Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Tizenkét család jutott ingyen építési területhez

Tizenkét vásárhelyi család vett részt tegnap az ingyenes építési telkek sorsolásán. Az önkormányzat több éve ilyen akciókkal próbálja a városban tartani a fiatalokat.
Zsomborka meghátrált, így édesanyja, Varga Franciska húzta ki helyette Lázár János polgármester előtt leendő portájuk sorszámát. A háttérben férje, Utasi Gábor. Fotó: Tésik Attila
Több kamera és fényképezőgép „dolgozott" tegnap kora délelőtt a vásárhelyi polgármesteri hivatal házasságkötő termében, mint egy hétvégi esküvőn. Az érdeklődés oka: kisorsolták azokat az ingyentelkeket, amelyeket fiatal házaspárok kaptak az önkormányzattól. Az ingyenes telekjuttatás nem titkolt célja az, hogy a fiatalokat megtartsa a város.

– Nem titkolt szándékunk, hogy a 2002 óta tartó akciónkkal minél több fiatal családot Vásárhelyen tartsunk – mondta köszöntőjében Lázár János polgármester. Az önkormányzat a lakás célú támogatás mellett beépítetlen városi telkek pályáztatásával is ezt akarja elérni. Legelőször a
Soós Imre utcában hirdettek meg huszonnyolc telket, amelyre ötvennyolcan jelentkeztek. Itt mostanra már egyetlenegy kivételével az összes telken áll a lakóház. Ezt követően a Szellő soron és a Lévai utcában pályáztattak meg huszonhét területet, erre is több volt az érdeklődő.

Jelenleg a Szoboszlai, a Mester és Barázda utca által határolt területen jelölt ki az önkormányzat tizenkét, egyenként 730 négyzetméter alapterületű ingatlant. A telkek teljes közművesítése hamarosan befejeződik.

– Most negyvenheten adták be pályázatukat. Többek között feltételnek azt szabtuk meg, hogy a fiatal házaspárok két éven belül építsenek fel házat a területen, s alapítsanak családot. A mintegy 4-5 millió forintot érő telkeket pedig jelzáloggal terheltük, így nem adhatják el azokat – folytatta a város első embere.

Lóczi Ottóék most pályáztak először. A családfőtől megtudtuk, hogy jelenlegi házukat kinőtték, ezért szeretnének egy nagyobba és újabba költözni. Három gyermekük van, a férj az iparban dolgozik, felesége pedig a legkisebbel otthon van gyeden.

A legfiatalabb számhúzót utolsónak hívták a sárga edényhez. A 14 hónapos Zsombor addig türelmesen üldögélt édesanyja, Varga Franciska ölében, de ekkora már eltörött nála a mécses. Így helyette anyukája húzta ki azt a papírcsíkot, amely egy Barázda utcai telket jelentett.
– Rokonoknál lakunk. Nagyon reménykedtünk benne, hogy sikeres lesz a pályázatunk, s így végre saját otthonba költözhetünk. Ha minden jól megy, akkor a nyáron elkezdjük az építkezést – avatott be a részletekbe a férj, Utasi Gábor, a Németh László-iskola testnevelő tanára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszenten aláírásokat gyűjtenek a Déli utcáért

Aláírásokat gyűjtöttek a mindszentiek, hogy a Déli utcán teljes egészében aszfalton… Tovább olvasom