Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Tíz családhoz vitt ajándékot Mikulásunk

Hódmezővásárhely - Mikulásunk 10 családhoz látogatott el pénteken. A vásárhelyi Angyal családnál hat gyermek várta a fehérszakállút. Mindannyiuknak vitt ajándékot, még a szülőknek is, mert csemetéik szerint ők is jól viselkedtek.
„Télapó itt van, hó a subája" – csendült fel a legismertebb Mikulás-váró dal az Angyal család meghitt otthonában. Hat gyermek leste a kaput, mikor érkezik a fehérszakállú, és a kisebbek, amikor meglátták az üvegajtón keresztül, izgalmukban azt sem tudták, hová, melyik fotelba, székre üljenek.

– Úgy hallottam, itt annyi gyerek van, mint égen a csillag, és mindannyian jók voltak. Igaz ez? Rendben, akkor nem fáradtam hiába a teli zsákkal, mindenkinek hoztam ajándékot – mondta a fehérszakállú.

A Mikulás térdén ülve, verset mondva, énekelve megkapta a csomagot az 5 éves András, a 9 éves Nelli, a 11 éves Szilveszter, a 15 hónapos ikrek, Linett és Lili Nelli közvetésével jutott a csemegékhez. Végül a 13 éves Vivien is megkapta csomagját – honlapunkon ő jelentkezett a felhívásra.

A vásárhelyi Angyal családnál hat gyermekhez látogatott el Mikulásunk. Fotók: Tésik Attila

– Örömöt akartam szerezni a kistestvéreimnek azzal, hogy hozzájuk is ellátogat a Mikulás – mondta Vivien. – Amikor visszahívtak, és közölték, hogy hozzánk is eljön, majdnem elsírtam magam. Végig titkoltam, mire készülök, a szüleimet is csak később avattam be. Ezen a napon az óvodából és az iskolából is elkértem őket, hazafelé faggatóztak, de csak annyit mondtam: meglepetés lesz. Most a szemükön is láttam, hogy boldogok, és nekem ez a legfontosabb: nagyon szeretjük egymást.

Közben az Angyal-kórus újra rázendített a „Télapó itt van" című dalra, Nelli meghúzhatta a Mikulás szakállát, és kívánhatott valamit. Ugyanez történt a krampusz farkával is, ami a Mikulás elmondása szerint azért olyan fekete, mert a sárban fetrengett, ott szedte össze útközben. A kisebbek csokit majszolva közölték: éppen ilyennek képzelték a Mikulást. A minőségellenőr édesapa, Angyal András és felesége, Andrea (ők is kaptak ajándékot) pedig elárulta: náluk mindig a gyermekek az elsők, az
a fontos, hogy ők megkapjanak mindent.

Vivien a Mikulással és a krampusszal. Örömet akart szerezni kistestvéreinek. Fotók: Tésik Attila

Vivien levele meghatotta a Mikulást

Az Angyal család nevében a 13 éves Vivien írt: „Olvastam a Délvilágban a meghirdetett Mikulás ajándékosztásról és gondoltam, szerencsét próbálok. Szeretném, ha mi lennénk a tízből az egyik család, de akkor sem keserednék el, ha minket nem választanának ki, mert biztos, hogy jó családokhoz kerül az ajándék." Több mint 300-an jelentkeztek, de ez a pár sor annyira meghatotta Mikulásunkat, hogy úgy döntött: Angyalékhoz mindenképpen elmegy. A többi kilenc családot a kiírás értelmében kisorsoltuk, és Mikulásunk Vásárhelyen, Szegeden és Szentesen két-két, Szegváron, Szatymazon, Szőregen és Algyőn egy-egy családhoz látogatott el.

