Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Tettrekész-demonstráció Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete három napig demonstrál a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal előtt a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes szolgálati nyugdíjának megszüntetése ellen.
Három napig Hódmezővásárhelyen tiltakozik az egyenruhások megszerzett jogai védelméért a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete. A TMRSZ közösség tagja elleni erőszak gyanúja, illetve kényszerítés előkészülete miatt fel akarja jelenteni Lázár János és Balsai István fideszes képviselőt. A politikusok egy hete alkotmánymódosítást javasoltak: nyugdíjat az kapjon, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. A módosítás szerint „az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető". Lázár János sajtótájékoztatón azt mondta: a kormánynak meg kell szüntetnie a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes szolgálati nyugdíját.

Forgalomkorlátozás

A demonstráció miatt május 24-én, 25-én és 26-án 8 órától 22 óráig a járművezetőknek tilos megállniuk a vásárhelyi Hősök terén a Tóth Sándor és a Városház utca közötti szakaszon, valamint a Városház utcán, a Hősök tere és a Kossuth tér között. Dél és 22 óra között a forgalom elől lezárják a Hódi Pál utcát a Bakay utcától a Kossuth tér irányába, a Zrínyi utcát a Nyizsnyai Gusztáv utcától a Kossuth tér irányába, valamint a Városház utcát a Hősök terétől a Kossuth térig. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy ezeken a napokon 8-tól 22 óráig a polgármesteri hivatalt és az okmányirodát a Szőnyi utca felől tudják megközelíteni, de a kihajtás az Imre József utca felé történik. A közlekedőket rendőrök segítik.

A TMRSZ szerint a képviselők közösség tagja elleni erőszak bűntettét valósították meg azzal, hogy azok ellen keltenek gyűlöletet, akik hazájukat évtizedeken át hűen szolgálták. A fővárosban tegnap késő estig tartó tiltakozáson aláírásokat gyűjtöttek. Petíciójuk szerint a javaslat a hivatásos állományban, a szolgálati nyugdíjasokban és családjukban félelmet keltett. Hódmezővásárhelyt azért választották színhelyül, mert az alkotmánymódosítás egyik előterjesztője a város polgármestere, a Fidesz frakcióvezetője.

A hangos-kereplős demonstrációt Hódmezővásárhelyen mindennap 14 és 20 óra között tartják a Kossuth téren. A szervezők a tüntetés után eredetileg fáklyás felvonulást terveztek, ami a legfrissebb információk szerint elmarad: a rendőrség a közbiztonság fenntartása, valamint a személy-, és anyagi javak védelme érdekében tervezett útvonaluk egy részét lezárja. A mintegy 9300 tagot számláló szervezetnél még nem tudták megmondani, hányan jönnek tiltakozni. Autókkal és több busszal érkeznek. A TMRSZ a tüntetésre minimum 400 rendezővel készül.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a bejelentett demonstrációt tudomásul vette, és a fenti időpontban megfelelő létszámmal biztosítja.

