Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Tizenhét kemény kérdés Nyámádi Gábornak

Hódmezővásárhely - Lázár János polgármester megtette a feljelentését a Kalmár volt igazgatója ellen – derült ki többek között a tegnapi vásárhelyi közgyűlésen.

Nem teljesen pontos a volt Kalmár-szakközépiskolában tartott belső ellenőrzésről szóló anyag – ezt mondta a tegnapi vásárhelyi közgyűlésen Havránek Ferenc munkáspárti képviselő, aki szerint így nem biztos, hogy megállja a helyét a bíróságon. Ezért a városatya arra kérte a testületet, ne tegyenek feljelentést Debreczeni Magdolna volt intézményvezető ellen. Már többször beszámoltunk arról, hogy a fenntartó önkormányzat szerint az egykori iskolaigazgató néhány nap alatt úgy költött el 32 milliót az iskola számlájáról, hogy az önkormányzat nem tudott róla.

– Mivel a rendelkezésemre álló információk alapján bűncselekmény gyanúja merült fel, feljelentést tettem a rendőrségen, most csak a képviselőket tájékoztattam róla. Amúgy hasonlóra nem is kértem fel a közgyűlést – válaszolta erre Lázár János polgármester.

Arról is írtunk már korábban, hogy a volt Hódgép 274 dolgozója levelet küldött a város első emberének annak érdekében, hogy egykori vezérigazgatójuk, Nyámádi Gábor kapjon díszpolgári címet. Az erről szóló előterjesztést Lázár János tette meg. A vitát azonban bizonytalan ideig elnapolták, a polgármester ugyanis tizenhét kérdést tett föl Nyámádinak, amelyre választ vár. Lázár többek közt azt szeretné tudni, hogy a volt vezérigazgató 1939 és 1989 között követett-e el emberiség elleni bűncselekményt, háborús bűnt, milyen szerepet vállalt a munkásőrség megyei megszervezésében, volt-e kapcsolata az Államvédelmi Hatósággal (ÁVH), és miért kapta még a múlt rendszerben a Munkás-Paraszt Hatalomért Emlékérmet.

A fentieken túl a tegnapi közgyűlés túlnyomó része az oktatásról szólt. A jelen lévő önkormányzati és egyházi iskolák, óvodák vezetői beszámoltak a tanévkezdésről, a közoktatás átszervezése után eltelt időről. Lázár János kiemelte, hogy néhányan szkeptikusan beszéltek az iskola-összevonásokról, valamint arról, miért kell ennyi intézményt átadni az egyházaknak, de ezzel szemben működőképes a rendszer, s a városban biztosított az oktatás magas színvonala.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. LApály 2008. október 09. 08:58
  „Írástudatlan, vajon miért nem válaszolsz?

  Azért lehetett ingyen tanulni, mert a tanároknak nem volt fizetése? Az iskolákat ingyen építették föl és nem kellett villanyt, gázt illetve abban az időben szenet, olajat fizetni? Nem kerültek pénzbe a tankönyvek? Az illetékes minisztérium fenntartása sem került pénzbe, aki a tantervet előállította? Természetesen az iskolák berendezése is ingyenes volt. Persze biztosan azért, mert a bútorok, építőanyagok ára is 0 volt, igaz? Azért mert idősebb vagyok, ugye még nem kell szemellenzővel járnom? Neked sem lenne muszáj...”
 • 48. félnótás 2008. október 08. 10:20
  „Csak megjegyzem: az Emlékpont apukája nem is lenne Emlékpont apuka ha nem így közelítené meg az előterjesztést.
  Az analesek majd rögzítik az anális megközelítést.”
 • 47. Lapály 2008. október 08. 09:40
  „Nem ökröztelek le, hanem csak megkérdeztem, netán az vagy-e. Olvasni azért tudsz, nem? Lásd a végén a kérdőjelet: "Írástudatlan, te egy ökör vagy már megbocsáss?" Azért kérdeztem, mert olyan, mintha nem vennéd figyelembe azokat, amiket később kérdeztem.

