Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Tíz napig tart a forgalomelterelés

Elkezdték a vásárhelyi Kistópart utca elején, a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében az aszfalt felbontását tegnap. Az eltörött szennyvízcső megjavítása várhatóan tíz napig tart, addig a forgalmat elterelték.
Az augusztus 20-i ünnepségsorozat után tegnap elkezdték a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky és Kistópart utca kereszteződésében az eltörött szennyvízcső kijavítását. A szakadó esőben hatalmas gép törte az aszfaltot, teherautókkal hozták azokat a hatalmas vaselemeket, melyek a kiásott árok falát védik majd a beomlástól.

– Itt lakom a közeli panelben, a forgalom miatt úgy is mindig nagy a zaj. A légkalapács hangja elviselhetetlen ugyan, de ezzel a munkával gyorsan végeznek – foglalta össze röviden a véleményét Máriás Antal.

A középkorú férfihez hasonlóan egy idős asszony sem aggódott a lezárás és a javítás miatt. Görbe Sándorné megjegyezte, hogy legalább megcsinálják a csövet, mert most is érezni lehet a kellemetlen csatornaszagot a környéken.

A Bajcsy-Zsilinszkyvel párhuzamos két utcában, a Bajzában és a Mátyásban kerülik el a lezárt szakaszt a járművek. Mivel a maroslelei út forgalmát nem érinti a lezárás, szinte csak a környéken lakóknak kell másik utat találniuk. Ők pedig szinte minden utcát ismernek, így gyorsan meglelték a „menekülőutat".

Az út alatt megrepedt csövet ki kell cserélni, s ezért kellett lezárni az említett csomópont egy részét. A munkálatok várhatóan tíz napig tartanak, s utána ismét használhatják a járművek és a gyalogosok a megszokott útvonalat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Betonutat bízták meg a városi útépítésekkel

A Betonút Rt. újítja fel a vásárhelyi belterületi utakat – döntöttek egyhangúlag pénteki zárt… Tovább olvasom