Lázár szerdán fogadja a demonstrálókat

A csőd széléről visszahozott Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására – reagált levélben Lázár János a vásárhelyi demonstráció kapcsán a Tettrekész főtitkárának, Szima Juditnak. A Fidesz frakcióvezetője többek között azt írta: az országnak szüksége van a harmincezer tettre kész emberre, mert hozzájárulhatnak az ország sokféle értelemben vett biztonságához. „Olyan, és csak olyan módosítás fogadható el a számunkra, amelynek eredményeképpen egyetlen rendvédelmi dolgozó sem maradhat a korábbi ellátásánál kevesebb biztonságot nyújtó, és a testi-lelki állapotának is megfelelő kenyérkereset nélkül" – olvasható továbbá a levélben. Lázár arra is kitért: frakcióvezetői teendői miatt a hét elején Budapesten tartózkodik, szerda délután viszont közös egyeztetésre hívja a Tettrekész képviselőit a város Fidesz-irodájába.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. LukSzusz 2011. május 26. 08:03
  „Akiket elvittek 2-3 év katonai szolgálatra a semmiért,azokat is kárpótolni kell,nem csak a tökvakaró főtiszteket akik 45 évesen leléptek nagy pénzekkel.Eltartottuk őket akkor,most is mi zabáltatjuk mindet,a melós meg kap 70 ezret.
  A kommunitmus bukott pártvezetői is röhögnek a markukba,a Nyugdíjas klubbokba ropják,éjjel nappal,mellette meg feketén dolgoznak,vásárokban bizniszelnek.”
 • 47. deszkás 2011. május 25. 09:20
  „A Fideszt nagyon idegesiti a tüntetés? Szokjanak hozzá! Pl az egykulcsos <moderálva> megtette hatását.”
 • 46. Zéna 2011. május 24. 18:31
  „Nem értem ezt a nagy tüntetés sorozatot! Mindenki tüntethetne ebben az országban . Sorba állhatnának az építőipari dolgozik is . Közöttük sincs 40 évesen egészséges ember,csupa beteg ember küzködik azért hogy valamit keressen . Feketén kiszolgáltatva a vállalkozóknak . Megérteném ha béremelésért tüntetnétek és szólítanátok magatok mellé az embereket! Menjetek haza!!!”
 • 45. Én2 2011. május 24. 17:30
  „bjónás- itt nincsennek Gyurcsányisták ez Lázárról szól bármennyire is fáj Neked.”
 • 44. queenmargareth 2011. május 24. 17:27
  „hééééééééééééé a vasutasok sztrájkjai, az elején pénzért és elbocsátások miatt voltak.utána aki tüntetni akart csak az elbocsátások a vasút eladása ellen szólt. A média és a szakszervezeti vezetők nem így állították be. Ezért is nagyon sokan feladták a sztrájkot, mert ugyanúgy átverték őket.”
 • 43. Pengemester 2011. május 24. 15:23
  „Én csak figyelgetek, mert valahogy, valamiért, ritka sok bérkommentelő szabadult be az oldalra. Őszintén: számít az, hogy melyik érdekvédelmi szervezet tagja az az egyenruhás? Ha mondjuk épp az ide irkáló félkegyelműeknek lesz szüksége rendőri segítségre, tessenek már megkérdezni az intézkedés előtt, hogy "zászlós úr! Maga a TMRSZ tagja? mert ha igen, akkor inkább ne intézkedjen...magától nem kell..." Bocsánat, de az a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei falucska az nem a Tisztelt Ház, hogy ha valamit elszúrnak, akkor egy (tudat)módosító javaslattal helyre lehessen hozni. Ezt is figyelembe kéne venni. Ott az egészben a furcsa, hogy valaki, aki erősen érintett a jelen helyzetben, mit tett a rendvédelmi dolgozókért, mint a Parlament Honvédelmi-,és Rendészeti Bizottságának elnöke? Vagy ha igen, akkor miképp fér össze az egyén lelkiismeretével a jelenlegi helyzet? Mindössze nekem tűnik nonszensznek az a helyzet, hogy egyik nap még könnyes szemmel, büszkeségtől dagadó keblekkel búcsúztatják a sokadik (mit ad Isten, épp Vásárhelyről induló) katonai misszió tagjait, aztán napokkal később a T. Ház elé kerül egy érdekes törvényjavaslat. Javaslom, tessék kimenni Afganisztánba, aztán ott lehet interpellálni, akár napi száz alkalommal is.
  Mindazonáltal én meg azt látom, hogy ebben a gazdasági helyzetben, a dilettáns politikusokra sincs pénz, és az egész ügy nem érne három sornál többet, ha más érdekvédelmi szervezet képviselői jönnek. Emlékeim szerint a TMRSZ-t a Jobbikkal mosták össze - nem is olyan rég. Itt van az eb hantja!
  Egyébként beosztástól függővé tenném ezt a nyugdíj dolgot, mert nem mindegy, hogy gyorshajtási ügyekkel foglalkozik valaki egy légkondis iroda rejtekén, vagy mondjuk naponta ötször vonul ki, hogy rendet tegyen a Sanchez és az Alvarez klán között valahol Tarpa környékén...”
 • 42. YoDa 2011. május 24. 15:00
  „36. harcsabajusz.

  A vasutasokról annyit, hogy ha jó tudom ők strájkoltak (a rendvédelmiseknek nem is lehet) és többé kevésbé meg is kapták amit szerettek volna pluszban. A rendőrök nem a plusz juttatásokért tüntetnek, hanem hogy ne vegyék el ezt az utolsó dolgot amiért még érdemes (a hivatástudatért ugyanis nem adnak kenyeret a boltban...) dolgozniuk. Egy vasutas nem keres minibálbért van kalauz a családban 130E a nettója... + cafetéria + ingyen utazik Ő is és a felesége meg a gyerekei is...