  Tehát akkor ökrözés nélkül:

  "Azért lehetett ingyen tanulni, mert a tanároknak nem volt fizetése? Az iskolákat ingyen építették föl és nem kellett villanyt, gázt illetve abban az időben szenet, olajat fizetni? Nem kerültek pénzbe a tankönyvek? Az illetékes minisztérium fenntartása sem került pénzbe, aki a tantervet előállította? Természetesen az iskolák berendezése is ingyenes volt. Persze biztosan azért, mert a bútorok, építőanyagok ára is 0 volt, igaz? Azért mert idősebb vagyok, ugye még nem kell szemellenzővel járnom? Neked sem lenne muszáj..."

  Ezekre válaszolj légyszives, mert ezek a fontos kérdések! Az ökrözésért meg bocs. Szóval?”
 • 46. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 08. 08:58
  „LAPÁLY! Tisztázzunk már valamit édesegykomám. Azt hiszem én nem mocskóltalak le úgye???? Egyépként ha már mocskolódunk az az ökör aki beszegte a füledet! Már elnézést a kifejezésért.Egyépként meg elég sok hülyeségte összeírtál itt főleg ha még az én korombeli is vagy. Vagy csak a rosszóldalát nézed a vólt rendszernek? Vagy csak elvakúlt úgynevezett jobb óldali vagy? Ha igen akkor már nincs is miről beszélnünk. Meg egyépként sem ha már ilyen szép szavakkal ihlettél csak úgy ismeretlenül.Jó lenne ha a közeljövőben ha írsz valakinek akkor ne az ökörszóval szólítsd meg.Még akkor sem ha nem egyezik a véleményed az övével mert ez nagy fokú illetlenségre vall.Bocsáss meg ha megbántottalak vólna de én csak természetszerűleg reagáltam az általad tett megszólításra.Na szióka!”
 • 45. Pokémon 2008. október 08. 07:59
  „Mit tett a városért?”
 • 44. medve121 2008. október 07. 20:43
  „"nyámádi úr"???? Na nem már! Ne urazzuk már ezt a semmirekellő aggastyánt! Ne érdemli meg!”
 • 43. mackó 2008. október 07. 16:36
  „Sokfajta véleményt olvastam, de nekem akkor is az a véleményem, hogy Nyámádi úrnak nem szabad belemenni ebbe a játszmába amit lj , mint gyerek diktál. Ne válaszoljon a 17 kérdésre. Undorító volt ahogy lj felolvasta a kérdést valósággal élvezte.
  Mit gondol lj magáról, hogy mer ő számonkérni egy 85 éves embert. Megnyugodhat lj, hogy Nyámádi úr többet tett a városért mint ő. Nem lopott, csalt annyit mint ő pár év alatt.
  Itt az a gond, hogy nem ő terjesztette elő ezt a nevet és így nem akar neki kitüntetést adni. NE IS FOGADJA EL NYÁMÁDI ÚR! Olvasson be ennek a gyereknek. Szemtelen és pimasz.!