Olvasóink írták

 • 17. kovacsanita 2008. december 10. 17:32
  „Sziasztok!!!Én ismerem Angyalékat és szerintem ez az ő dolguk,hogy mit csinálnak a házzal eladják-e vagy nem, és szerintem nem kellene piszkálni őket!!!”
 • 16. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 10. 10:26
  „ANGYALVIVIEN! Szerintem te nem jól írod hogy én tényleg írástudatlan vagyok. Inkább azt kelett vólna írnod hogy tájékozatlan. Na mindegy megértettem. Nekem egyáltalán nem baj hogy elment a télapó Angyalékhoz. Honnét veszed hogy ez bajom lenne? Sőt én örülök is neki! Az meg hogy elkelett adni a házukat az tényleg nem öröm. De akkor miért vágtak bele az építkezésbe? Gondólhattak vólna arra a lehetőségre hogy mint ahogy te is írtad megszünhet a munkahelyük. De a ház eladásából csak maradt annyi kis pénzük hogy tudjanak valahol lakini ugye? Vagy venni egy kisebb lakást. Egyépként a ház eladása vólt nekik a legkönnyebb mególdás. Nem hogy inkább kűzdöttek vólna érte. Én is vóltam vagy négyszer is munkanélküli és még is egyfólytában dólgoztam igaz feketén mert csak úgy alkalmaztak. És még sokkalta jobban is kerestem. Mert nekünk is ott vólt ám a lakástőrlesztés és a gyrek is. Ezek ellenére meg sem fórdúlt a fejünkben hogy eladlyuk az óly keservesen megszerzett lakást! De gondolom hogy rajtam kívül is jártak vagy járnak családok ilyen cipőben. Ezzel arra akarlak rávezetni hogy a mai világban foggfal körömmek kell megkűzdeni mindenért. Nem pedig eladni a házat vagy éppen a lakást. De Angyalék a legegyszerűbb és a legkönnyebb mególdást választották. De azt is gondolom hogy vólt hová menniök ha már ilyen könnyen feladták.”
 • 15. pixelplus 2008. december 10. 07:46
  „ácsi! én nem kerestem hibát, csak valaki írta, hogy mi lesz a többi szegény gyerekkel. én meg beírtam egy mondatot, hogy rávilágítsak, hogy nem vagytok hajléktalan csövesek..... ez mér baj?:)”
 • 14. angyalvivien 2008. december 09. 21:20
  „Írástudatlan-Tdi. te tényleg írástudatlan vagy!!!Miért gondolod,hogy ha egy családot meglátogat a DM-télapó,akkor önkormányzati segélyen élhet,mint Marci a hevesen.Egyébként ők EGY bérből élő fiatal pár voltak akkor négy gyerekkel és ezért kellett eladniuk a házat.(munkahely megszűnése)Na ezt kapd ki nagyokos!!!!!!!!!!”
 • 13. angyalvivien 2008. december 09. 21:10
  „na szia pixelplus!!!!Szerinted angyalék mennyit kerestek?És tudod hogy mennyit buktak hogy eladták,mert el kellett adniuk?Honnan tudod hogy ki a szegény és ki nem?Ha olvasni tudnál, ez nem angyalék ügyes akciója volt,hanem egy 13 éves testvéreit szerető kislány reményteljes próbálkozása.Néha neked is próbálkozni kellene,és nem másokban a hibát keresni!!!!!Amúgy meg mi köze a gazdagságnak és a szegénységnek a mikuláshoz?”
 • 12. karesi 2008. december 09. 19:52
  „Mi köze a Mikulásnak a telkekhez? Mi lenne, ha egyszer nem csak a hibát keresnétek?”
 • 11. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 09. 10:46
  „PIXELPLUS! Angyalékhoz azért ment a télapó mert nagyon ügyesen feltalálták magukat! Önkórmányzati segítséggel élhetnek most már mint Marci hevesen! A telekosztást azt viszont nem a télapó intézte mert fúrcsa módon szinte csak a jómódú fiatalok kaptak. De hát az is igaz hogy hiába kapott vólna egy bérből és fizetésből élő fiatal pár mert úgy sem lett vólna pénzük a házépítésre. Úgy hogy ez az egész hercehúrca is csak a parasztvakításra lett jó!”
 • 10. pixelplus 2008. december 08. 12:42
  „angyalék nem szegények. ingyen telket kaptak építkeztek, ott laktak egy évet aztán eldták és szépen kerestek:)”
 • 9. VásárhelyiÁgi 2008. december 07. 21:47
  „Miért?
  A húgom a múlt év decemberében találkozott először az igazi Mikulással , 36 évesen, Finnországban.
  Joullipukkinak hatalas keze van, biztosan ezért tud ennyi gyerek csizmájába ajándékot tenni!”
 • 8. Cat 2008. december 06. 16:30
  „Ne csak a más f.ával verjük a csalánt, tessék akkor adakozni, s.k.”
 • 7. turboman 2008. december 06. 16:24
  „A mikulás csak akkor az igazi ha minimum fröccs szaga van.”
 • 6. vau 2008. december 06. 13:59
  „Mégis mennyi gyerekkel lennél elégedett bélabátyám? Te örökké picsogó.”
 • 5. vadlab 2008. december 06. 13:49
  „Ha figyelmesen elolvassátok a cikk végén van a megoldás.”
 • 4. belabacsi 2008. december 06. 12:58
  „akkor még roxxabb :dd”
 • 3. vadlab 2008. december 06. 12:45
  „Én2 - Ezt az akciót a DM szerkesztősége szervezte!”
 • 2. Én2 2008. december 06. 12:40
  „Nagyon szegény a város vezetése ha csak tíz családnak futotta Mikulásra, és a töbi szegény gyerek. (az csak nézze).”
 • 1. katcsi 2008. december 06. 12:06
  „kicsit idösebbnek gondoltam a Mikulást”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszentről Baksra és vissza - komppal

Mindszent - Sokan azért használják a mindszenti kompot, mert így több kilométert is megspórolhatnak munkába menet. Persze olyan is akad, akit a GPS térít az átkelőhöz. Mindenesetre a legtöbben szeretnek a fedélzeten ringatózni: megnyugtató, romantikus és érdekes. Tovább olvasom