  A rendőröktől elvették a 13. havi fizut, a cafetéria jó részét, a ruhapénz felét, a normális munkakörülményeket, a tisztességes munkához való lehetőséget (nem mernek semmit csinálni, mert a csibésznek több joga van) a becsületüket (semmisségi törvény ugyebár...) és most a nyugdíj is...
  Menjenek is az utcára tüntetni, mert ha tovább alázzák őket, akkor összeomlik a rendszer és annak mindenki inni fogja a levét... gondoljunk csak bele amikor számon kérik a közeget, hogy miért nem tett semmit pl.: a kocsi-feltörésnél vagy a helyi kisboltot kifosztó menekülőket látván csak közönnyel annyit fog mondani... nem láttam semmit, ha még lesz kit számon kérni egyáltalán, mert lehet hogy 1-2-3 vagy több ezren leszerelnek és akkor ki védi meg a családomat, a vagyonomat... ???”
 • 41. YoDa 2011. május 24. 14:44
  „39. Stooppoos. 10 pont. 5-ös skálán. :)”
 • 40. Edit64 2011. május 24. 14:40
  „Legalább lesz egy kis élet Vásárhelyen.
  Ha esetleg a demonstrálók megéheznének : http://westernpizzeria.uw.hu/ :D
  Aajánlom az Al Caponet!! :D isteni finom...”
 • 39. Stooppoos 2011. május 24. 14:37
  „Olvasva a bejegyzéseket, és egyébként a napi politikát követve azt kell megjegyeznem, hogy végül is mindenkinek igaza van. Törvények alapján jár a korkedvezményes nyugdíj a rendvédelmiseknek. Akkor lenne a legnagyobb hülye, ha ezt a lehetőséget az érintett, érintettek nem használnák ki. Ráadásul Magyarországhoz hasonló volumenü Közép Európai országban a rendőrök szolgálati ideje évekkel alacsonyabb, mint nálunk. Például a Szlovákoknál most akarják 20 évre felemelni. Így ha a 25 év szolgálati viszonyt tényleges munkával tölti ki a rendőr, szinte semmi probléma a helyzettel. A probléma azzal van, hogy sokaknak még a szakmunkás iskolai időket, meg egyéb ténylegesen nem munkával töltött éveket is elszámolják, ami alapján a 25 lehet, hogy csak 15.
  Más részről viszont mindenki munkája a maga nemében, vagy úgy egyáltalán valamiért veszélyes, kimerítő. Az élet maga meg egyébként is tele van stresszel. Azonban sajnos azt is tudomásul kell venni, hogy nem azért égető probléma most ez a korkedvezményes nyugdíj téma, mert a nagy okos politikusaink mindenkit egyenlőnek akarnak látni, hanem mert szokásához híven kis országunk megint, és még mindig nagy szarban van. Sőt! Egyre nagyobban, és ezzel a megoldással próbálja a kormány kicsit kiszivattyúzni a szart, hogy levegőhöz jusson. Mint például a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakításával.
  Úgy hogy: Tisztelet minden magyar dolgozó embernek! Legyen az rendőr, tűzoltó, vagy éppen tanár, autószerelő, kőműves, és így tovább. Mindegyiknek meg van a maga feladata az életben, a maga munkája, melyet magának választott anno.
  Lényeg a lényeg: a munkát végző embereknek nem egymásra kell mutogatni, és köpködni, hanem azokra, akik mindennapi megélhetésünket állandóan, egyfolytában, és ismételten el akarják lehetetleníteni. De nyugalom, lesz ez még rosszabb...”
 • 38. pixelplus 2011. május 24. 14:33
  „26. gorgó

