Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Tíz óra alatt teljes bevetési készültségben

Hódmezővásárhelyen - A helyi polgári védelmi szervezet mozgósítási gyakorlatát, és háromévenként szokásos felkészítését hajtották végre hétfőn Hódmezővásárhelyen. A gyakorlatban részt vevők bizonyították felkészültségüket.
A Hód-Mezőgazda Zrt. állományából 47 fő tagja a polgári védelmi szervezetnek, amelynek riasztási gyakorlatára 45-en időben meg is jelentek a megalakítási helyre, azaz a zrt. ebédlőjébe. A létszámból hiányzó két fő igazoltan maradt távol.

Az összegyűlt állomány elérési adatait, telefonszámait pontosították, majd Krám István tű. őrnagy, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese tartott előadást az aktuális katasztrófavédelmi ismeretekből, a munka- és a balesetvédelem szabályairól, továbbá polgári védelemben részt vevő személyek jogairól és kötelezettségeiről.

A helyi polgári védelmi szervezet mozgósítási gyakorlatát, és háromévenként szokásos felkészítését hajtották végre hétfőn Hódmezővásárhelyen.
A helyi polgári védelmi szervezet mozgósítási gyakorlatát, és háromévenként szokásos felkészítését hajtották végre hétfőn Hódmezővásárhelyen.

Az előadás során elhangzott: a riasztást követően két órán belül meg kell érkeznie az állomány tagjainak a megalakítási helyre, ahol további tíz óra áll rendelkezésükre, hogy elérjék a teljes bevetési készültséget. Ennyi idő alatt kell üzembe helyezni azokat a technikai eszközöket, amelyekkel legkésőbb ez idő elteltével el kell tudniuk indulni a káresemény helyszínére.

Mint emlékezetes, december elején a rendőrség szakembereinek részvételével történt meg a gépszemle a Hód-mezőgazda Zrt.-nél, amelyen megállapították, hogy a védekezés során felhasználható 14 technikai eszköz mind megfelel a velük szemben támasztott körülményeknek, és rendkívüli havazás esetén az utak járhatóvá tételére készek. A hétfő délelőtti gyakorlat viszont azt igazolta, hogy a feladatra a személyi állomány is felkészült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázz magasfeszültség! Törött elektromos doboz a játszótér mellett

Törött, ajtó nélküli és nyitva felejtett lámpaoszlopokat és elektromos dobozokat látni a város több pontján, de a lezárt kandeláberek sem tűnnek minden esetben biztonságosnak. Tovább olvasom