  Miért nem volt ez divat akkor amikor az ő jelöltjeit kitüntette.
  Felháborító, hogy a vásárhelyi emberek hagyják, hogy egy külyök meglett embereket megalázzon.”
 • 42. Lapály 2008. október 07. 13:05
  „Írástudatlan, te egy ökör vagy már megbocsáss? Azért lehetett ingyen tanulni, mert a tanároknak nem volt fizetése? Az iskolákat ingyen építették föl és nem kellett villanyt, gázt illetve abban az időben szenet, olajat fizetni? Nem kerültek pénzbe a tankönyvek? Az illetékes minisztérium fenntartása sem került pénzbe, aki a tantervet előállította? Természetesen az iskolák berendezése is ingyenes volt. Persze biztosan azért, mert a bútorok, építőanyagok ára is 0 volt, igaz? Azért mert idősebb vagyok, ugye még nem kell szemellenzővel járnom? Neked sem lenne muszáj...”
 • 41. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 07. 12:42
  „FÉLNÓTÁS.Látom hogy te nagyon világosan látod a helyzetet.”
 • 40. félnótás 2008. október 07. 11:04
  „Fordítsunk meg néhány példát:
  1., Minden képviselőnek van "tiszteletdíja", a többség nem csinál semmit.
  2.,Minden képviselőnek lenne munkája, mégsem csinál semmit.
  3., Minden képviselőnek megvan mindene, mégis keveseli.
  4.,A tervet 100 %-rra tervezték, ezerszázakékra sikerült teljesíteni (a város eladósodása)
  5., Mindenkinek lesz majd mubnkája, a választás előtt ígérjük , soha sem teljesítjük.
  7., Minden képviselőnek jár a költségtérítés, akkor is ha tisztázatlan mire vette fel.
  8., Minden képviselőnél van egy mindenebb, neki több jár.
  9., Minden vásárhelyitől okosabb a város mindenese, dönt hát helyettünk.
  10., Minden közgyűlés egy közröhej, cikusz sem mulattatna jobban.”
 • 39. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 07. 09:44
  „FIGYELT! Nagyon szépeket írtál.Csak van egy nagy hibája a dolognak.Bizonyára te még egy nagyon fiatalka emberke lehetsz.Ezért nem is teszek neked szemrehányást.Majd kérdezd meg a szüleidet hát ha ők tudják hogy hól vólt kommunizmus? Mert nállunk itt Magyarórszágon biztosan nem! Itt csak szocializmus vólt!És a 8.-dik csodája a szocializmusnak az is vólt hogy édesanyád és édesapád bizony ingyen tanúlhatott! Majd kérdezd csak meg tőllük jó? Te meg inkább ha ilyen butaságokat írsz a politizálás helyett inkább játszogssál valamit a számítógépeden. A politikát meg inkább bízd a felnőtekre.”
 • 38. figyelt 2008. október 06. 19:34
  „Úgy érzem ennek itt a helye!