  ha jól számolom eddig 5* fordultam a rendőrséghez. 2 ellopott bicikli, az egyik esetben szemtanúval aki ismerte azt aki lopott, 2 betörés a munkahelyemen és egyszer kipakolták otthon a garázst. így utólag felesleges volt, dehát az ember reménykedik a csodában. ha a 80 éves öreganyámhoz fordultam volna akkor többre megyek mert a mama legalább vígasztalgatott volna a felderítési mutatója meg hasonló mint a rendőrségé.”
 • 37. spiler 2011. május 24. 14:07
  „RENDVÉDELMISEK most a többi jónépnek is kikaparják a gesztenyét........fideszesek,ti fizetitek ezt a rengeteg levelet amit postáznak/inkább NEMZETI SPORTOT vagy MAGYAR HORGÁSZT küldjetek/
  500 dolgozót nyugdijaztak a vámosok mert az APEH-hoz csatlakoztak,ha tudták mi a helyzet akkor minek nyugdijazták őket,HÁT NÓRMÁLIS EZ A KORMÁNY.....
  politikusok pénze miért nem csökken,nyugdij mellet miért nem dolgozhat ha tud,politikus egy seggel hány kovon ül,volt tsz tag mennyit lopott a közösből-mennyit maszekolt,rendvédelmisnek ez annyira nem ment mert összevissza dolgozott
  DE A LEGLÉNYEGESEBB...........ÉN ÉS A KOLLÉGÁIM IS HIVATÁSNAK TEKINTETTÜK A SZAKMÁNKAT”
 • 36. harcsabajusz 2011. május 24. 14:05
  „Nem vagyok egy fidesz rajogó, de kivételesen egyetértek azzal, hogy egységes legyen a nyugdíjkorhatár. Minden foglalkozásban el lehet fáradni, az emberek idegei kikészülhetnek, balesetben megnyomorodhatnak. A tanároknak meg az idegei mennek tönkre az évek alatt. A postásokat leütik a náluk lévő nyugdíj miatt. A mentősök sokszor életük kockáztatatásával mentik a beteget, balesetet szenvedöt. A vasutas minimálbérért dolgozik napi 12 órákat hóban-fagyban, és figyelmén múlik hogy össze ne menjen két vonat. Lehet folytatni a sort meg a példákat. Több építőmunkás hal meg évente munka közben mint rendőr, tűzoltó, rabszállító és katona együttvéve. Nekik persze nincs kedvezmény, örüljenek hogy feketén munkát kapnak.
  Szóval a tettrekészek legyenek szó szerint tettre készek - és dolgozzanak negyvenen túl is...”
 • 35. bjónás 2011. május 24. 13:55
  „Tűnjenek innen a gyurcsány bérencek!!! 2006-ban azért kapták gyurcsánytól a fizetést, hogy rendőrnek öltözve gumilövedékkel lőjék az embereket, most meg azért, hogy itt tüntessenek. Ha tényleg rendőrök, akkor végezzék a munkájukat, vagy menjenek kapálni. Nem vagyunk hajlandóak eltartani 40 éves életerős embereket, már így is belerokkanunk az ingyenélők sokaságába. Hajrá Lázár állj ki értünk!!! Gyurcsányisták takarodjatok!!!”
 • 34. Lillencs 2011. május 24. 13:32
  „Igen, csak nincs pénz arra, hogy többet kapjunk. Ez az, amit a rendőrök nem értenek meg.”
 • 33. dondongó 2011. május 24. 13:31
  „24. Lillencs 2011.05.24. 13:00
  Nagyon szeretheted a munkádat. Menj el pölö tűzoltónak és mentheted a panel 10. emelétőr a lakót pipec kis kosárkában.

  Amúgy a rendőröknek azt is nézniük kell, hogy a simlis autós nem használ-e lézerblokkolót.:-)”
 • 32. fles2 2011. május 24. 13:29
  „Ha akár a pedagógusoknak sem tetszik az amit "kapnak" fogjanak össze a rendőrökkel és álljanak ki együtt.
  Tipikus magyar mentalitás amit itt produkálsz Lillencs....”
 • 31. szatyi 2011. május 24. 13:26
  „"mert 40 éves koromra meghibbanunk ..."

  Ezt látjuk is a kommented stílusán!”
 • 30. nekromonger 2011. május 24. 13:25
  „19. pixelplus
  Kicsit el vagy tévedve! Ha legalább naponta fellépnél ide nem írnál hülyeségeket!”
 • 29. Lillencs 2011. május 24. 13:17
  „Uszály, muszáj.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár nem érti, miért Vásárhelyen demonstrál a TMRSZ

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet kedd délután 2-től csütörtök este 8 óráig demonstrációt tart a városban. Tovább olvasom