Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Tiltott kampányfinanszírozás, feljelentették Márki-Zay Pétert

Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője - a jogi formula szerint - ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a vásárhelyi rendőrségen. A feljelentésben Kendi Imre mellett megemlítette Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármestert.
Újabb fejezetéhez érkezett a vásárhelyi K'-Art-ügy: Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője bűnpártolás és pénzmosás gyanúja miatt feljelentette Márki-Zay Péter polgármestert kampányának finanszírozása ügyében csütörtökön délelőtt a vásárhelyi rendőr-kapitányságon.

A K'-Art cégcsoport károsultjainak egy részét képviselő – az építőipari cég 60 alvállalkozójának mintegy 800 millió forinttal adós, mondta el korábban – jogász közölte: az elmúlt héten csütörtökön 72 órás ultimátumot adott Márki-Zaynak, hogy bankszámlakivonatának nyilvánosságra hozza. Azzal tisztázza, kapott-e, és ha igen, mennyi pénzt kampányának finanszírozására Kendi Imrétől, vagy a cégcsoport bármely más tagjaitól. Eddig nem történt semmi – mondta.
Fotók: Imre Péter
– Gyáva politikusként viselkedik! Apámasszony katonájának tartom, mert édesapján keresztül üzenget nekem a Facebookon. Nem akarok beleszólni a családi dolgokba, csak azt szeretném tudni, milyen kapcsolatban állt a K'-Art vezetőjével, Kendi Imrével – közölte. Megismételte a korábban elmondottakat: erős a gyanú, hogy a kisvállalkozóktól ellopott százmilliók egy része Márki-Zay Péter kampányához vándorolt, azt segítette. Mivel szerinte felmerül a tiltott kampányfinanszírozás gyanúja, a rendőrség mellett az Állami Számvevőszék és a NAV vizsgálatát is kéri az ügyben.

 A jogász elmondta: levélben fordult a vásárhelyi közgyűlés tagjaihoz, kérve, hogy végre kezdje el az érdemi munkát a K'-Art-ügy kivizsgálására az előző közgyűlésen létrehozott bizottság. Összehívására a polgármester lenne jogosult, azt eddig még nem tette meg, ezért azt indítványozza, ezt a testület kezdeményezze a legközelebbi ülésen. A rendkívülit – költségvetési módosítás miatt – április 24-én 16 órától tartják.

Azt is fontosnak tartotta megjegyezni: nem tagja és szimpatizánsa egyetlen pártnak sem, és a vásárhelyi polgármesterrel ellentétben soha nem szavazott a jelenlegi kormánypártokra. Pénzt párttól és politikustól soha nem kapott, sikerdíjat a cégét megbízó vállalkozások fizetnek, teljesítés esetén. – Aki mást állít – mint például Márki-Zay Péter édesapja – az ellen fontolóra veszem jogi lépések megtételét – közölt Szabó Bálint. A feljelentés megtétele előtt még felszólította a polgármestert: ne várja meg a büntetőeljárás kezdetét, végét, előzze meg ezeket az eseményeket és tisztázza: mikor és mekkora összeget kapott, vett át Kendi Imrétől.
Szabó Bálint a sajtótájékoztató után bement a vásárhelyi rendőrségre, és megtette a feljelentést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kallai Árpád főigazgató szerint a fórum a gyűlöletkampány része - Márki-Zay mosolycsekket vezetne be a kórházban

Kallai Árpád főigazgató szerint a fórum a gyűlöletkampány része - Márki-Zay mosolycsekket vezetne be a kórházban
A bizalom helyreállítását szeretnénk elősegíteni - ezzel indokolta a tegnapi lakossági kórházfórum összehívását Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Tovább olvasom