :)”
 • 2. csavok 2011. június 13. 22:54
  „Jól látod "DMagóg" !
  Az a sok undormány, hányadék vezércikk a Szuperpress-ben jól hozott a konyhára.
  Jó állás, kitüntetés, mi kell még ?!
  A kedves felesége jobban megérdemelné, ő egy kiváló asszony !
  Üdv.: Csavok”
 • 1. DMagóg 2011. június 12. 09:24
  „A népszerűséget, a szakmaiságot, az elismertséget bizonyítja az elismerő, gratuláló vélemények -eddigi, két nap utáni- teljes hiánya. Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falakra festenek a szakkörös gyerekek

Különleges módon kedveskednek a gyerekeknek és a rászorulóknak a vásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskola rajzszakkörös diákjai. Tovább olvasom