Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Tibi megkapta a hallókészüléket

Hódmezővásárhely - Betartotta ígéretét, és tegnap kifizette Kővágó Tibi hallókészülékének árát vásárhelyi olvasónk, így a 11 éves kisfiúnak most már biztosan nem kell a csendben élnie. A szülők elmondása szerint fiuk állapota javult, mióta a próbakészüléket használta.
A vásárhelyi Kővágó Tibit – akinek történetéről a közelmúltban számoltunk be – több specialista megvizsgálta, mégis csak 11 év után derült ki, hogy súlyos hallássérült, és ezért nem tanult meg beszélni. A bal fülére semmit sem hall, a jobb füle 60 százalékban károsodott.

A kisfiú kálváriája annyira meghatotta egy olvasónkat, hogy megígérte, kifizeti Tibinek az 55 ezer forintos hallókészüléket – amit a fiú családja nem engedhetett meg magának. Az asszony tegnap teljesítette ígéretét, s délelőtt rendezte a számlát a vásárhelyi halláscentrumban.

– Apósom is nagyothall, így teljesen átérzem a család helyzetét. Ezért is döntöttem úgy, hogy ennyivel támogatom Tibikét – mondta a neve titokban tartását kérő nő, aki nagyon boldog, hogy tudott segíteni a kisfiúnak.

Tibi (jobbról) már hallja kedvence nyávogását. A szerző felvétele
Tibi (jobbról) már hallja kedvence nyávogását. A szerző felvétele

– A próbakészüléket Tibi február óta használta, azóta nagyon sokat javult az állapota. A szurdopedagógus pedig a múlt héten azt mondta, meg fog tanulni beszélni – számolt be nagy örömmel Krisztina, a kisfiú édesanyja, aki férjével, Tiborral nagyon hálás a segítségért.

Tibike megkapta a saját készülékét, amit 6 évig tud használni. Ezt követően kell majd újat szerezni. – Reméljük, hogy nem hagyja el – mondta nevetve, már megkönnyebbülten Krisztina, aki hozzátette, fiuk nagyon vigyáz rá. Az állapota is javult, sokkal csendesebb, és már a szavakat is érthetőbben mondja.

A hallókészülék segítségével Tibike már hallja két kedvence, Gesztenye és Márton nyávogását. – A macskákkal sokat játszik, a számítógép is nagy kedvence. Az utóbbi időben az egyik videomegosztó oldalt nézegeti, és hallgatja a zenéket – zárta az anyuka.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatali épületeket újítanak fel Vásárhelyen

A Városi Televízió egykori, Ady Endre utcai épületének felújítására a Csongrád Megyei Kormányhivatal írt ki közbeszerzést. Tovább olvasom