Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Tiszta vizet kérnek

Megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz, közvilágítás, valamint szilárd burkolatú út – ezt kérték elsősorban a barattyosi lakossági fórumon Lázár János vásárhelyi polgármestertől. A mintegy negyven főnek otthont adó tanyaközpont elszakad Mártélytól, s a városhoz csatlakozik jövőre. Vásárhely vezetője gyors megoldást ígért a gondokra.
Lázár János polgármesternek elmondták, szeretnék, ha a csapokból iható víz folyna Fotó: Tésik Attila
– Köszöntök minden vásárhelyit! – üdvözölte mosolyogva Lázár János polgármester a barattyosi lakossági fórum résztvevőit szerdán este. A jelenleg még Mártélyhoz tartozó tanyaközpont lakói nemrég népszavazáson döntöttek: a városhoz szeretnének csatlakozni. Erre a következő helyhatósági választásokkor kerülhet sor. Lázár hozzátette, az idősebbek korábban is vásárhelyiek voltak, hiszen Barattyos 1950-ig a városhoz tartozott, s csak utána került Mártélyhoz.

A fórumon a város első embere kötetlenül beszélgetett a barattyosiakkal. A felszólalók három fontos dolgot kértek a polgármestertől. Elsősorban azt várják a csatlakozástól, hogy végre iható és megfelelő mennyiségű víz folyjon a csapokból, a földes útjuk helyett legyen szilárd burkolatú, valamint építsék ki a közvilágítást egészen a szentesi út mentén lévő buszmegállóig.

Lengyel István és Török László tősgyökeres barattyosi. Elmesélték, hogy egykoron majd százan éltek itt, s négy munkahely is volt a közelben. Most a lakosság negyven főre apadt, s a legközelebbi munkalehetőség a nyolc kilométerre lévő Vásárhelyen van. Akinek nincs a városban állása, az a földből próbálja magát és családját eltartani.

– Több éve nem fertőtlenítették az ivóvízhálózatot. A csövek elhasználódtak, s majd fél órába telik, mire egy pohár megtelik vízzel, pedig teljesen kinyitjuk a csapot – sorolta a panaszokat Török Pál. Hozzá hasonlóan mindenki azt tartotta a legfontosabbnak, hogy végre legyen vizük. Somogyi Lajos annyival egészítette ki a kérdést, hogy tisztázni kellene a fizetési módot is.

– Én mindössze két éve költöztem ide, de a víz mellett nekem az áramszolgáltatással is problémám van. Hol van áram, hol nincs. Mivel vezetékes telefonunk sincs, így több száz forintot elbeszélgetek mobilon, mire sikerül elérnem a szolgáltatót, hogy javítsa ki a hibát – vette át a szót Duka Józsefné.

Közvilágítást is szeretnének a barattyosiak, amely a szentesi főúthoz vezető bekötőútjuk mentén épülne ki. A negyven lakos majdnem fele kisgyermek, többségük busszal jár iskolába. Főleg télen okoz problémát, hogy mind kora reggel, mind késő délután már sötétben kell botorkálniuk.

Lázár János polgármester a fórumon ígéretet tett arra, hogy a fenti problémákat mihamarabb orvosolják. A hivatalos csatlakozásra, 2006 őszére már rendes víz folyik a csapokból, illetve kivilágított, aszfaltos úton mehetnek suliba a kisdiákok, tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város másik bankot ajánl

Több vásárhelyi önkormányzati dolgozó kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy annál a banknál… Tovább olvasom