  A kommunizmus 7 csodája:

  1. Mindenkinek volt munkája.
  2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit.
  3. Bár senki sem csinált semmit, a tervet 100% fölött teljesítették.
  4. Bár a tervet 100% fölött teljesítették, mégsem lehetett semmit kapni.
  5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene.
  6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott.
  7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.”
 • 37. Ká 2008. október 06. 12:09
  „Na. Mámeg hagyjuk a fenyegetőzést. Tán csak neked szabad Írástudatlan?”
 • 36. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 06. 10:53
  „35.-ös hozzászóló!Te bírálsz engemet?Még a nicknevedet sem mered adni a hozzászólásodhoz!Miért lennék én vadbarom?Egyépként én nemillettem semmi rossz szóval a kulákokat.Lehetséges hogy a te nagyszüleid nem vóltak kulákok.De különben is a Lázázar szüleiről beszéltem!És a rájuk jellemzőeket nem én találtam ki.Olyanok meséltek rólla akik dólgoztak nekik.Lehetséges hogy a te nagy szüleid nem tartoztak közéjük.Ezért nem is értem a felháborodásodat.Igen annak idején vóltak túlkapások is!De mint minden rendszernek meg van a maga buktatója is.Mint például a jelenleginek is.És azt sem értem hogy miért fenyegetsz?Hiszen nem mondtam a nagyszüleidről semmi rosszat ha jól emlékszem.Ők biztosan rendesen dólgoztak csak belekerűltek az akkori túlbuzgók kosarába.Én ezt nem is vonom kétségbe.De hangsúlyozom hogy nem a te nagy szüleidről beszéltem.De ha ennyire megvisel a dolog akkor ne gyere erre az óldalra.Sajnálom ami a nagyszüleiddel tőrtént.”
 • 35. te bunkó írástudatlan 2008. október 06. 09:36
  „Te vadbarom írástudatlan! Tudod te mit beszélsz te szarházi? Mi az, hogy a kulákok egyenértékűek a kommunistákkal? Én én nagyszüleim kuláknak lettek nyílvánítva, csak azért, mert volt egy kis földjük és egy tanyájuk. Világ életükben dolgoztak éjt nappallá téve. Ezért volt az a jutalmuk, hogy a Hortobágyon kötöttek ki, miután mindent elvettek tőlük. A nagymamámat térdig érő vízben állították órákon keresztül egy olyan pincében, ahol nem tudott kiegyenesedni. De nem akarom tovább sorolni, mert csak felidegesítem magam. Tehát mielőtt a baromságaidat leírod, gondolkozz el, mert baj lesz, ha kegyeletet sértesz!!!!”
 • 34. félnótás 2008. október 06. 09:13
  „Ha már erről van szó én úgy sajnálom szegény Pokornit!
  Sírva jelentette be az apuka ügynök múltját.
  Sokkszerűen érhette a hatás, mert hát ő, az árva, a szakszervezetben, ami ugye baloldali azért, nem tudhatta a papa gazságait. Még azt mondják rá, hogy ő is olyan, mint az "Apró-unoka" férje, pedig ő nem tudhatta ezt a orbitális dolgot.
  Hogy az előnyeit élvezte az más kérdés, de a dolog nem erről szól, hanem a krokodillkönnyekről.
  Az meg, hogy a saját vezére faterja párttitkár is volt, meg az "istene" KISZ titkár-székházlenyúló-bányaügynök-nemtaggyűlés_szőlőgazda, az kérem a vezér ügye.
  Majd hullat könnyeket a vezér, ha a közönség megkívánja.
  Nyámádi az egy vidéki kiskomcsi, nem is lehet egy körrben emlegetni a nagyokkal.
  Vahogy így lehet ugye?”
 • 33. Pokémon 2008. október 06. 08:18
  „Mit tett a városért?”
 • 32. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 06. 08:06
  „HARCITOMI!Honnét vetted te ezt az állításodat?Nem kell ám bedőlni a FIDESZ.által kreált hazugságoknak!Ők így adják elő a dólgokat.De egyépként igen felelőségteljes beosztása vólt az édesapjának pártban.Igaz ez nem szerepel az Emlékpont arhivumában.De ha nekem nem hiszel kérdezd meg Lázárt szemáélyesen.Lássuk te milyen tökös gyerek vagy?”
 • 31. harcitomi 2008. október 05. 15:57
  „Pokorni apját 8 év letöltendő börtönnel zsarolva szervezték be a vörösök ügynöknek. Biztos az írástudatlan féle tökös gyerekek nem rezelnének be néhány év sittel aló zsarolástól, na persze.”
 • 30. ökrös 2008. október 05. 13:20
  „Lentebb valaki (17) azt kérdezte, milyen alapon kér napjainkban Horn Gyula vagy Nyámádi kitüntetést? Hát ekkora ökörséget! Nem kértek! Javasolták őket, nem tehetnek róla, hogy végül ilyen helyzetbe sodorták őket. Különben lehet a múltat elsöpörni, de attól az még van. Ugyancsak ez a 17-es írta később, hogy Kádár sk írt alá 500 halálos ítéletet. Ha erre van bizonyítéka, kérem terjessze elő, mert eddig egyetlen könyv vagy dokumentumfilm nem szólt erről az állításról. Aki ma a szocikat támadja, állandóan azt mondja, hogy hazudnak. Hát a hazugság pártállástól függetlenül csúnya dolog.”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkeztek Picasso kerámiái Vásárhelyre

Hódmezővásárhely - Szerda délelőtt csomagolták ki a vásárhelyi Picasso-kiállítás anyagát, amely sértetlenül érkezett meg kedden késő este a városba. Tovább olvasom