Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tető alatt az új buszállomás

Már áll az új vásárhelyi buszpályaudvar főépülete, amelynek most cserepezik a tetejét. Ezzel párhuzamosan burkolják a fedett peron vázszerkezetét. A kétszázmillió forintos beruházás a terv szerint halad, az utasok augusztus végén vehetik birtokba a felújított, kibővített állomást.
A Bocskai utcában elegáns buszpályaudvarra számíthatnak az utasok. Fotó: Tésik Attila
Lassan kirajzolódik, milyen is lesz a külső megjelenése az új vásárhelyi buszpályaudvarnak. A Tisza Volán Zrt. megbízásából a munkát húsvét után kezdte el a kivitelező a Bocskai utcában.

Időszerű volt már az állomás modernizálása. Az öreg létesítménynek csak a tartóoszlopai és a födém maradt meg, a többit elbontották.
– Az átalakítással tervszerűen haladnak a munkások. A főépület kívülről nagyjából elkészült, jelenleg a tetőt cserepezik – tudtuk meg Kelemen Lászlótól, a Volán-társaság vásárhelyi kirendeltségének igazgatójától. Már áll a korábbihoz képest nagyobb, illetve fedett peron váza, melynek most kezdték el a burkolását. Előtte el kellett bontani a forgalmisták bódéját, mert a helyén egy kerékpártárolót alakítanak ki, ahol egyszerre kilencvenhat kétkerekűt lehet majd elhelyezni. Erre azért van szükség, mert nagyon sok utas reggelente kerékpárral jön a megállóhoz, a bicajt itt hagyja, s buszra száll. Munkája után visszaérkezve pedig hazateker.

Fotó: Tésik Attila
A főépületnél még hátravannak a belső munkálatok. A földszinten lesz a váróterem, egy melegkonyhás büfé, három üzlethelyiség, valamint több iroda. Az 50 négyzetméteres tetőtérben pedig pihenőket alakítanak ki a dolgozóknak, külön nőit és férfit.
Ezenkívül lesz még itt egy konyha és egy étkező, valamint ide kerül a számítógépes központ is.

A felújítás csak kis mértékben zavarja az utasforgalmat. Mivel az állomás nagy részét magas kerítéssel vették körbe, a buszok az oldalánál állnak meg. A forgalmistákat, az információt és a nyilvános WC-t pedig ideiglenesen konténerekbe költöztették. Az irodákat viszont áthelyezték az Andrássy utcára. A 200 millió forintos beruházás teljes költségét a Volán állja. Az új buszpályaudvar műszaki átadása augusztus közepére várható, s utána nem sokkal birtokba vehetik az utasok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaz a sírkertekben

Térdig érő gaz és parlagfű borítja a vásárhelyi Dilinka és Kincses temetőt. Az önkormányzat tegnap… Tovább olvasom